Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Venus, śledzę nadal twój wątek. Wrócę jeszcze do tematu szkła w kuchni. Nie mam lacobel, tylko szkło hartowane lakierowane na kolor górnych szafek. W zeszłym tygodniu zamontował mi je Twój pan szklarz i moim zdaniem fajnie wygląda. Szyba jest długa, ma 3 metry i robiona w jednym kawałku.
  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Azusa no p. Robert (szklarz) jest moim zdaniem fachowcem przez F :D

Ulciapulcia piękne donice, gdzie można je kupić? Byłam dziś rano w LM w Piasecznie, na dziale ogrodniczym na zewnątrz też mają takie donice jak moja biała nawet w rozmiarze 70 cm a nie 52 za 115 zł ;)

Witam, przychodzę z pytaniem dotyczącym przejścia z kuchni do jadalni/salonu, czy macie już może zamontowane tam drzwi przesuwne? Gdzieś w wątku natchnęłam się że były takie w planach i nie wiem czy je gdzieś przeoczyłam? I zdaje się że zmniejszyliście to przejście do 1m, a to z holu do salonu pozostało dalej takie szerokie jak w projekcie? Jak to wygląda z perspektywy salonu, nie są zachwiane jakieś proporcje? (przyznaje że luuubie jak jest symetrycznie i proporcjonalnie)a oddzielenie w ten sposób kuchni uważam za świetny pomysł, jeśli nie na co dzień to chociażby przy okazji wizyty gości (niespodziewanych gdy kuchnia nie grzeszy czystością heh)...oglądaliśmy Mirabelkę na żywo:wave: właśnie taką bez garażu, i zaczeliśmy się zastanawiać czy robić na pewno z garażem czy garaż osobno (garaż na pewno potrzebny ale jeśli wejdzie na nasza działkę Mirabelka z G będzie pewnie na styk)...więc jeszcze jedno pytanko, z racji tego że już mieszkacie, nie odczuwacie braku garażu przy domu? I co z jakimkolwiek pomieszczeniem gospodarczym na różne mniej i bardziej 'potrzebne' rzeczy, gdzie to wszystko przechowujecie (mam na myśli chociażby jakieś kartony po sprzęcie, które się mogą przydać:rolleyes:, narty, rolki, ozdoby świąteczne, jakieś narzędzia do majsterkowania, i wiadomo tym podobne rzeczy)?

Annaka drzwi przesuwne dalej w planach, coraz bliższych niż dalszych ale jednak nadal w planach ;) U nas garaż w bryle domu po prostu nie wszedłby na działkę. Gdybyśmy dysponowali tak dużym terenem to na pewno garaż byłby w bryle domu (mąż opisywał to już jakiś czas temu, że garaż oddzielny nie wchodzi w kredyt budowlany i płaci się za niego 6x większy podatek niż za taki w bryle budynku, pomijając odśnieżanie podjazdu przez całą działkę ;) ). My też jesteśmy z tych symetrycznych i proporcjonalnych i nam w ogóle nie przeszkadza pomniejszenie przejścia z kuchni do jadalni ;)

Na wszystkie duperelki mamy kilka szaf, jedna to w wiatrołapie (mieści się bardzo dużo butów i kurtek, ale wiatrołap został powiększony względem hollu o 1 m chyba) + schody są betonowe z przystankiem, zejścia do kotłowni nie zabudowaliśmy tylko zostawiliśmy otwarte przejście dzięki czemu pod schodami również pojawi się biała lakierowana szafa - jeszcze jej nie mam, ale na pewno nie zamieniłabym się nią na oddzielny schowek pod schodami do którego musiałabym wchodzić na 4 :D Zamieniliśmy oryginalną projektową łazienkę z pokojem nad wejściem, te przesunięcia w bryle również wykorzystaliśmy na szafy i schowki. W przyszłośći całościenna zabudowa w gabinecie + biblioteka w pokoju gościnnym. Też się trochę upchnie :D Zapomniałabym, w kuchni zrobiliśmy szafki na wymiar od dołu na maksa do góry, w większości mam jeszcze pusto a nie jestem "nową" gospodynią, mam i miksery i roboty i blendery i suszarki do warzyw itp. Dodatkowo zabudowa w salonie początkowo planowana tylko jako wystawowa również będzie miała masę schowków :D

hym...http://www.zeus-firma.home.pl/grafika/lampy/reality/london/london3p.jpg

Na zdjęciu mało urokliwy dlatego broniłam się rękami i nogami przed nim, na zdjęciu jakoś tak dziwnie światło rozpraszał. Mam już zamontowany w łazience dolnej i jest super :D

Witam,

Ja tez nie będę oryginalna i powiem, że z ukrycia podglądam od dłuższego czasu :) Postanowiłam się ujawnić bo zachorowałam na pewien żyrandol, którego nie moge nigdzie odnaleźć (poza twoim wątkiem. Dlatego BŁAGAM O ODPOWIEDŹ co to za żyrandol?? widziałam podobny z Italuxa (nie pamiętam modelu) ale wyglądał ciut inaczej (nie był taki "stożkowaty") przez co nie wyglądaj już tak fajnie.

Pozdrawiam.

Gosiu ten żyrandol nie wiem z jakiej jest firmy być może italux, ale kupiony został w Leroy Merlin po przecenie za 217 zł. Ten model jest jak na razie w stałej kolecji Castoramy czy LM, wystarczy abyś na przykład na portalu aukcyjnym wpisała frazę " żyrandol London" :) Ja ze zdjęcia w życiu bym go nie wybrała, na żywo jest piorunujący :)

O matko taki tani?? Przygotowywałam się na wydatek rzędu min. tysiąc zł a tu takie miłe zaskoczenie :D

Na zdjęciu powyżej jedynie co mi przeszkadza to te wystające żarówki ale widziałam go też na innych "domowych" zdjęciach i wcale tego nie widać. Nie wiem jak jest na żywo ale wierze Ci na słowo, że piorunująco :)

I baaaardzo dziękuje za namiary na niego. Taka mała rzecz a jak cieszy ;)

No właśnie :) Szczerze mówiąc to mamy też kryształowy żyrandol na linkach 1 m (jeszcze nie zawieszony) nad stół jadalniany. Ten w LM kosztuje 217 zł, a nad stół jadalniany 1500 zł jest z Almi Decor. Porównując koszt produkcji tych dwóch żyrandoli nie wiem dlaczego drugi jest droższy o 1300 zł, ale cóż za dizajn się płaci :)

Ten do jadalni super. Wogóle jak przeglądałam Twój wątek to pojawia się duuuużo rzeczy które są po prostu cudne. A dzięki temu, że masz kryształkowy żyrandol w łazience udało mi się przekonać mojego M, że nie taki żyrandol w łazience straszny jak go malują :)

Znalazłam przy okazji ten z italuxa - niby podobny choć całkiem inny ;)

Najlepsze jest to że cena 10 razy wyższa a jak dla mnie mniej ciekawy niż ten z LM.

http://allegro.pl/zyrandol-dribble-md51104-15a-italux-i1752284594.html

lub http://allegro.pl/zyrandol-dribble-md51104-18a-italux-i1752284592.html#gallery

(nie za bardzo umiem wklejać zdjęcia więc wklejam linki)

Gosiu - Italux ma w swojej ofercie model Blast - jest wlasnie stozkowaty i nie ma 3 duzych żarówek tylko 3 takie malutkie, nie wiem co to....w kazdym razie planuje 2 takie do holu, ich cena to okolo 500 zl

ten od Venus to marka Reality

Edytowane przez queene