Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Powiedz tylko słowo a będziemy w japonkach :lol2:

My Magda z drogi więc tez tak średnio nam sie przebierać

:lol2: o tym samym pisałam Aga u Ciebie...no ja też z drogi i to dalekiej :o

Magda Wy wszystkie jesteście młode, piękne, zgrabne więc czego byście nie ubrały to będziecie świetnie wyglądać :yes: ja jestem w gorszej sytuacji :lol2:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2: o tym samym pisałam Aga u Ciebie...no ja też z drogi i to dalekiej :o

Już odpisałam :lol2:

Mój J wyraził protest - on się przebierać nie będzie :lol2:

Magda Wy wszystkie jesteście młode, piękne, zgrabne więc czego byście nie ubrały to będziecie świetnie wyglądać :yes: ja jestem w gorszej sytuacji :lol2:

Nie gadaj głupot, widziałam zdjęcia i wiem że kłamiesz :lol2:

ja pikole nie ma mnie chwilkę i nie mogę się odnaleźć, suknia faktycznie fajna, a i zamek też mi się podoba takie połączenie:)

mam do Ciebie pytanie Venusku, cóż to za piękna lampa u Ciebie gości w salonie i jak się sprawują białe fugi w łazienkach, czym je traktujesz?

pytam bo jestem na etapie układania płytek i tez mam jedną białą łazienkę , a pani w sklepie radziła szare, ja stwierdziłam, że jak dam szare to będzie tak szkolnie a nie chcę takiego efektu, a boję się dać białe, bo się zajadę przy ich czyszczeniu, co radzisz?

Małż prowadzi a jedzie ze mną Karolek :wiggle:

ooo Karolek :wiggle: mistrz emotek :D

Ładna ta sukienka :yes: ja dzisiaj widziałam śliczną miętową :rolleyes: ech!

Justyś, pokaż jakieś Fionkowe zdjęcia bo potem to już Księciunio będzie :).

Bawcie się dobrze! Strasznie Wam zazdroszczę.

To nie zazdrość tylko przyjeżdżaj :) Mi też się mięta bardzo podoba :yes:

Justynko sukienka weselna super, moje klimaty, cieplutko pozdrawiam z Gdyni :)

Kochana a Ciebie to zawsze wywieje do Gdyni, będziesz 4-tego?! :D bądź!! :D :hug:

Venusku, przepiękna ta Twoja sukienka. Właśnie poluję na podobną, tylko wolałabym z rękawkami :)

Widziałam dużo ładnych kwiatkowych w niegdyś znienawidzonym przeze mnie Maximusie na polskich halach, niektóre takie że dech zapierało :rolleyes: a ceny też np 500 zł...

Sukienka piękna, ale suwak odrazu bym wszyła inny ;)

Ja sobie to obiecałam ją kupując i już 3-cie wesele śmigam z takim suwakiem. Coś mnie przy nim trzyma, zawsze jak ją zakładam już na wyjście, bo jak mierzę wcześniej to eee...nie pójdę bo suwak ble :lol2:

ja pikole nie ma mnie chwilkę i nie mogę się odnaleźć, suknia faktycznie fajna, a i zamek też mi się podoba takie połączenie:)

mam do Ciebie pytanie Venusku, cóż to za piękna lampa u Ciebie gości w salonie i jak się sprawują białe fugi w łazienkach, czym je traktujesz?

pytam bo jestem na etapie układania płytek i tez mam jedną białą łazienkę , a pani w sklepie radziła szare, ja stwierdziłam, że jak dam szare to będzie tak szkolnie a nie chcę takiego efektu, a boję się dać białe, bo się zajadę przy ich czyszczeniu, co radzisz?

Ulcia lampa kupiona rok temu w Almi, chyba już nie mają, podobne ma Italux ale też dużo droższe (nasza 1500, a te wszystkie inne 2800 :sick: )

Fugi hmn...no wiesz ładnie ten jaśmin wygląda i nie zamieniłabym go na nic innego, ale niestety brudzi się ta fuga. Przy czym u nas co tydzień obowiązkowe mycie na mokro. Ulcia a to jak się już coś kładzie to dawaj swój wątek!! :D Te jasno fugi raz na chiński rok traktuję takim preparatem mapei do usuwania pozostałości po cemencie i fugach, żrące, śmierdzące ale skuteczne...no i długie rękawiczki gumowe potrzebne :yes:

Karolek nie wiem, bo mnie mężu molestuje żeby płytki jeździć oglądać, ale powiedziałam że 13 maks muszę być na miejscu, co by darmowego pączka dostać :lol2:

Ja plany jak zawsze mam wielkie, a tego dnia stwierdzę...a co ja się stroić będę, przecież się z ludźmi zobaczę :lol:

Ulcia ale Ty nie musisz mieć wątku na 500 stron, możesz mieć dziennik na 3. To pamiątka i przygoda :) Ja na początku mało pisałam, bo nie wiedziałam o czym. Wszystko mi się wydawało nudne, a później każde gniazdko prezentowałam :lol2:

Venuska strasznie podoba mi się Twoja łazienka z fornirem :jawdrop: extra !!!

zielona nie moje klimaty ;) nie mój kolor :no:

ale kanapa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rewelacyjna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kotki też przepiękne :yes: moje dziecko nie może się napatrzeć :) już by chciał takiego, chociaż jednego... a ja jakoś nie mogę się przekonać do kotków :( mam uraz z dzieciństwa :(

Venusku mam Twoje schody w swoich inspiracjach ,ale znaleźć ponownie ,relację z ich montażu nie sposób .Powiedz mi listwy białe przy shodach masz ilu centymetrowe?I czy wogóle przypodłogowe masz w domu białe.Masz jakieś zdjęcie gdzie schody łączą się z podłogą i widać przypodłogowe i schodowe raqzem?

Hej :)

A dziewczynki nam się tu pindrzą na otwarcie sklepu :) :lol2.Spotkania zazdroszę :p :D.

Ja chętnie bym się wybrała na otwarcie do Madzi-ale rosnący brzuszek +podróż do Wafki w taki upał+niewydolna szyjka macicy to nie jest dobre trio :(.

Bawcie się dobrze :D I obkupcie się w piękne przedmioty :yes: ;)

Venusko-sukienka na wesela świetna (mi ten zamek wcale nie przeszkadza :cool:,Zara od jakiegoś roku ma taki trend :)).

A kociaki? Co tu dużo mówić?? Sama słodycz :)

Bużka!

Venuska strasznie podoba mi się Twoja łazienka z fornirem :jawdrop: extra !!!

zielona nie moje klimaty ;) nie mój kolor :no:

ale kanapa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rewelacyjna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kotki też przepiękne :yes: moje dziecko nie może się napatrzeć :) już by chciał takiego, chociaż jednego... a ja jakoś nie mogę się przekonać do kotków :( mam uraz z dzieciństwa :(

Dziękuję :hug: kanapa to prawda że rewelacja, a zwłaszcza stosunek wyglądu jakości i ceny :yes:

Odnośnie kotków, to moja ciocia miała samiczkę ale miała jakąś taką mniejszą główkę i strasznie wrednym kotem była. Drapała głęboko do krwi za byle co, biegła, wskakiwała i np gryzła za rękę. Nie dała się dotknąć, ale ta kotka podobno jakaś chora się okazała, że jakiś niedorozwój, szkoda mi jej mimo że wredna była bo to nie jej wina że się taka urodziła :( w każdym razie też mogłabym się zrazić, u nas każdy absolutnie zachwyca się Fioną, ona naprawdę trafiła się cierpliwa. Ja ją biorę na ręce non stop bo to moja królowa przytulanka :D hi hi a ona się nie wierci tylko spokojnie daje mi się wycałować, wygłaskać, dopiero jak lekko poluźniam uścisk to czuję że chce żeby ją puścić. Nie można generalizować ;)

Łazienka górna kiepsko wygląda na zdjęciach, kolor zieleni jest żywszy ale nie limonkowy, bo takiego nie chciałam :no: zdaję sobie sprawę, że na zielony kolor musi być amator, ja tam nie jestem ale mi się kolory ziemi podobają.

Venusku mam Twoje schody w swoich inspiracjach ,ale znaleźć ponownie ,relację z ich montażu nie sposób .Powiedz mi listwy białe przy shodach masz ilu centymetrowe?I czy wogóle przypodłogowe masz w domu białe.Masz jakieś zdjęcie gdzie schody łączą się z podłogą i widać przypodłogowe i schodowe raqzem?

Barbara montaż był jakoś we wrześniu, niestety na razie listwy przypodłogowe mamy tylko przy schodach, bo nie mamy drzwi wewnętrznych więc listwy zalegają nam w salonie :( Listwa ma wysokość 8 cm, bo u nas musiały się zmieścić gniazdka od odkurzacza centralnego więc na wysokie nie było opcji. Wszędzie w domu te same malowany mdf na biało. Tylko kotłownia i pralnia mają cokoły z płytek.