Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wziełam jakie były....te są najbardziej brązowe były jeszcze takie bardziej rdzawe.. ;)

Ja nawet nie wiem czy zimę przetrwają, najwyżej wyrzucę w pierun :D

Venusku, kolor donic super, tylko szkoda, ze nie sa wieksze. Kamien na podmurowkę tez mi sie podoba. W ogóle sprytnie to sobie zaplanowałas kolorystycznie;)
Witam mam pytanie odnośnie drzwi wejściowych cóż to za cudo i jaki masz że tak powiem na nie otwór, od razu je chciałaś czy powiększałaś wejście?

Witam to może ja odpowiem zanim żona tu zajrzy ;)

Otwór drzwiowy wg. projektu miał 230cm x 160cm (wys x szer). Żaden stolarz nie chciał wykonać takich drzwi gdyż twierdzili, że wysokość za duża i drzwi będą się wypaczać. Otwór został więc w ostatniej chwili zmniejszony do 210 x 160.

Drzwi zamówione u forumowego Starego, pochodzą z firmy STOLPAW (lekko zmodyfikowany ich standardowy wzór). Ogólnie drzwi wykonane porządnie, choć teraz pewnie bym wolał zamówić u jakiegoś stolarza i wyczarować je jak tylko by nam się podobało.

Wiem, że donice większe byłyby lepsze :) Na razie stoją tu, może jak będzie opaska wokół domu, płytki i kamień to zmieni się ich położenie. Wolę taką donicę za 35 zł, niż większą za 1200 :D no chyba że mikołaj zasponsoruje :D
Venus, a czy w tych donicach muszą być wrzosy ? Gdybyś wsadziła tam coś wyższego - proporcje byłyby lepsze i roślina nie gubiłaby się tak jak teraz.
Hmn...myślałam o kulce bukszpanu, mi się z wrzosami podoba...ale jeżeli masz jakieś propozycję to jasne...przydadzą się na wiosnę :D To moje pierwsze sadzenie ever więc nie pozbędę się ich od tak :D

Nie trzeba się pozbywać, można dosadzić coś wyższego. Do takich dwóch donic obok wejścia nawet tuje pasują :) i ładnie by wyglądały z brązem. Wrzosy są piękne i je bardzo lubię tylko słabo widoczne w donicach i kolorystycznie średnio pasują. To tylko moje zdanie, jeśli Wam odpowiadają to przecież nic mi do tego :D:D:D.

P.s. swoją drogą drzwi macie super, duże i z doświetleniami...mniam.

Kostka ani płytki nie wybrane :)

Do dolnej łazienki zamówiliśmy szafkę i płytę naścienną, w listopadzie ma się u nas pojawić- wtedy będę mogła mówić o jej kończeniu :)

Czy ktoś malował meble z Ikei ? Dokładnie chodzi mi o ich nową kolekcję Isala, mają kolor szary lub fiolet więc do brązu ma się to nijak. Jeżeli tak to napiszcie jak się do tego zabrać :)

Mebli IKEA nie malowałam, ale podejrzewam, że robi się dokładnie tak samo jak jakiekolwiek inne :)

Zmatowić, odtłuścić i malować kilka razy (mi najlepiej wychodzi wałkiem).

Ale nie trzesz tego niewiadomo ile :) Ma nie być śliskie.

Papier ścierny o gramaturze, hmm, 300-400. Wg mnie najwygodniejsze w użyciu są wodne.

A jesli się boisz tarcia, to zawsze możesz kupić farbę podkładową. Ja używam Fluggera. Rewelacja!