ewula83 23.04.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 witajcie w tym miejscu zapraszam do komentowania naszych skromnych poczynań z budową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 23.04.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Kolejny dziennik Salsy ,będzie można coś podejrzeć.Dużo zmian.Podoba mi się pomysł z wykuszem,będzie podobnie jak w w domu w morelach.Garaż zlicowany będzie od strony frontowej ,czy garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 24.04.2010 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 garaż jest wydłuzony i zrównany z domem z tyłu- czyli powiększone jest pomieszczenie gospodarcze. jeszcze nie wiemy czym bedziemy ogrzewać. marzy nam sie pompa ciepła ale nie wiem czy na marzeniach sie nie skończy. przy tych cenach...tak więc na wszelki wypadek wolelismy powiększyc pomieszczenie gospodarcze( a raczej kotłownie) na wypadek gdybyśmy mieli jednak grzać węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 09.05.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 witam!fajnie się już u was ruszyło, my walczymy na razie z piwnicą pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziarek2 22.05.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Hejsuper, że budujecie salsę, co do ilości suporexu to wyszło ok. 300 szt (plus - minus) pozdrowionka i życzymy wytrwałosci bo my powoli tracimy siły hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 13.10.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 ależ już pięknie wygląda wasza salsa!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 14.10.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Dzieki w tym momencie wygląda jeszcze lepiej tylko nie mam czasu zrobić aktualnych zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 19.10.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 mam pytanko duzo daliście za dach do salsy??? kładziecie blachodachówkę czy dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 21.10.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Cięzko mi powiedziec ile wydalismy na dach. Drzewo na więźbe mamy z własnego lasu, tak samo deski . Na tartak wydalismy coś koło 1000. Z tego co pamietam to na odeskowanie dachu potrzeba niecałe 8 m3 desek. Ale to na nasz dach który jest w porównaniu z innymi sporo większy. Na papę szacuję ok 1300 zł. Do tego papiaki (gwoździe) i podkładki po dnie to kwota ok 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 21.10.2010 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Jeśli chodzi o samo pokrycie dachu to do końca sie nie zdecydowalismy. Mąz woli blachodachówkę bo tańsza i lżejsza. Ale mi zawsze mazyła się dachówka. No i po ostatniej wizycie w składzie budowlanym gdzie pani pokazała nam śliczna dachówkę robena antracytowa angabowana która jest sporo lżejsza w porównaniu z innymi dachówkami a jednocześnie troszkę większa znów powróciło moje mazenie. Tym bardziej że widziałam dach własnie z ta dachówką. Jest po prostu piękny. Niestety jak na razie kosztów nie znam. Ale mamy wysłać tej pani rzuty dachu i ma nam zrobic całą wycenę dachówki i blachodachówki więc w przyszłym tygodniu powinnanm coś więcej wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 21.10.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 dzieki za odpowiedź przymierzamy się pomału do dachu i niemam pojecia czy deskowac czy folia, chcielismy blachodachówke z tego samego wzgledu co twój mąż ale już sama niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 11.02.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Lada moment zaczynamy kłasc elektryke i hydraulikę. Większosc kabli juz wcześniej kupiliśmy. Byliśmy na budowie żeby rozplanować rozłożenie kabli ale niestety nie jest to takie proste. Z kąd mam wiedzieć hdzie ulokować te wszystkie gniazdka, włączniki i przełączniki.. Siedzę cały czas nad projektem i kombinuję - gdzie będzie w przyszłości stała choinka a gdzie jakaś lampa. Straszne!!! U mnie to trwało 1,5 dnia .I w trakcie jeszcze dodatkowe zmiany i pomysły.Nie przejmuj się za bardzo bo i tak zawsze będzie mało,albo nie tam gdzie zajdzie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 05.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 witam!mam pytanko w jakim banku braliście kredyt nie jest to przypadkiem PKO nam zaproponowali oprocentowanie 5,63 a u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 05.03.2011 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kredyt bierzemy w pekao sa. Jeśli chodzi o warunki to dokładnie poznamy je dopiero w momencie gdy będzie przyznany nam kredyt. Wtedy tez ustalimy na jaka kwote ostatecznie go bierzemy, ile lat i z jakim oprocentowaniem. Ale na chwilę obecną wydaje mi się, że było jakoś podobnie jak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 05.03.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A jak tam u was na budowie. Co zamierzacie teraz robic i kiedy bedziecie brac kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 06.03.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dzięki za informację, czekamy cały czas na pogodę bo mamy do zalania schody do piwnicy, czeka tez poddasze do wymurowania i tak liczymy że koniec czerwca dach. Kredyt chcieliśmy wziąć na koniec maja, początek czerwca bo trzeba zamówić wcześniej okna i potem wiadomo centralne, elektryka. AAa i jeszcze posadzki w garażu ufff kupa roboty a pogoda łaskawa też nie jest:/, ale zobaczymy. Wrzucaj fotki z prac postępowych na budowie bo na pewno będę zaglądać. A jeszcze mam pytanko a patrzeliście w getinbanku? rozmawialiśmy z babką od nich to oprocentowanie mieli 5,5. Warunki niby korzystniejsze jak patrzeliśmy po ratach ale jeszcze zamierzamy to sprawdzić dokładniej. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 30.05.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ale pędzicie!Roboty ubywa aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 23.11.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ewula wrzucaj foty!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 19.01.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 gdzie macie łsypialnie że nie ma w niej skosow?a kuchnie chyba zmieniliscie bo jest inna niz w projekie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 28.09.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 fajnie, że dałaś nowe fotki, my się też tak pomału urządzamy ale to przyjemny stan bo co rusz coś nowego. Bardzo ciekawe te czerwone elementy w salonie A jak urzadziliście łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts