Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Venusku, schody pieeeeeekne ale ta sciana z cegly......ehh.....wiem, wiem to schody sa dzis gwiazdą:D

Dobrze zrobilas z tymi bialymi listwami.Ciiii, nie mow Mezowi:)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WOW:jawdrop: Ale boskie schody:o Kolor rewelacja!!! Ale to lakier miałaś barwiący??? To tak można? A jak ja chce dąb barwiony, to mówią że tylko woskiem lub olejem:roll:

Dzięki dziewczyny :)

Magda stopnie mają 4 cm, ja chciałam mieć tylko drobne słoje na stopniach więc są obłogowane, czyli jest to grubsze od forniru. To następnie bejcuje się na kolor i daje lakier - chyba o ile czegoś nie pokręciłam. Schody wykonał p. Dariusz Lasek polecany schodziarz z forum :) Możesz zadzwonić i podpytać :yes:

Witaj Venusku:welcome:

Pierwszy raz trafiłam do Ciebie :) bardzo mi się wszystko podoba, a schody wyszły genialne, będę zaglądać do Ciebie, pozdrawiam Dominika.

Venusku cud -miód!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U mnie też miały być dywanowe ale chyba zrobię takie jak u Ciebie ze względu na szerokośc stopni. A ile u Ciebie miał centymetrów ? (stopień oczywiście ;-) ) I błagam napisz co to za listwy i cegła !

Stopień głębokości to właśnie krótko miał i musiałam dać te noski - tzn mąż się zgodził żebym miała ładnie a niekoniecznie dla niego wygodnie, ale kim ja jestem żeby aż tak się nad nim znęcać hi hi :lol:

Aktualnie chyba z tym noskiem to jest 26-27 to i tak nie jest jakoś szaleńczo głęboko, ale 43 rozmiar męża się mieści ;) Listwy zamawiane u pana schodziarza, chyba mdf malowane na biało 8 cm wysokości kanciaste - takie są już przygotowane na cały dom i kurzą się w salonie :D Cegła jest z cegielni hoffmanowskiej, tradycyjna postarzana 1/2 w kolorze czerwono pomarańczowy, cięta na plasterki - u nas po zniżce chyba za plasterek było niecałe 2,80 zł a za narożniki nie pamiętam.

ojej....a mój ma 45cm :-) ale u nas na surowo jest 26cm.Muszę to jeszcze przemysleć. Ja tez chcę mieć białe listwy bo nie bardzo podoba mi się brązowy zygzak na scianie przy schodach.U Ciebie to wyszło rewelacyjnie, tak jak sobie to wyobrażałam.
no właśnie ten zygzak - dla mnie to jak rząd mrówek faraonek - taka moja fobia z czasów dziecięcej kiedy w bloku raz na jakiś czas były właśnie wspomniane mrówki :D Jakoś u siebie dobrowolnie nie mogłam tego zaakceptować, chociaż większość osób się dziwiła że listwy nie takie jak schody a co dopiero mówiąc podłoga czy drzwi :D
Venus, schody śliczne. Patrząc na zdjęcia mam wrażenie, że widzę swoje - mam chyba identyczny kolor, tylko moje są dywanowe - pewnie dlatego tak mi się podobają ;) ... Też mi robił Pan Lasek:)
Trochę z lenistwa, trochę ze strachu przed krytyką i jakoś nie mogę się zebrać, aby założyć :) Ale jak znajdę gdzieś info, jak się umieszcza zdjęcia, to się może zbiorę.
podaj mi swój mail na pw to Ci prześlę instrukcję tymi ręcami skleconą w pdf :lol: krytyki nie ma się co bać, była jest i będzie - czasem trzeba się wznieść ponad nią :)