Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Artcook, Właśnie przymierzam się do tynków wewnętrznych, czy możesz podesłać na priv namiary na tą ekipę z Limanowej od tynków i powiedziec jaką biorą stawkę zatynki.

Ja polecam ekipę Pana Huberta - SAIN u mnie wykonywali zarówno tynki wewnętrzne jak i elewację. Jestem zachwycona tynkami wewnętrznymi i naprawdę każdy kto przychodzi, to je chwali:)

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja polecam ekipę Pana Huberta - SAIN u mnie wykonywali zarówno tynki wewnętrzne jak i elewację. Jestem zachwycona tynkami wewnętrznymi i naprawdę każdy kto przychodzi, to je chwali:)

Mondav mógłbyś wrzucić fotkę elewacji,widzę ze masz wersje z tarasem nad garażem i zamontowane balustrady.chetnie się przyjrze i przy okazji popytać jaki był ich koszt.dzieki.pzdr

Mondav mógłbyś wrzucić fotkę elewacji,widzę ze masz wersje z tarasem nad garażem i zamontowane balustrady.chetnie się przyjrze i przy okazji popytać jaki był ich koszt.dzieki.pzdr

Jasne dziś postaram się wrzucić parę fotek. Balustrady jeszcze nie wykończone bo czekamy na dokończenie izolacji tarasu i położenie płytek. Dziś korzystam z internetu pierwszy raz w nowym domku :D :lol2: Wprowadzenie się na Święta coraz bardziej realne :D

Podeślę Ci fotki w najbliższych dniach ok? Podaj maila na priv. Mam coś pochrzanione i nie mogę wrzucić na forum :/

Witam Wszystkich! Podsuwajcie mi proszę pomysły, rozwiązania i ewentualne wyceny do już chyba naszego wspólnego projektu :) My od dziś zaczynamy, wjechały kopary i klecą druciki do fundamentów :). Oczywiście śledzę forum od kiedy kupiłam projekt i czekałam na wszelkie pozwolenia, ale.......jest tego tak dużo, że jeśli możecie to tak na świeżo co Wam przyjdzie do głowy, albo co polecacie lub co odradzacie - PODPOWIEDŹCIE!!!! U mnie to początek, ale juz teraz warto wiedzieć co, z czego i z czym połączyć :). Więc jeśli macie jakies ZŁOTE RADY - to czekam i gorąco ściskam :) Pozdrawiam :):):)

A jakie robiłaś tynki? maszynowe czy tradycyjne? maszynowe gipsowe czy cementowo-wapienne? jeśli maszynowe to jaki konkretnie tynk zastosowałaś?

Witam,

Mam pytanie, widziałam, że niektórzy z Was zrobili już daszek nad wejściem, u mnie już konstrukcja drewniana daszku jest, natomiast nie wiem co dalej z nią zrobić, może ktoś z Was może polecić jakieś rozwiązania..?

Pozdrawiam,

Ja podobnie jak Magda, mam dokładnie ten sam dylemat. HELP !!!

Rysunki techniczne mam - nawet dwie wersje!!!!! Chodzi mi o wykończenie, konstrukcja drewniana już u mnie stoi, nie wiem tylko co dalej robiliście, czy jakąś obróbkę blacharską czy papę termozgrzewalną..? co tam kładziecie na ten daszek by nie przeciekał..? z "bokiem" daszku nie ma problemu, jakby każdy robi po swojemu..:)

u mnie właśnie daszek się robi dziś. Daję papę i blachę dookoła. Jedną zmianę mam zasadniczą. Zrobiłam jeden spad do przodu, gdzie biegnie rynna wdłuż całego daszku i wyprowadzam małą rynienkę obok daszku. Pewnie w rynną nie będzie tak ładnie, ale będę spokojniejsza, jak będzie długa rynna wzdłuż daszku i spustowa ze swobodnym dostępem do niej.

U mnie to tak wygladalo jak robili daszek (nie mam przy sobie aktualnego zdjecia)

http://i47.tinypic.com/213kcq0.jpg

Na zdjeciu jest polozona papa na wyprofilowany w klin ksztat z plyt OSB, i zrobiony odplyw w krancu daszku. Na brzegach jest zrobiona ramka z plyt OSB na ktora pozniej szla obrobka blacharska i na to jeszcze raz papa w celu uszczelnienia. Rynna jest ukryta w zabudowie.

My daszek zrobiliśmy na profilach stalowych na górę płyta OSB na to dwa razy papa i na wszystko dachówka bitumiczna plus oczywiście obróbka do okoła z wywinięciem na ścianę i pasami nad i pod rynnowymi. Spadek do przodu i z przodu rynna. Też baliśmy się że nie będzie to dobrze wyglądało ale wyszło bardzo dobrze.

A jakie robiłaś tynki? maszynowe czy tradycyjne? maszynowe gipsowe czy cementowo-wapienne? jeśli maszynowe to jaki konkretnie tynk zastosowałaś?

Tynki maszynowe cementowo wapienne na tynku Dolina Nidy - super lekki ( ma bardzo drobniutkie ziarenka ) wyszło bardzo dobrze i gładziutko - jakość w dużej mierze zależy od wykonawcy.

My daszek zrobiliśmy na profilach stalowych na górę płyta OSB na to dwa razy papa i na wszystko dachówka bitumiczna plus oczywiście obróbka do okoła z wywinięciem na ścianę i pasami nad i pod rynnowymi. Spadek do przodu i z przodu rynna. Też baliśmy się że nie będzie to dobrze wyglądało ale wyszło bardzo dobrze.

My podobnie tyle ze na konstrukcji drewnianej,na górę papa i na nią blacha w takim samym kolorze jak obróbka wkoło domu.zachowany spadek i rynny wpuszczona w ścianę boczna daszku.mozna podejrzec w galerii. MonDav przypominam się o fotkach:) maila wysłałem na priv

Wyszlo wam bardzo ladnie, poza tym macie juz ladny plotek, kosteczke, wyglada super, teraz Wy nas przegoniliscie z realizacja :)

Gratuluje domu, bo wyglada super, ogladalismy go z tydzien temu na zywo :) Oby tak dalej :)