Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradźcie - jaką grubość siatki na ogrodznie

Recommended Posts

Witam,

Chcę ogrodzić jeden bok działki o długości ok 60m.

Już zdecydowałem, że ma być to siatka ocynkowana, wysokość 1,5m.

Moje dylematy dotyczą grubości drutu i zastosowania prefabrykowanej podmurówki... Chcę aby ogrodzenie było trwałe i w miarę możliwości niedrogie.

Bardzo proszę o poradę czy praktyczniejszy będzie drut grubości 3 mm czy 3,5mm?

No i co sądzicie o podmurówkach prefabrykowanych (zależy mi aby wykonać ogrodzenie samodzielnie w krótkim czasie)?

Pozdrawiam!

N.

co do siatki doradzam nie powlekana popre swoje zdanie odpowiednim przykladem: przykladowo cene metra siatki mamy po 12 zl, wiec za 12 zl mamy siatke ocynkowana srednica drutu 3mm, a za inne 12 zl mamy siatke powlekana o srednicy drutu z powleczeniem 3,3mm, ktora siatke wybierzecie? wiekszosc ludzi z ktorymi rozmawiam przy montazu wybiera siatke powlekana bo niby solidniejsza, ale jak powleczenie spadnie to zostaje drut 2,3mm poniewaz powleczenie pcv dodaje milimetr na grubosci, a siatka powlekana poprostu ladniej wyglada i przez jakis czas nie trzeba sie nia zajmowac ale sama ocynkowana jest solidniejsza poniewaz te 0,7mm to moze jest niewiele ale napewno dzieki temu siatka jest sztywniejsza. ale kazdy ma inne upodobania, ja bym sie decydowal na sam ocynk

pozdrawiam