mad69 12.07.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 magwis, mad69 możecie wstawić swoje schody żebyśmy mogli zobaczyć i ewentualnie podać wymiary stopni i podstopni a najlepiej to wymiar klatki jaka wam wyszła była bym niezmiernie wdzięczna otwór bez zmian - dwa stopnie na dole wystają - poszerzona ściana przy łazience wymiary schodów 19*27*90 spocznik na wys. 1,71 do kuchni 9 szt (w dół) na górę 7 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 13.07.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 macie jakieś projekty tych schodów? jakby co chetnie bym zerknal - puśćcie na maila [email protected] pozdr wandrew, pamiętam jak byłem u Ciebie na budowie, że masz wersje z tarasem nad garażem, jak dokładnie poradziłeś sobie z izolacją tego tarasu ? kto ci to robił ? jakie poszczególne warstwy,? poratujesz namiarami na godnego polecania fachurę.... ?? no i jaki był koszt ? ten taras miał być tylko dodatkiem a jego dodatkowe koszty, kafle, balustrady itp mnie dobijają pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 13.07.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 HEj wiaq jeszcze nie mam tego zrobionegoale mam w planie pape termozgrzewalna na to styropian, folia wylewka z jakimis domieszkami, folia w płynie jakas dwuskladnikowa i płytkiszczerze powiem że zostałbym w tym momencie z jednym tarasem a dołożył okno w sypialnipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 13.07.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 wiecie, jak nie masz tarasu, co znowu trzeba zadaszyć, to tez kosztuje. Tak czy inaczej trzebaby zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 21.07.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Jeszcze raz o termoizolacji naszego dachu. Na fotkach widać już zaaplikowana pianę Selection 500. 10 cm tej piany odpowiada około 30 cm wełny/waty. Wszystkim którzy jeszcze nie docieplali dachu gorąco polecam. My jesteśmy zachwyceni. Nawet teraz kiedy nasz ciemny dach jest mocno nagrzany to w środku, na pietrze jest normalnie chłodno. http://images46.fotosik.pl/1681/364080c7ceab1f52m.jpghttp://images40.fotosik.pl/1717/8c66fbe7af77ca25m.jpghttp://images43.fotosik.pl/1464/7389b1eb936b4281m.jpghttp://images43.fotosik.pl/1464/424247a99239fab2m.jpghttp://images41.fotosik.pl/1669/87118c383e3a872dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 21.07.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 i jeszcze prośba (do wszystkich, którzy konstrukcję tego wiatrołapu nad głównym wejściem maja już za sobą) o jakieś informacje jak ta konstrukcja jest mocowana, z czego zrobiliście ściankę i daszek, czy czymś ten daszek pokrywaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p3drinho 22.07.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam ponownie, Obecnie jesteśmy na etapie fundamentów z naszą Olą w Łochowie koło Bydgoszczy. Mam gorącą prośbę - czy osoby, które mają już pompy ciepła jako źródło co i cwu mogą się podzielić wycenami i dostawcą?Wstępne wyceny w okolicach oscylują wokół 50k brutto (bez podłogówki). Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Key-O 22.07.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 przyłączam się do prośby artcook... może ktoś poda jakieś szczegóły dot. pokrycia nad wejściem oraz ścianki, mile widziane fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 22.07.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 No ale przeciez na rysunkach technicznych z daszkiem wsio jest wyjasnione https://www.dropbox.com/s/ws8se8so6t40xhy/aleksandra%20MODERN%20-DETAL%20RAMY.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 22.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 pooley, czy ty masz te rysunki daszkowe w projekcie? albo cos z moim jest nie tak ( ledwo już żyje), albo ja nie mam ich w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon S. 22.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 calkiem_zielony Czy możesz napisać dlaczego nie korzystałeś ze stropów Ytonga, ponoć mają też takowe i przeliczają je dla klienta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 22.07.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 pooley, czy ty masz te rysunki daszkowe w projekcie? albo cos z moim jest nie tak ( ledwo już żyje), albo ja nie mam ich w projekcie. Nie, ja tez ich nie mialem, ale mi doslali na prosbe z Horyzontu A ze je mam, to sie dziele W sumie to nie rozumiem dlaczego ich nie daja od razu z calym projektem, takie to troszke dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon S. 22.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Faktycznie dziwne. Nie drażni ich, że co chwilę ktoś do nich ppisze lub dzwoni w tych samych tematach: dach nad garażem, daszek nad wejściem, dach pod dachówkę ... Polley, ile wyniósł Cię cały dach z dachówki betonowej? (robocizna, materiały, wszystko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 22.07.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 to rzeczywiście dziwne, ale tym bardziej dzięki, zaraz jutro zawiozę rysunki budowlańcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 22.07.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Polley, ile wyniósł Cię cały dach z dachówki betonowej? (robocizna, materiały, wszystko). Wiesz co, patrze w zestawienie wydatkow, ale ni cholery nie moge dojsc ile to wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon S. 22.07.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Czesc wszystkim! mam na imię Agnieszka i wraz z mezem bedziemy budowali prawdopodobnie Aleksandrę w wersji B. piszę prawdopodobnie, bo narazie jestesmy w fazie projektowania. I stad kilka pytan-z tego, co sie orientowalam, ktos z tego watku podpiwnicza ten domek. Pytanie tylko kto? Wszystkim budujacym gratuluje, bardzo fajne te Wasze Aleksandry. Pooley-nie wiem czy pisales,przepraszam jesli bedziesz musial sie powtarzac-dlaczego nie robiliscie naroznych okien? pozdrawiam Ja zamierzam podpiwniczać, chyba tylko pod garazem z wejsciem z garazu lub z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon S. 22.07.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Czy ktoś z forumowiczów buduje Aleksandrę modern w okolicach Poznania lub w Wielkopolsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 23.07.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 pooley dzięki serdeczne za "daszek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 24.07.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Czy ktoś z koleżanek i kolegów zdecydował się na wewnętrzne tynki gipsowe z maszyny?? Tynki cementowo-wapienne widziałem i są ok, ale chodzi mi dokładnie o Waszą opinię dotyczącą tynków gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 27.07.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Ale tu cisza... W mojej galerii na samym końcu zamieściłem zdjęcie ogrodzenia, które widziałbym przed swoją Olą Czy ktoś może widział gdzieś w sieci takie gotowe elementy do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts