Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie no, najpierw musiałam zaglądnąć do sierściuchowa :p.

A tutaj takie zmiany. Ale coś wypadłam na maxa z obiegu ... miał być radgoll .... co się z nim stało ?

Niemniej jednak to umaszczenie mi się bardziej podoba (nie jest tak czesto spotykane - a ja lubię oryginalność (co widać po moich ogonach). Jest śliczny baaardzo :).

A tak na szybko - jak się dogadują ?

Mój bandzior popadł w depresję jak wyjechaliśmy. Przez tydzień nie schodził na dół, nie wychodził z Sonii pokoju, brat musiał mu kuwetę i michę zanosić na górę. Młody ... (o niego się najbardziej bałam bo to przylepa niemożliwa) .... spokojnie zniósł naszą nieobecność. Po powrocie normalka, nie widziałam, żeby się cieszył. Za to bandzior ... jak on musiał biedaczek tęskinić :(. Ciągle jest przy mnie, mruczy kilkadziesiąt razy dziennie, wcina mi się ciągle na kolana, do łóżka. Podchodzi do zlewu jak myję i łasi się o moje ręce. Nie wiem co w niego wstąpiło. Ciekawe czy tak już zostanie ??

oj :hug:

Kochana ragdoll to szybko wiedziałam, że jednak nie, ponieważ długie kłaczki do sprzątania nie są dla mnie :rolleyes:

Fiona z Princem pierwszy tydzień ciężko. 1,5 dnia nie wpuszczała go do kuwety (miał obok jeszcze taką tylko dla siebie, ja brałam na rękę jego gruczoły przy dziobie i znaczyłam kuwety). W końcu on już nie wytrzymał i załatwił się i w jedną i w drugą ;)

Fiona tydzień truchtem po domu latała jak tylko jego nie widziała, biła, warczała, syczała, na mnie obfoszona. Jak brałam ją na ręce to foszek, warczenie na mnie :(

Za to 3 dni temu pierwszy raz zaczęła małego lizać i bawić się. Teraz lata takie kocie tornado po domu, a Fionka szczęśliwa, wybiegana. Mruczy jak ją bierzemy na ręce, wita nas przy drzwiach - młodzieniec odrobinę się boi, ale miaukliwy bardzo.

super :) myślę, że się dogadają :).

U mnie też z kuwet były przeboje. Dzisiaj są już dogadani, ale też mają jazdy. Młody ma swoją, ale grubszą sprawę załatwia u bandziora. Z kolei duża, bandziorowa kuweta służy obu ogonom. Z przodu jest sektor bandziora a z tyłu młodego. Zawsze wiem kto ile razy kupkał i sikał :).

hehe no gdyby nie transparentne duchy, to bym cię na tego eamesa namawiała, ale bardziej rzucam hasło tym niezdecydowanym, jeszcze poszukującym. też mam swojego białasa i bym go chyba jednak nie zastąpiła, acz gdybym mogła projektować sobie ten pokój od początku... chyba bylabym w stanie zaprojektować go sobie pod transparenta hyhy

bujaka też chcę. tylko w mieszkaniu szkoda mi miejsca na taki mebel, przynajmniej teraz. ale powoli remontujemy teściom domek letniskowy i mam otwartą furtkę na zrobienie również gościnnej sypialni :) sesese

Cześć Venusku,

pamiętasz jak jakiś czas temu rozmawiałyśmy o fugach? wczoraj zajeżdżam na budowę i płytkarz mówi mi że do jednej łazienki też będę miała jaśmin- fugi he , mam pytanie odnośnie tego preparatu, którym je traktujesz, gdzie go mogę dostać- kupić? a impregnowałaś czymś te fugi?

Ulcia nie mam pojęcia czy były impregnowane, fugi robił glazurnik :p

Czym ja to traktuję to jest środek do usuwania resztek cementu z powierzchni ceramicznych Mapei kosztuje ok 17-20 zł, na pewno można kupić w Castoramie. Tym środkiem to lepiej za często nie robić, tylko tak raz na rok.

ostatnio tez podpytywałam o ten preparat ..ale jakos nie dotrałam do sklepu i sprawdziłam mój ulubiony środek Ajax do łazienek i kamienia który jest idealny do prysznicowego kamienia...

http://img9.imageshack.us/img9/2687/550520a.jpg

idealnie wyczyscił moje beżowe jasne fugi :yes::yes::yes: a były juz w bardzo brązowe :sick: