Franz84 27.04.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam,Pojawił się problem, wczoraj po wylaniu stropu (Teriva I) zakończonego około 16:30 - 17 zaczął padać deszcz od 19:00 do 20:30 a później od 24 do teraz (nadal pada), wg pogody ma przestać około 12 i teraz pytanie wiem że deszcz dzisiejszy od rana nie jest tak groźny jak ten wczorajszy (bo i tak by trzeba podlewać beton dzisiaj) bardziej zastanawiają mnie konsekwencje tego że przez ten czas od wylania do deszczu minęły 2h tylko i nie zdążył on dobrze związać - był raczej twardy, jednak pod naciskiem palca było czuć możliwość nacisku(płytko przy powierzchni), która teraz po kilkunastu godzinach jest już nie możliwa(stwardniał mimo deszczu?) jednak na powierzchni tego betonu pojawiły się małe kamyczki pewnie wypłukane przez deszcz czy oprócz wizualnego aspektu na cokolwiek ten deszcz mógł wpłynąć ? jest się czym martwic czy konstrukcyjnie będzie ok ? i tak na to przyjdzie styropian i wylewka więc o wygląd się nie martwię tylko o aspekt nośny. Jak sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.04.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Będzie OK !Nie ma obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 28.04.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Też tak mi się wydaje. Gdzieś w temacie obok zalecali nawet podlewanie stropu wodą, kiedy nie ma kto przy nim pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franz84 28.04.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 dzięki za odpowiedź, teraz mogę spać*spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 04.05.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ależ nie ma problemu, zawsze pomocni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts