padbit 25.04.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam. Mam mały dom z garażem który otrzymałem w spadku, w owym domu jest studzienka wodomierzowa lecz jest ona notorycznie zalewana i nie jest możliwy odczyt wodomierza przez pracowników wodociągów. Raz jak spisywałem wodomierz zauważyłem ze zaplombowany jest tylko jeden śrubunek i licznik można swobodnie wykręcić i nikt by niezauwarzył... więc go wykręciłem i chciałem go przenieś do garażu (chciałem uniknąć robotę papierkową) bo tam biegnie rura od wodomierza, lecz pożyczyłem gwintownice do rur znajomemu i nie miałem jak zainstalować tego wodomierze w środku więc zdecydowałem się go wkręcić spowrotem do studzienki lecz gdy go chciałem dokręcić niefart chciał że kluczem ścisnąłem plombę i ją przerwałem nie wiem co teraz mam zrobić licznik jest wkręcony lecz plomba dziurawa... myślałem żeby ją podkleić pod śrubunkiem kropelką i zgłosić wniosek o przeniesienie i zerwać wtedy całkiem legalnie tą plombę, co mi radzicie zrobić?? ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 25.04.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 zgłosić, że zerwałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
padbit 25.04.2010 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 dostane za to jakąś kare? macie jeszcze jakieś pomysły czy tylko taki jak Kolega wyżej napisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 26.04.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Z tego co piszesz wynika, że odczyty wykonujesz Ty. Jeżeli tak jest, to w czasie kolejnego odczytu wszedłbym do studzienki podałbym pracownikom wodociągów wyświetloną wielkość, a następnie zdziwiłbym się tym że prawdopodobnie jest zerwana plomba. Jeżeli wskazania nie odbiegają od poprzednich, to myślę, że nikt nie będzie zakładał kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
padbit 26.04.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 jest nabite 37m gdyż wzeszłym roku pękła mi rura w domu w zimę bo raz zapomniałem zakręcić a wchodzenie do tej studzienki to nierada wyczyn, gdyż studzienka jest notorycznie zalewana albo poprostu podkleić ta plombę pod spodem (jest to taka gumowa linka żeby niezardzewiała zwykłą plomba) i przenieść ten wodomierz do mieszkania i się tym nie przejmować. co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.04.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 radzę Ci przejmij się i idź do wodociągów,kary są naprawdę dotkliwe jak sami to stwierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepoy 26.04.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Musisz to jakoś rozwiązać i nie ma co odwlekać - im szybciej tym lepiej dla Ciebie.Jeśli zaczniesz podklejać, a się wyda, to zarzucą Ci świadome oszustwo. Spróbuj podrzucić dodatkowo temat na Woda i ścieki, albo Przyłącza. Może odnajdzie Cię tam jakiś Instalator i pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
padbit 26.04.2010 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 a jakby polać tą całą plombę jakimś kwasem i wcisnąć im że to jakiś kwas naturalny albo coś... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.04.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 nie kombinuj, czas działa na Twoją niekorzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 27.04.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 U mnie zeszlej zimy pekl licznik. Jak tylko zauwazylem, to wymienilem i telefonicznie zglosilem do odpowiedniej osoby podajac ostatni odczyt starego licznika. Przez pol roku nikt nie przyjechal plombowac, a jak przyjezdzal pan od odczytow, to zwykle zapominal zabrac ze soba plombownicy. Mysle, ze reakcja na zerwana plombe zalezy od czlowieka. Jesli Twoje odczyty nie roznia sie od ostatnich srednich odczytow, to nawet niekt na ten licznik nie spojrzy;))) Ale, rzeczywiscie, ten fakt nalezy jak najszybciej zglosic. pozdro,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 27.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Powiedz im, że chciałeś założyć lubzmienić przegniłą otulinę ocieplającąrury i przez przypadek się zerwałeśplombę.Albo, że chciałeś oczyścić rury z rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 27.04.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Przecież w wodociągach nie pracuja idioci i każdego kombinatora wyczuwają na kilometr. Lepiej zgłosić, że przez przypadek zerwałeś plombę i prosisz o założenie nowej. Może będzie jakaś opłata a może zrobią to przy okazji. Jak trafisz na dziwaka który sam to odkryje to opłata za kradzież wody będzie dużo większa. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 28.04.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Oczywiście, że idioci nie pracują w wodociągach.I na pewno zadadzą pytanie po coś przy tejplombie majstrował? Wypadałoby wtedy im cośodpowiedzieć. Każda odpowiedź będzie wtedylepsza niż milczenie. Oczywiste jest jednak, żew to nie uwierzą. Ale też nie będą mieli podstawaby zarzucać Tobie kłamstwo.No chyba, że Serwis24 radzi powiedzieć szczerzecałą prawdę. Łączę pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts