Evia 08.05.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziś się uaktywniłam strasznie Ale miałabym prośbę po przyjrzeniu się elewacji do Seb.719. Mógłbyś zrobić jakieś zbliżenia podbitki? ładnie wygląda taka jasna właśnie, moim zdaniem wizualnie dodaje lekkości całej bryle budynku. Z bliska pewnie też wygląda ładnie i fajnie byłoby takie fotki poglądowe zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 08.05.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ubiegłaś mnie Evia z tym postem a propos imitacji desek Jest to produkt firmy Greinplast http://www.greinplast.com/panel-elewacyjny-produkt-169.html. Widziałem to dzisiaj na żywo, wygląda całkiem nieźle, a najbardziej przekonująca jest cena. Około 80 zł za m2, biorąc po uwagę, że odchodzi koszt tynku to naprawdę interesująca propozycja. Jest kilka kolorów, które można dowolnie modyfikować. Poprzez docieranie tego panela można uzyskać różnorodny odcień. Problemem może być tylko wykonawca, które będzie się uczył na naszej Oli. Ja jestem zdecydowany tak na 90% na ten produkt, mój wykonawca był na szkoleniu więc mam nadzieję będzie wiedział co robi Końcowy efekt powinien być pod koniec czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 08.05.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Prene, Można było przypuszczać, że komuś kiedyś to wpadnie w oko A co do wykonania, to spójrz jeszcze na jedną fotkę jaka zrobiłam, na jeszcze innym budynku. Wstawiam, żebyś widział nie do końca udane wykonanie... zawsze to łatwiej przypilnować żeby do takich "efektów" nie dopuścić dla porównania jeszcze jedna tamta "ładna" elewacja tu z widocznymi detalami wykończenia przy oknie: Jak dla mnie różnica jest kolosalna. Chociaż nie wiem czy to jest dokładnie ten sam produkt Acha, jeszcze jedną realizację w necie znalazłam, producentem było Rodeo też widziałam na żywo i też mi się nie podobało, ten kolor jakoś nierównomiernie był na tej powierzchni rozłożony, w jednych miejscach jaśniej w innych ciemniej. Jak dla mnie: nie Zaraz sobie zajrzę na stronę Greinplasta, dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 08.05.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Co do poprzedniego mojego postu, 2 niezbyt udane zdjęcia paneli imitujących drewno w mojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 08.05.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dziś się uaktywniłam strasznie Ale miałabym prośbę po przyjrzeniu się elewacji do Seb.719. Mógłbyś zrobić jakieś zbliżenia podbitki? ładnie wygląda taka jasna właśnie, moim zdaniem wizualnie dodaje lekkości całej bryle budynku. Z bliska pewnie też wygląda ładnie i fajnie byłoby takie fotki poglądowe zobaczyć ok nie ma problemu Prześlę w weekend jak będę na budowie pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 08.05.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 póki co takie fotki może coś pomogą .... http://img256.imageshack.us/img256/2622/rscn3305.jpg http://img534.imageshack.us/img534/1999/rscn3304.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 08.05.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 ok nie ma problemu Prześlę w weekend jak będę na budowie pozdrowionka Seb.719 - będę wdzięczna I pewnie kilku innych niezdecydowanych co do koloru podbitki forumowiczów też póki co takie fotki może coś pomogą .... http://img256.imageshack.us/img256/2622/rscn3305.jpg http://img534.imageshack.us/img534/1999/rscn3304.jpg nie mogę się oprzeć, żeby napisać: jest śliczna, gratulacje I mimo, że będę pewnie decydować się na cos bardziej w paletach brązów na tym górnym pasku elewacji to Twoje zdjęcie utwierdza mnie jeszcze bardziej, że jasna podbitka to dobry wybór. Jeszcze nie orientowałam się co do szczegółów ale to na płytach OSB daje się styro i na to tynk? Tak to robiliście? Co do poprzedniego mojego postu, 2 niezbyt udane zdjęcia paneli imitujących drewno w mojej galerii. Prene, A te fotki w galerii to też Greinplast, czy coś innego? Jak patrzę na swoje zdjęcia tej "ładnej" elewacji i na te które masz w galerii to mam wrażenie, że to coś innego. Ale może dlatego, że kolor inny. Fajnie można nawiązać ogrodzeniem do elewacji obkładając tymi niby deskami słupki - tak mieli zrobione na jednym z tych budynków i szczerze mówiąc bardzo mi się to podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 08.05.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Evia, tak to są te panele z Greinplasta, najciemniejszy kolor, w rzeczywistości wygląda to dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad69 09.05.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 A możesz rozszerzyć temat tego ogrzewania ściennego ? Zainteresowało mnie to. Sam planuję podłogówkę na całym dole ale w salonie będę miał deskę Barlinecką. Takie odgrzewanie było by idealne. Napisz mi proszę także jakie są tego koszty. Dziękuję. co do kosztów to jeszcze ich nie znam - czekam na wyceny (zakładam że podobnie jak podłogówki). Co do uwag pooleya to bardzo ważne jest wykonanie (jakość). Rzeczywiście średnice są mniejesze i miejsca ogrezwania nei należy zastawiać meblami (minus). Trzeba równiez być ostrożnym z wierceniem i przybijaneim obrazów, itd. Zalety: dodatkowy obeig - nie zawsze musi być włączony oraz większa efektywność vs parkiet drewniany (pochłania część ciepła). Ja w to wchodze - czemam na oferty i po analizie wybór wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 10.05.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 A ja całkiem z "innej beczki". Chodzi mi o aranżację łazienki na parterze. Znalazłam w internecie na jakimś forum (może i muratora). Myślę, że rozwiązanie jest ciekawe i może sie komuś przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 10.05.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Ayna, tylko obawiam się, że nasza łazienka jest zbyt krótka na takie ustawienie. Ja mam podobnie, tylko wc jest na bocznej ścianie i to po lewej stronie, co spowodowało, że stelaż mam zamocowany w ścianie i mniej miejsca wszystko zajmuje. Ostatnie 90 cm łazienki odcięte ścianką prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 11.05.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 A ja całkiem z "innej beczki". Chodzi mi o aranżację łazienki na parterze. Znalazłam w internecie na jakimś forum (może i muratora). Myślę, że rozwiązanie jest ciekawe i może sie komuś przydać. Ayna, Aż mi się chce śmiać bo dokładnie to samo zdjęcie mam zapisane jako inspirację do tej dolnej. No i jeszcze to: Całkiem podobną łazienkę (wymiary 280 x 138, więc nieco dłuższa i odrobinę węższa) ma forumowa ALUTKA: Z płytkami woodentica i murowana ścianką, w jej wątku jest więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 11.05.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 czy ktoś wie, jakie deski/prawiedeski układa sie pod prysznicem, by powstało takie podłoże jak na pierwszym zdjęciu u Evia? Moja łazienka będzie wyglądać bardzo podobnie, tylko przerzucając wszysko na lewo da sie umieścić stelaż wc w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 11.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) czy ktoś wie, jakie deski/prawiedeski układa sie pod prysznicem, by powstało takie podłoże jak na pierwszym zdjęciu u Evia? Moja łazienka będzie wyglądać bardzo podobnie, tylko przerzucając wszysko na lewo da sie umieścić stelaż wc w ścianie. Beess, Widziałam gdzieś takie drewniane brodziki. Jak znajdę gdzie to podrzucę linka. EDIT: Znalazłam: To są drewniane podkładki/wkłady do brodzików z zaimpregnowanego drewna np takie: koszt ok 450 zł tutaj koszt 937 zł tutaj Najlepsze z tego co czytałam sa z teaku. Edytowane 12 Maja 2012 przez Evia dodanie inf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 12.05.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 dzięki Evia muszę poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_brzytwa_ 12.05.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Projekt, który chcemy odsprzedać to Aleksandra Modern A ze zgodą na zmianę kąta nachylenia dachu. Nie możemy pobudować tego domu z uwagi na zapis w MPZP, iż druga kondygnacja musi być jednocześnie dachem, czyli musimy znaleźć projekt z poddaszem użytkowym. A nie można przedstawić takich zmian w projekcie, że zamiast sufitu na piętrze będzie dach (niewielkie skosy z wysoką ścianką kolankową) ? Ktoś chyba podobnie już kombinował w tym wątku. pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 13.05.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Znalazłam coś ciekawego dla wszystkich, którzy rozważają zastosowanie w salonie (albo i nie w salonie )płytek drewnopodobnych.TU jest bardzo obszerne porównanie płytek drewnopodobnych z różnych kolekcji, o ile dobrze policzyłam 20 producentów . są zdjęcia płytek, linki do stron producentów/dystrybutorów, opis z opinią i ceny. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 20.05.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 hej!czy ktoś już myślał o ogrodzeniu? Czy podjęliście decyzje. Nie potrafię się zdecydować, czy bardzo zabudowane, czy wręcz przeciwnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 22.05.2012 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ja swego czasu rozmyslalem o plocie i stworzylem cos takiego, ale znajac zycie skonczy sie docelowo na zupelnie czyms innym Ale moze komus sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 22.05.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 pooley mi bardzo się podoba,o zbliżonym rozwiązaniu myślimy;tylko musze stworzyć jakąś wersję mnieej drewnianą, bo górę jednak będę miała szarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts