Magda Stankiewicz 07.01.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Prene, wyszło cudownie !! zazdrościmy !! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati_23 08.01.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Prene, dołączamy się do gratulacji, super!!!Pytanie, czy łazienka na dole ma wymiary standardowe z projektu czy też może zrobiliście drobne zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 08.01.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dzięki za wszystkie miłe słowa. Mati łazienka na dole ma standardowe wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Dawid 10.01.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 wreszcie i mi udało się zrobić zdjęcie i je skutecznie przesłać, więc pokazuję moją Aleksandrę: http://images36.fotosik.pl/325/39de1bef78608dddm.jpg http://images49.fotosik.pl/1745/c625755b5358e725m.jpg Brawo:) Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 11.01.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Dziękuję Moniko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 12.01.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Beess nie wiem czy to problem, ale mnie ta kwestia bardzo boli, u mnie od drzwi garażowych do bramy jest tylko 6 mb ale wynika to z wielkości działki, ile jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 12.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Artcook, ja mam 4 m z kawałkiem, więc pomyśl, że zawsze może być gorzej Ja też mam taką działkę, że zależało mi, by przesunąć dom jak najbardziej do przodu kosztem podjazdu. Teraz wiem, że to był jednak błąd i przy okazji przestrzegam innych, by planując położenie domu koniecznie (jeżeli mogą) zostawili miejsce by samochód stanął na podjeździe i by było możliwe omijanie go bez problemu. Ja mogę wręcz tylko wjechać do garażu i tyle. Rozwiązałam to w ten sposób, że po lewej stronie, bezpośrednio przy garażu mam drugą bramę i wykostkowany odcinek na dwa samochody. Na co dzień my tam staniemy, a w przypadku gości - goście. Mam zdjęcie, gdzie widać jak to wygląda, i jaka olbrzymia jest ta moja działka: http://images49.fotosik.pl/1760/6a5ddffe3b69b4f1m.jpg Podsumowując, nie należy się przejmować, nie da się uniknąć błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 13.01.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 To i my się pochwalimy naszą Aleksandrą http://i48.tinypic.com/f2px1e.jpg http://i48.tinypic.com/nph1fo.jpg http://i45.tinypic.com/2dhg374.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 13.01.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Super! Ostatnio Aleksandry wyrastaja jak grzyby po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 13.01.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 M_L gratulacje. I lampki juz są ! Widzę, że na ten daszek każdy ma inny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonDav 14.01.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Do tych którzy ogrzewają dom gazem . Jakie macie rachunki za gaz ? U nas temp 21 w dzień i 20 w nocy średnio za 1 miesiąc wychodzi około 470 zł uśredniając ostatnie 3 miesiące. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gr8 15.01.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Podobno kosztow ogrzewania w pierwszym sezonie grzewczym nie nalezy brac pod uwage z uwagi na wygrzewanie i wysychanie murow. Sprawdzimy ta teorie jesli przedstawisz nam wynik za nastepny sezon, uwzgledniajac zmiane ceny gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innabajka 15.01.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Do tych którzy ogrzewają dom gazem . Jakie macie rachunki za gaz ? U nas temp 21 w dzień i 20 w nocy średnio za 1 miesiąc wychodzi około 470 zł uśredniając ostatnie 3 miesiące. Pozdrawiamy MonDav jaką masz wentylacje? mechaniczną czy grawitacyjną. ciekawe czy rodzaj wentylacji znacząco wpływa na koszty ogrzewania. Jakie okna zamontowałeś? Ja jestem na etapie planowania, i zastanawiam się czy wentylacja mechaniczna oraz wyśrubowane parametry okien wpłyną na koszty ogrzewania. Może porównamy koszty ogrzewania różnych systemów w nawiązaniu do zamontowanych okien, wentylacji i ocieplenia Jest ktoś chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 15.01.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Myślę że ciężko będzie porównać, bo trzeba by otrzymywać też takie same temperatury w domu... my np mamy zazwyczaj 23 stopnie żonka bardzo ciepłolubna Wiec ciężko będzie porównać. Tym bardziej, że u nas ogrzewanie poniekąd prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 15.01.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ja dopiero dostałam dwa rachunki, są na poziomie ok. 600 złotych. Już kiedyś pisałam. Gaz ziemny. Wentylacja grawitacyjna. Okna poszukam, bo nie pamiętam, ale bez wielkiego szału. U nas ogólnie założyliśmy, by jak najmniej dodatkowych instalacji na prąd, a ewentualnie więcej zapłacimy za gaz. Myślę, że trochę spadnie, bo mieliśmy uszkodzoną bramę garażową i nam się nie domykała, ale też nie wierzę by różnica była znaczna. Nie wiem czy różnica między Modern A i B ma duże znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innabajka 16.01.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Myślę że ciężko będzie porównać, bo trzeba by otrzymywać też takie same temperatury w domu... my np mamy zazwyczaj 23 stopnie żonka bardzo ciepłolubna Wiec ciężko będzie porównać. Tym bardziej, że u nas ogrzewanie poniekąd prądem Dobrze się składa że korzystamy z różnego rodzaju energii do ogrzania domu takie porównanie pozwoli nam wyciągnąć wnioski jaki rodzaj ogrzewania jest dla nas korzystniejszy i nie mówię tu tylko o kosztach ale też usługowości danego systemu. Jeżeli zbierzemy informacje na temat rodzaju ogrzewania, zastosowanego ocieplenia oraz średniego współczynnika przenikania ciepła dla okien. Taka wiedza umożliwi nam "budującym" podjęcie świadomej decyzji co wybrać i czy warto inwestować w"nowe technologie" ? zapewne warto to roić ale lepiej mieć tą pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sniatek 16.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 z braku czasu wcześniej nie udało mi się wrzucić żadnych zdjęć ale nadrabiam zaległości i wrzucam kilka fotek z wnętrza. co do inteligentnego domu to polecam FIBARO sprawuje się nieźle a przede wszystkim jest tani i bezprzewodowy co powoduje że można go rozbudowywać w nieskończoność bez ingerencji w żadne elementy budynku a nawet przenieść do innego budynku w razie potrzeby. co do ogrzewania to uśredniona wartość z ostatnich 3 miesięcy to 420 zł ( sieć ciepłownicza z elektrowni) plus GWC z tym że metraż naszej rozbudowanej aleksandry to 200 m2. https://picasaweb.google.com/100509938352211608074/OstatnioZaktualizowane?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPqM0Pmeh9naKw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innabajka 16.01.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 z braku czasu wcześniej nie udało mi się wrzucić żadnych zdjęć ale nadrabiam zaległości i wrzucam kilka fotek z wnętrza. co do inteligentnego domu to polecam FIBARO sprawuje się nieźle a przede wszystkim jest tani i bezprzewodowy co powoduje że można go rozbudowywać w nieskończoność bez ingerencji w żadne elementy budynku a nawet przenieść do innego budynku w razie potrzeby. co do ogrzewania to uśredniona wartość z ostatnich 3 miesięcy to 420 zł ( sieć ciepłownicza z elektrowni) plus GWC z tym że metraż naszej rozbudowanej aleksandry to 200 m2. https://picasaweb.google.com/100509938352211608074/OstatnioZaktualizowane?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPqM0Pmeh9naKw&feat=directlink Można wiedzieć ile cie wyszło wykonanie inteligentnej instalacji i jakie funkcjonalności uzyskałeś ? ja będę sterował sterownikiem PLC po kabelkach. ps. link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sniatek 16.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Instalacje można zacząć od zakupu samej centrali (2000 zł) i jednego "pimpka" (250 zł) który będzie mógł sterować np dwoma źródłami światła jeżeli są na jednym obwodzie zasilajacym. Ja mam zainstalowane 8 pimpkow które steruje ogrzewaniem, oświetleniem w salonie na schodach i korytarzu, alarmów i drzwiami wejściowych a do tego klawiaturę bezprzewodowa przy wejściu. Wszystko kosztowało w granicach 5000 zł z montażem. Do tego zamierzam dokupić pimpka do automatyki przybramowej bramy garażowego i do samochodu. Możliwości jest nieskończoność wiele a do tego sceny które można robić pozwalają robić niezłe rzeczy. Wklejam link raz jeszcze https://picasaweb.google.com/100509938352211608074/OstatnioZaktualizowane?authuser=0&feat=directlink Edytowane 16 Stycznia 2013 przez sniatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 16.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Wklejam link raz jeszcze https://picasaweb.google.com/100509938352211608074/OstatnioZaktualizowane?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPqM0Pmeh9naKw&feat=directlink Cześć - link działa ale chyba album nie jest publiczny i nie mamy dostępu aby go zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts