Tomasz34 27.04.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej! Zgłosił się do mnie kontrahent , który wymaga ode mnie ISO 9001 .Jestem właścicielem firmy remontowej . czy to dobry pomysł? Jakie są przybliżone koszta ?? Macie jakieś doświadczenia związane z ISO?? pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 27.04.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 To jest bardzo dobra rzecz koszta to musi skalkulować firma wdrażająca, dużo zależy także czy ma być tylko system zarządzania jakością (ISO 9001) czy także środowiskiem (ISO 14001), cena zależy także od jednostek certyfikujących np: BVQI, PRS oraz czy ma być tylko akredytacja polska czy np, jeszcze niemiecka DAR. W naszej firmie wyszło za same ISO 9001 12 tys. ale to zależy od rozbudowania systemu, Jeśli będzie tylko wdrożonych parę procesów to myślę że do 5 tys powinno się zmieścić. Jeśli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JuliuszK 04.05.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Ja osobiście moge polecić Ci chyba najlepszego konsultanta, a testowalismy z róznych firm , Pan Marcin Chorąży, z jego firmą z pewnością uda Ci się osiągnąć cel jesli zdecydujesz się na wdrożenie Systemu ISO. Bez zbędnej papierologi o której tak się słyszysz przy tym temacie. Myślę że warto porozmawiać, jak chcesz odszukam namiary, ale myślę że da się wygooglować. Pozdro! Edytowane 4 Maja 2010 przez JuliuszK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachariasz 22.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) Ja również mogę polecić wdrożenie ISOWprawdzie sam nie działam w budowlance ale w innej branży usługowej ale szczerze powiem, że mnie to bardzo pomogło w zdobywaniu i przekonywaniu do swojej firmy nowych klientówCo do kosztów- zależy to od wielu czynników więc najlepiej dać oszacować to firmie która się tym zajmujeDo samej certyfikacji mogę polecić firmę TUV NORD - http://www.tuv-nord.pl/ - ich certyfikaty są rozpoznawalne przez klientów i tym samym wysoce wartościowe, sam proces certyfikacji prowadzony na najlepszym poziomie i bardzo profesjonalnie Nie mają długich terminów oczekiwania gdyż są poważną firmą, warto skorzystać Pozdrawiam Zachariasz Edytowane 6 Grudnia 2011 przez zachariasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga56 18.12.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Zgadzam się z poprzednim użytkownikiem .TUV NORD POLSKA posiada duże doświadczenie w certyfikacji ISO .Firma jest profesjonalna i rzetelnie podchodzi do wszystkiego .Audit w TNP jest profesjonalny i daje cenne wskazówki odnośnie działania systemu .Naprawdę warto .Wejdz tutaj http://www.tuv-nord.pl , tam wszystko dokładnie jest opisane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha12 22.12.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o certyfikaty ISO to faktycznie opłaca się .Naprawdę bardzo mogą się przydać .Do certyfikacji polecam TNP,czyli TUV NORD POLSKA .Mają super podejście do ludzi ,mili i życzliwi .Wejdz sobie na ich stronę : http://www.tuv-nord.pl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts