Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A we wszystkich mądrych książkach piszą, że należy żyć w zgodzie z samym sobą.

normalnie wydrukuje i włożę do portfela jak mąż będzie jęczał że za długo się decyduje to mu będę pokazywać :lol2: Wczoraj chciał mi kupić koszulkę ze smerfem marudą :p

Venuska zdradź co fajnego zaplanowaliście na podróż :wiggle:

Oj nie wiemy jeszcze :)

Raczej coś niedrogiego, żadne Rodosy ;) Jedziemy jeszcze ze świeżym małżeństwem - naszym świadkiem z żoną :wiggle: Musimy się zgrać, zobaczymy jaki jest ich budżet. Nasz mały, wysupłany ostatkiem :lol2: ale mój mąż już nie daje rady, ostatnio byliśmy 3 lata temu na wakacjach :(

normalnie wydrukuje i włożę do portfela jak mąż będzie jęczał że za długo się decyduje to mu będę pokazywać :lol2: Wczoraj chciał mi kupić koszulkę ze smerfem marudą :p

Ja to swojemu powtarzam kilka razy w miesiącu, jak mi marudzi, że wolno się decyduję, że zmieniam zdanie, że, o zgrozo!, uwielbiam remonty i przemeblowania.

Taką mnie poznał, taką wybrał i teraz już nie ma wyjścia :p

Nie zgadniecie co ostatnio powiedział naszym wspólnym znajomym, na ich pytanie, co położymy na podłogach: deski, parkiet, czy panele.

Panele, bo jak się żonie odmieni, to łatwiej zdemontować :rotfl:

Ręce mi opadły...

Venusku, no uchyl tego rąbka tajemnicy!

:lol2: tia tia :lol2:

Nje, robi reprodukcje znalezionych przeze mnie :wiggle:

Słuchajcie jaka ze mnie krawcowa :rotfl:

Przeszyłam zasłonki do sypialni już dawno, dużo za długie bo to gotowe na 3 m. Leżały na ziemi z 30x cm. Koty się na nich bawiły, pełno sierści. Wiadomo na ciemnym widać szare i białe włosy bardzo :sick:

Postanowiłam je uprać po uprzednim oczyszczeniu z włosów, uprałam, wyschły, uprasowałam jedną, powiesiliśmy no i mierzę ile trzeba skrócić. Ok 30 cm trzeba uciąć, jakieś 3 zapasu mam do podszycia. No to luzik, cięłam wyciągając nitkę, więc prościutko równiótko. Obszyłam, zawiesiłam, cacy :)

Wczoraj postanowiłam zrobić to samo z drugą :lol: Uciełam, obszyłam, zawiesiliśmy :o 2 cm nad ziemią :mad: Dwie zasłony prane razem, zbiegły się różnie (skurczyły). Muszę dziś rozpruć tą wczorajszą i zrobić malutkie obrębienie :lol: ale śmiechu wczoraj mieliśmy :D

Idąc po męża kupiłam nam pasibrzuchom kawałek ulubionego sernika nowojorskiego i chociaż milion razy zarzekałam się, że cholerstwa już więcej nie zrobię (bo nigdy nie wychodzi mi tak idealny jak ten kupny, a u mnie albo jest perfect albo wcale :p )to dzisiaj go robię :lol2: proszę, niech będzie serek philadelphia i twaróg z piątnicy u mnie we wiosce.

Olunia to ponad moje możliwości ;) Plan jednego zwisu w sypialni upadł, będą dwa :lol2:

Fionka miała dziś kontrolę :wiggle: Miejmy nadzieję, że za tydzień ostatnia kontrola i że ten tydzień to ostatni tydzień zielonej sukienki i ropiska przy ranie :mad: Pani doktor powiedziała, że to już końcóweczka :wiggle:

U nas Prinsiorek przed pójściem i po strasznie miaucze jakby go ze skóry żywcem obdzierali :)

u mnie jest tak samo z młodszą kiciunią, najpierw ostrzega że idzie, apotem, żeby służba (czytaj ja) sprzątnęła :)

kciukam za szybkie wyleczenie Fionki, nie wiedziałam, że coś z ranką się dzieje :(