Gość Barbara 17 02.02.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Skąd sie biorą prześwity rysów cegieł spod tynku.Słyszałam takie wersje: zła izolacja fundamentów,mokre ocieplenie?, zła wentylacja.Nie che popełnić tego błędu na budowie.idziałam taki dom zaróno z maxa jak i z bk.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 02.02.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Ja mam takie prześwity w starym nieotynkowanym domu i głownym winowajcą prawdopodobnie jest suporeks z którego go zbudowano. Pije on niestety wodę jak smok i to jest chyba przyczyna. Aha istnieje jeszcze teoria zbyt cienkiej warstwy wewnetrznego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anton 05.02.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 mam ten sam problem - co zrobic , żeby zarys cegły (protherm) nie prześwitywal przez tynk zewnetrzny ktory mam zamiar dopiero połozyćA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 05.02.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Wskazanym jest wykonanie tynku zgodne z zasadami sztuki budowlanej,przy szczególnym zwróceniu uwagi na prawidłowe wykonanie warstwy obrzutki wstępnej,grubości warstw oraz pielęgnację.Rysowanie się optyczne tynku wokół pustaków czy elementów dociepleniowych(płyt wełny czy styropianu) jest tak właściwie zjawiskiem nie do uniknięcia.Różna chłonnność tych "krawędzi"oraz zdolność do oddawania wody powoduje zdecydowane wydłużenie możliwości przyczepności pyłow i kurzu. Zjawisko tych siatek bedzie wiec nasilac sie optycznie wraz z mijającym czasem.Zapobiec temu mozna poprzez np szerszy okap dachowy lub np przez stosowanie środków impregnujących(ale tu uwaga ,żeby nie strzelić"gola"do własnej bramki)HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Barbara 17 06.02.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Ok , a co jeśli takie prześwity są wewnątrz domu?B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts