Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Odnośnie drzwi, chyba zadowolimy się jakąś tańszą wersją z firm popularnych, a raczej musimy :) Mamy plan na Venusiątka za kilka lat, więc pewne tematy trzeba po prostu ogarnąć.
  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety skończył mi się podkład w płynie więc musiałam jechać do Sephory. Kupiłam jakiś Clinique, zobaczymy czy będzie dobry.

w sephorze jest rewelacyjna firma MakeUpForEver - bardzo polecam podkłady właśnie ;)

nie znam się na drzwiach...

Moja teściowa opowiadała, że jak pierwszy raz odwiedziła rodzinę męża (lubelskie), to poczęstowali ją zupą owocową z ZIEMNIAKAMI!. Nie przełknęła.

A jak oni przyjechali do niej, to się bardzo zdziwili, jak dostali z kluskami. Ale przyznali że lepsze:lol2:

:lol2:

ale zupy z krwi to ja bym nie przełknęła :no: a moja mama lubi :lol:

Reni chciałam spytać jaki jest tam serwis? Czy najlepiej zamawiać u producenta czy przez pośrednika np sklep fachowiec. Czy fornir odchodzi, czy się odbarwia? Cokolwiek, wszelkie uwagi mile widziane :)

Venus - ja się zakochałam w PolSkone Passo ale po wycenia na cały dom lekko zbladłam. Zamówiłam u stolarza na ten wzór i mam :) Duzzzzzo taniej :yes:

Z ciekawostek kulinarnych, to mój mąż jest jedyną znaną mi osobą, która je biały ser z solą i pieprzem cayenne.

Całe życie myślałam, że biały ser to tylko na słodko :yes:

Ale i kopytka ludzie różnie jedzą :) my z mężem na słodko, rodzice na słono :).

Na słodko? Hmm :rolleyes:

A co dobrego Aniu słychać?

Jak Lola?

Dobra mówić mi co myślicie o drzwiach Pol-skone? :)

Myślicie tyle, że sobie kupicie model Etiuda jak zarobicie :rotfl:

z pol skone ja pomogę , co chcesz wiedzieć?

O, reni, mogę się do pytania podłączyć?

My celujemy w laminowane, bo są białe.

Jak z jakością?

:p foszek

Od dziś na tablicy w pracy mam taki oto obrazek:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/0001962.jpg

...i w biurze każdy się z tym zgadza :lol: powiesiłam to specjalnie dla kolegi który pyta mnie milion razy o te same rzeczy i nigdy o niczym sam nie może pomyśleć...no bo po co, jak ja powiem :mad: :lol:

pomidor :sick:

nienawidzę, nie tykam w żadnej postaci. śmierdzący i obślizgły.

ale jeśli już muszę, to tylko pokrajane i ze śmietaną.

kopytka na słodko. niemieckie spatzle - na słono.

gołąbki bez ryżu i w sosie niepomidorowym. za to z pyrkami koniecznie.

kaszanka w każdej postaci.

czerninę też zjem.

bo ja wszystkożer jestem (minus pomidory i truskawki)

Duś musisz kiedyś przyjechać do Milano, na targu jedna pani ma takie super pomidory, że trudno się oprzeć, sa takie delikatne troszeczkę słodkie, niebo w gębie. :)

Ostatniej niedzieli była u nas16 letnia panienka też pomidorów nie lubiła, więc mówię do niej, tylko sprobuj, jak Ci nie będzie smakował możesz wypluć ( nie lubię nic na siłę wpychać, każdy ma swój smak) i o dziwo jej zasmakowały, bo rzeczywiście są rewelacyjne. No i jeszcze nie mogła najeść się buraków, które przygotowałam (kupiłam u miejscowych też z nutka słodkości) i zrobiłam wg przepisu babci mojego męża. a więc na oliwie zeszklona cebulka na to rzucam ugotowane buraki starte na grubej tarce, trochę soli i octu i uwaga śmietany. Rewelacja, na Kaszubach robiło się bez smietany na Lubelsczyźnie ze śmietaną. Co kraj to obyczaj :)

Tutaj mamy takie malutkie, podłużne w kształcie sycylijskie pomidorki, rewelacyjne, słodziutkie, ciągle się nimi zajadam :wiggle:

Mój mąż też jada nutelle z masłem... bleee:P a we Francji zajadaliśmy się tostami francuskimi (chleb tostowy obtaczany w jajku i mleku, smażony na maśle, polany miodem mniam :))

Drzwi Polskone ma dużo osób na forum i słyszałam o nich same dobre opinie, mam nadzieję, ze się sprawdzą :D