Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ten dom ma swój Charakter:-) Komentarze do dziennika budowy...

mp_krk

Recommended Posts

Witam witam...i zapraszam przy lepszej pogodnie na grilla;)

Co do betonu i materiałów, wiem że niektóre ceny są super i mnie też zaskakują:) W lutym orientowałem się co do więźby i trafiłem na firmę w Krk...cenę mieli super nawet z impregnacją ciśnieniową (różnica ok 200pln/kubik w stosunku do tartaków, oczywiście certyfikata potwierdzający jakość), no i tak po słowie doszliśmy do faktu że zajmują się sprzedażą materiałów jak i budową domów. Dlatego na stal, beton czy nawet pustaki mają większe rabaty niż składy budowlane...

Jeszcze muszę zorientować się jak u nich z cenami za tynki czy wylewki:) Jak coś to info o firmie na priv

Witam sąsiadów z gminy :)

Widzę, że rozpoczynacie budowę w podobnym czasie jak my. U nas też była połowa maja. Pamiętam te emocje, jakby to działo się wczoraj, a pomyśleć,że pojutrze miną 2 lata. Kiedy to zleciało?

Życzymy dużo radości i cierpliwości a mało stresów przy budowie. Powodzenia :)

Pozdrawiamy

Joanna i Grzegorz

Witam.Zapowiada sie bardzo fajny domek.Gratuluję indywidualnego projektu - funkcjonalnie zaplanowany środek a z zewnątrz trochę tradycyjny-trochę nowoczesny. Pozdrawiam

P.S. Jeśli to nie kłopot to czy możesz laikowi napisać jak wkleić tutaj zdjęcie satelitarne z googli - mój problem polega na zapisaniu go na kompie.Udało mi się tylko wrzucić do worda a nie o to przecież chodzi :( Z góry dziękuję

Witaj andape,

też myślę że całkiem ok go rozplanowlaliśmy...z zewn. jeśli masz na myśli elewację to z pewnością taka nie będzie;p To była tylko taka jako że jakaś musiała być...

Planujemy połączenie płytek klinkierowych z jasnym tynkiem oraz drewnem

Co do zdjec: robisz PrintScreen zdjecia satelitarnego, wklejasz w Paint (najłatwiej), wycinasz tylko to co bardziej interesujace:) i zapisujesz jako jpg...potem tradycyjnie jakiś serwer i link:)

Dzięki wielkie - zrobiłam się ostatnio na blond ale nie myślałam, że podziała ;) A serio to nie wpadlam na to, żeby do painta wkleić.

Co do domku to nie myślałam o elewacji - raczej o kształcie tzn. balkony, itp. Nie są to rozwiązania dworkowe ale i nie zbyt nowoczesne.Podoba mi się.Przypomina mi trochę rozwiązania ze strony Domy z Wizją, które osobiście bardzo do mnie trafiają.

Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy

Bo tak naprawde ten dom jest jednym z domow z wizja "przerobionym i dostosowanym" do warunkow naszej dzialki, tj. ukladu, wjazdu, stron swiata:) Gdybysmy mieli taka mozliwosc to pewnie wzielibysmy ktorys z oryginalow bez przerobek.

A tak to stworzylismy swoj indywidualny projekcik...

Ale widze ze koncepcje Domow z Wizja staja sie coraz bardziej powszechne i rozpoznawalne:)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam również sąsiada

my z żoną jesteśmy na podobnym etapie t.j. zaczęliśmy budowę w czerwcu

i też mieliśmy niezłe przeboje w starostwie w Krzeszowicach

(mieliśmy zacząc w kwietniu hehe:)

Ładnie się zapowiada wasz domek, gratulacje :)

nasz dziennik prowadzi żona ale nie dość aktualnie bo teraz już szalują stropy

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161719-Wm24l-pluszcz&highlight=pluszcz

Pozdrawiamy :)