Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wdrożenie ISO

Tomasz34

Recommended Posts

To jest bardzo dobra rzecz koszta to musi skalkulować firma wdrażająca, dużo zależy także czy ma być tylko system zarządzania jakością (ISO 9001) czy także środowiskiem (ISO 14001), cena zależy także od jednostek certyfikujących np: BVQI, PRS oraz czy ma być tylko akredytacja polska czy np, jeszcze niemiecka DAR. W naszej firmie wyszło za same ISO 9001 12 tys. ale to zależy od rozbudowania systemu, Jeśli będzie tylko wdrożonych parę procesów to myślę że do 5 tys powinno się zmieścić. Jeśli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem.

Ja osobiście moge polecić Ci chyba najlepszego konsultanta, a testowalismy z róznych firm , Pan Marcin Chorąży, z jego firmą z pewnością uda Ci się osiągnąć cel jesli zdecydujesz się na wdrożenie Systemu ISO. Bez zbędnej papierologi o której tak się słyszysz przy tym temacie. Myślę że warto porozmawiać, jak chcesz odszukam namiary, ale myślę że da się wygooglować. Pozdro! ;) Edytowane przez JuliuszK

• 1 year później...

Ja również mogę polecić wdrożenie ISO

Wprawdzie sam nie działam w budowlance ale w innej branży usługowej ale szczerze powiem, że mnie to bardzo pomogło w zdobywaniu i przekonywaniu do swojej firmy nowych klientów

Co do kosztów- zależy to od wielu czynników więc najlepiej dać oszacować to firmie która się tym zajmuje

Do samej certyfikacji mogę polecić firmę TUV NORD - http://www.tuv-nord.pl/ - ich certyfikaty są rozpoznawalne przez klientów i tym samym wysoce wartościowe, sam proces certyfikacji prowadzony na najlepszym poziomie i bardzo profesjonalnie

Nie mają długich terminów oczekiwania gdyż są poważną firmą, warto skorzystać

Pozdrawiam Zachariasz

Edytowane przez zachariasz

• 4 weeks później...

Zgadzam się z poprzednim użytkownikiem .TUV NORD POLSKA posiada duże doświadczenie w certyfikacji ISO .Firma jest profesjonalna i rzetelnie podchodzi do wszystkiego .Audit w TNP jest profesjonalny i daje cenne wskazówki odnośnie działania systemu .Naprawdę warto .Wejdz tutaj http://www.tuv-nord.pl

, tam wszystko dokładnie jest opisane .

Jeśli chodzi o certyfikaty ISO to faktycznie opłaca się .Naprawdę bardzo mogą się przydać .Do certyfikacji polecam TNP,czyli TUV NORD POLSKA .Mają super podejście do ludzi ,mili i życzliwi .Wejdz sobie na ich stronę : http://www.tuv-nord.pl .