Arejaski 24.04.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam,Lada moment zamówię zestaw kolektorów Wolfa, wraz z uchwytami do montażu na dachówkach.Wszystko ok. ale nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób "przejdą" przez dachówki rury od kolektorów. Jak to wszystko uszczelnić, by woda tamtędy nie wnikała do domu mego??? Dzięki za pomoc, sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 25.04.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 musisz kupić dachówke do przejscia rur,kazdy system dachowy ma w ofercie takie------mozna wykorzystać np.dachówke wentylacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 25.04.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Tak jak powyżej istnieją takie dachówki do przejść mają specjalne otwory które są zabezpieczone przed przeciekaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 25.04.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 musisz kupić dachówke do przejscia rur,kazdy system dachowy ma w ofercie takie------mozna wykorzystać np.dachówke wentylacyjną Mam sporo dachówek wentylacyjnych. Pytanie w jaki sposób je wykorzystać do przejścia rur? Dach mam Creatona. Szukam na ich stronie "specjalnych" dachówek, ale nie mogę nic znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 25.04.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 często robie to przez dachówke wentylacyjną,rurki przechodzą ,albo specjalna dachówka do systemów solarnych -tu masz link i są http://www.creaton.de/pl/produkty/dachowki/typu-holenderka-plaska/magnum-84-sztm2/?action=completeAccessory&cHash=43d8512841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arejaski 25.04.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Dzięki... jakoś nie mogłem znaleźć tego na stronie Creatona. Dachówkę mamy Harmonicę; z akcesoriów tylko wentylacyjna jest, więc faktycznie trzeba będzie tak kombinować. Oby tylko średnica rur od kolektora była odpowiednia i zmieścił się w dachówce wentylacyjnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts