pooley 04.07.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 U mnie to zrobili normalnie ze styropianu, ulozonego poziomo, a pozniej normalnie zaciagnieta siatka, klej, tynk. Niestety nie mam zdjecia z gory czy innego bardziej dogodnego ujecia, ale jakies tam pojecie bedziesz mial, nie wiem jak inni robili Jedyne co moge doradzic, to robcie ten gzymsik na prawde maly, doslownie 3cm wystajacy poza krawedz ponizej, bo pozniej na to idzie jeszcze obrobka blacharska ktora tez musi pare cm odstawac i jak sie to zrobi wg projektu to wyjdzie taki stol na okolo ze hej Jak dla mnie to i tak niezly spacerownik dla golebi wyszedl u nas Ja akurat sie malo martwie zeby tam golebie przesiadywaly non-stop, bo u nas sa 3 koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 05.07.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 dzięki pooley! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gr8 06.07.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam, Drazylismy temat schodow dosc dlugo i ostatecznie zrobilismy je tak: Moze to kogos z Was zainspiruje. Wchodzi sie po nich bardzo wygodnie jak na te 18cm wysokosci stopnia i mamy troche wiekszy jeden z pokoi na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPaxelek 06.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Hej! Witam Wszystkich. Słuchajcie powiedzcie mi czy wybudowanie Aleksanderki Modern A jest na prawde takie drogie. Prosze napiszcie mi jak u was to wyglądało finansowo... Czekam na mam nadzieje pozytywne informacje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPaxelek 10.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Hej ktoś w ogóle żyje na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 10.07.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 wszyscy pewnie buduja w pocie czola i nie maja czasu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad69 10.07.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]123868[/ATTACH] U mnie to zrobili normalnie ze styropianu, ulozonego poziomo, a pozniej normalnie zaciagnieta siatka, klej, tynk. Niestety nie mam zdjecia z gory czy innego bardziej dogodnego ujecia, ale jakies tam pojecie bedziesz mial, nie wiem jak inni robili Jedyne co moge doradzic, to robcie ten gzymsik na prawde maly, doslownie 3cm wystajacy poza krawedz ponizej, bo pozniej na to idzie jeszcze obrobka blacharska ktora tez musi pare cm odstawac i jak sie to zrobi wg projektu to wyjdzie taki stol na okolo ze hej [ATTACH=CONFIG]123870[/ATTACH] Jak dla mnie to i tak niezly spacerownik dla golebi wyszedl u nas Ja akurat sie malo martwie zeby tam golebie przesiadywaly non-stop, bo u nas sa 3 koty czy takie rozwiązanie (blacha) jest ok ? Jak to wyglada po deszczu. Pytam, bo mi doradzają aby nie robić blachy ale spadek tynk + plastikowy "kapinos" rzeby woda nie zaciekala na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 10.07.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) czy takie rozwiązanie (blacha) jest ok ? Jak to wyglada po deszczu. Pytam, bo mi doradzają aby nie robić blachy ale spadek tynk + plastikowy "kapinos" rzeby woda nie zaciekala na elewację. Hm... ciezko mi powiedziec jak to w praktyce by wygladalo z plastikowym 'kampinosem' - nie jestem przeciez fachowcem , dla mnie zaleta blachy jest to, ze jest tez zawinieta kawaek do gory, dzieki czemu woda w razie czego nie bedzie stala na krawedzi parapet-sciana w miejscu laczenia (przy wiatrach pomimo spadku woda potrafi stac tu jakis czas jezeli wichura jej nie pozwala ). U mnie byl problem np. przeciekania obrobki blakachrskiej nad garazem, wlasnie na laczeniu gzymsu z obrobka blacharska daszku nad garazem, ale to tylko dlatego ze ekipa 'zapomniala' uszczelnic tego, teraz jest ok. A cieklo niestety przy duzych wiatrach, gdzies tam przepychalo wode. Co do stania wody na gzymsie, to nie ma to mniejsca (chyba ze wiater szaleje), caly gzyms jest wykonany z leciutkim spadkiem. Na pewno zaleta plastiku jest to ze nie bedzie na pewno rdzewiec Edytowane 10 Lipca 2012 przez pooley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 10.07.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 my właśnie postanowiliśmy o gzymsie w ogóle bez obróbki blaszanej, wyłącznie z lekkim spadem. Ja dodatkowo gzyms przyklejam nie do ściany, ale już do ocieplenia, bo ocieplam wełną, a wełnę sie jednak trudniej przycina. Dopiero jesteśmy na początku, więc do rezultatu jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 10.07.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 KasiaP. ja ogólnie jestem rozczarowana dużymi kosztami budowy. Nie jest to tanie przedsięwzięcie, ale trudno mi powiedzieć, jak ma się to do innych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPaxelek 11.07.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ale powiedz, jak u Was wygląda budowa i koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nelson2 11.07.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Odnośnie gzymsu - zrobiłem jak bees bez blachy, dałem styropian EPS 200, wkleiłem narożniki, klejem zrobili spad delikatny, którego w sumie nawet nie widać z dołu i całość zatynkowałem tynkiem żywicznym. Na dole nie dawałem kapinosów, po prostu zakończyłem ostrym narożnikiem. Terotycznie woda nie ma załamania, ale 1) okap aleksandry to coś w okolicach 1 m, gzyms jest 160 cm pod podbitką więc musi naprawdę ostro zacinać, żeby tam dostała się jakakolwiek woda - przetestowałem 2) takie małe ilości wody, jakie wg moich testów tam będą nie powinny ściekać jakimś ciurkiem tak, żeby potrzebowały załamacnia ostrzejrzego niż 90 stopni 3) jak problem po zamieszkaniu się pojawi można cału gzyms nafrezować od dołu tak, aby zrobić załamanie dla kropel Gzyms mam u mnie od 2 miesięcy, deszczów już torchę było i wygląda na to, że jest ok, aczkolwiek liczę się z tym, że mogę się mylić. Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nelson2 11.07.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Odnośnie klimy - już zamontowałem jednostkę LG 5kw z serii ART, kupiłem na jakieś wyprzedaży w sklepie netowym klima top za 3300 zł. Sprężara na ściane przy wyjściu z garażu na ogród, rury pociągnięte przez dolny pokój, dolną łazienkę do jednostki wewnętrznej, którą zawiesiłem nad dolną łazienką, skropliny prosto do kanalizacji przy zlewie w teł łazience, wszystko przed płytkami, nie było zadnych problemów. Mam w mieszkaniu i formie klimkę 5 kw - to jest taka moc, że ochłodzi spokojnie kilkadziesiąt metrów do temperatur 21-22 stopni. Żeby uzyskać temperaturę w upały 26-28 stopni to wg moich obliczeń to miesce zawieszenia w Oli i moc powinny ochłodzić praktycznie cały dom. Do życia w upały wystarcz temperatura 28, dopiero powyżej robi się ostro nieprzyjemnie. Inwestycja w droższą i mocniejszą klimę może i jest fajna, ale ttrzeba już mieć kilkanascie tysięcy. Wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 11.07.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Koledzy. Koleżanki - robił ktoś schody drewniane dywanowe? w kształcie L-ki - zabiegowe lub ze spocznikiem? dębowe?jak wyszło? jaki koszt? macie może jakiś projekcik do zerknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPaxelek 11.07.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 hej bardzo Was prosze piszcie jakie macie koszty budowy! Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 11.07.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Koledzy. Koleżanki - robił ktoś schody drewniane dywanowe? w kształcie L-ki - zabiegowe lub ze spocznikiem? dębowe? jak wyszło? jaki koszt? macie może jakiś projekcik do zerknięcia? My robimy dębowe w kształcie literki L z zabiegiem gdyż sppocznik przy takich wymiarach klatki schodowej nie wchodził w gre co nas troszkę zasmuciło ale pan powiedział że się nie ozabijamy i schody będą wygodne, a robi nam fachowiec z Iłży za 10 tyś. można go znaleźć na allegro polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad69 11.07.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 My robimy dębowe w kształcie literki L z zabiegiem gdyż sppocznik przy takich wymiarach klatki schodowej nie wchodził w gre co nas troszkę zasmuciło ale pan powiedział że się nie ozabijamy i schody będą wygodne, a robi nam fachowiec z Iłży za 10 tyś. można go znaleźć na allegro polecam. ja mam ze spocznikiem i wyszło ok - jedyny problem (ale poruszany juz na forum) do otwór drzwiowy do pokoiku gościnnego za schodami chyba framugę będzie trzeba przyciąć na rogu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magwis 11.07.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) My mamy dębowe dywanowe ze szklaną barierką i koszt był ok. 25 tys. (tylko w tym szkło było bardzo drogie). Mamy ze spocznikime - spokojnie jest możliwe, wejście jest od jadalni, a u góry nie wychodzą na drzwi do pokoju, bo mamy wejście przesunięte w kierunku okna balkonowego (zresztą zmieniane po wykonaniu, bo wtedy nas olśniło, że schody to jedno, ale ustawienie pokoju to drugie). Niestety schody są właśnie w reklamacji, bo pracowały (tzn nie były wwiercone w podłogę - niby ze względu na ogrzewanie podłogowe i były się rozjechały:sick:) Edytowane 11 Lipca 2012 przez magwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 11.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 macie jakieś projekty tych schodów? jakby co chetnie bym zerknal - puśćcie na maila [email protected] pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 12.07.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 magwis, mad69 możecie wstawić swoje schody żebyśmy mogli zobaczyć i ewentualnie podać wymiary stopni i podstopni a najlepiej to wymiar klatki jaka wam wyszła była bym niezmiernie wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts