Beess 14.10.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 MonDav pochwalcie sie proszę! Jeżeli nie chcecie na forum prześlijcie front na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonDav 15.10.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wyszlo wam bardzo ladnie, poza tym macie juz ladny plotek, kosteczke, wyglada super, teraz Wy nas przegoniliscie z realizacja Gratuluje domu, bo wyglada super, ogladalismy go z tydzien temu na zywo Oby tak dalej Dzięki wielkie a pomyśleć jak to wyglądało rok temu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonDav 15.10.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 MonDav pochwalcie sie proszę! Jeżeli nie chcecie na forum prześlijcie front na priva Wrzucimy coś w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika23f 19.10.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Jak dobrze pójdzie na pod koniec listopada ruszam.. póki co fundamencik ale coś drgnie w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinus606 24.10.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam Dziś 4 dzień prac nad fundamentem więc się ujawniam. Mimo, że incognito bywałem tu wiele razy. Dziś oficjalnie przyłączam się do grupy "ALEKSANDROWICZÓW". Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 24.10.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam Dziś 4 dzień prac nad fundamentem więc się ujawniam. Mimo, że incognito bywałem tu wiele razy. Dziś oficjalnie przyłączam się do grupy "ALEKSANDROWICZÓW". Pozdrawiam wszystkich Powodzenia:) przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 25.10.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Marcinus, Nika trzymam Kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonDav 28.10.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Wrzucamy obiecane fotki - pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 28.10.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) MonDav jak z obrazka!!! Dzięki za fotki, bardzo się cieszę, że sie pojawiły się zdjęcia, bo zaraz zaczynamy kłaść kostkę, a mam prawie identyczny pomysł i rozmyślałam, jak to wyjdzie . Czy dobrze widzę, że też masz podbitkę drewnianą? Edytowane 28 Października 2012 przez Beess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 28.10.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Mondav napisz co to za kostka brukowa? Jestem na etapie wyboru kostki, mam kilka typów i chciałbym wiedzieć co to jest. Całość wygląda super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonDav 28.10.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Kostka naturo semmelrock na podjeździe i alejkach natomiast na tarasie na gruncie pastella semmelrock. Podbitka jest antracytowa z drapanką PCV Kilka fotek kostki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewel83 29.10.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 oj drogo drogo, nie ma na to rady, jestem w trakcie zamawiania tego samego materiału co magwis czyli fundermax - koszt 65 m2 płyt: 9,5 tyś netto + kontrukcje aluminiowe(kątowniki i teowniki) oraz kleje sika z taśmami 7 tyś netto. Razem 16,5 netto po rabatach + do tego wełna + robocizna tragedia - i to sam pasek w koło, a gdzie reszta całej elewacji czyli dodatkowe ponad 230 m2 mogę odpowiedzieć za magwis, bo kiedyś udzielali odpowiedzi, ich cała elewacja to 60k ja mam nadzieje zmieścić się niżej. jak widzę ile czasu zajmuje zrobienie elewacji w standardowym domku u sąsiada, a ile dłubania jest w Olce to krew zalewa. każdemu trzeba to wyraźnie powiedzieć że jeśli chce się osiągnąć efekt z wizualek projektowych to ten dom niestety nie jest tani. no ale za to inny niż wszystkie :)) Wiaq, bardzo podoba mi się kolor tych płyt elewacyjnych u Ciebie, czy mogłabym się dowiedzieć jaki to jest? z poprzedniej wypowiedzi widać, że fundermax. Czy masz jakąś sprawdzoną ekipę i jesteś z nich zadowolony? Bo jakbyś mógł ich polecić to Wrocław od Katowic tak daleko nie jest, to może mogliby też nam zrobić Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 29.10.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Wiaq, bardzo podoba mi się kolor tych płyt elewacyjnych u Ciebie, czy mogłabym się dowiedzieć jaki to jest? z poprzedniej wypowiedzi widać, że fundermax. Czy masz jakąś sprawdzoną ekipę i jesteś z nich zadowolony? Bo jakbyś mógł ich polecić to Wrocław od Katowic tak daleko nie jest, to może mogliby też nam zrobić Z góry dzięki. model HPLa to fundermax 1260 parakan teak http://www.fundermax.at/decor.en.304.htm naprawdę na żywo wyglądają wspaniale. to droga zabawka, ale tej bryle nadają takiego efektu, że można stać godzinę i się wgapiać co do ekipy jestem zadowolony bardzo, robią to bardzo dokładnie, niestetey z doskoku bo mają mnóstwo robót i umnie pojawiają się kiedy tylko mają wolne moce przerobowe przy innych większych inwestycjach. podpytam czy są zainteresowani i wówczas przekaże kontakt. z drugiej strony jak patrze jak im to idzie to nie wygląda to tak strasznie trudno jak wszyscy opisują. jednak prawdą jest że wymaga to solidności, wyczucia estetyki i dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 29.10.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 gratulacje, piękny widok, teraz widać illllleeeee nam jeszczzzze zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewel83 30.10.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wielkie dzięki A czy możesz podać jaki masz rozmiar tych płyt, grubość (6mm?), ile metrów Ci ich wyszło płyt i ich rzeczywiste koszty? Oczywiście jeśli nie na forum, to np na priv, chciałabym wiedzieć na co się faktycznie nastawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 31.10.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Wielkie dzięki A czy możesz podać jaki masz rozmiar tych płyt, grubość (6mm?), ile metrów Ci ich wyszło płyt i ich rzeczywiste koszty? Oczywiście jeśli nie na forum, to np na priv, chciałabym wiedzieć na co się faktycznie nastawić gdzieś wcześniej pisałem, ale raz jeszcze: 1. płyty Fundermax grubość 6mm rozmiar standard 2,8m x 1,3m, 65m2 (razem z daszkiem nad wejściem) = ok.9 500 netto 2. konstrukcje aluminiowe, kleje Sika = 7 000 netto 3. do tego wełna Rockwool 12 cm - nie pamiętam jaki koszt, kupowałem długo wcześniej Płyty mają wysokość 1,3 m wiec idealnie pasują wg projektu, wystarczy przeciąć ja wzdłuż co robi firma przed dostarczeniem na budowe. potem ekipa docina sobie tylko wg. długości. my w większości kładliśmy całe o długości 2,8m, nie chcieliśmy dzielić ich na takie małe kwadraciki wg. projektu - więcej roboty a efekt na tej wielkości budynku moim zdaniem gorszy. Zamawialiśmy grubość 6 mm były ciut tańsze a na budynki jednorodzinne spokojnie mogą być. Na większe obiekty przemysłowe gdzie kładziemy większe powierzchniowo płyty stosuje się 8 lub 10 mm. Nie wiem czy napisać że "warto", ale naprawdę cieszą oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewel83 03.11.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Naprawdę warto Wyglądają rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajab 04.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 trzymam kciuki:) my w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajab 04.11.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) piekny dom, jak widzę te fotki to rozpiera mnie jeszcze większa radocha że właśnie ten projekt wybraliśmy:))) Edytowane 4 Listopada 2012 przez kajab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajab 04.11.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Widzę że okna w kuchni nie są dzielone ale rozumiem że otwierane w całości tz uchylane? Właśnie analizuję ten rozdział budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts