Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mąż twierdzi, że 25 kubików do października było

woda o 4,94zł

ścieki 5,63 zł

hmmm obawiam się, że niemożliwe i się pierdyknął i jest 250 a nie 25 :)

/

Magda,

nie chcę Cię martwić, ale my dostaliśmy pierwszy rachunek za wodę - mamy stan deweloperski, woda była używana tylko do podlewania stropu i tynków wewnętrznych - i wyszło prawie 30 kubików.

Kubik jest miarą objętości. To popularna nazwa metra sześciennego. Tak więc kubik wody to metr sześcienny wody. Miara ta jest najczęściej stosowana w przemyśle drzewnym, do określania ilości np. drewna. Kubik uwzględnia wolne przestrzenie powietrza między surowcem, wtedy inaczej przelicza się metry na kubiki. W odniesieniu do wody wartości są jednak takie same.

:lol2: no no to dobra myśl

m3 to ja rozumiem, ale kubiki :o najpierw myślałam że o kubki wam chodzi, ale sobie myślę 35 kubków wody zużyła w ciągu miesiąca i jęczy że dużo zapłaciła :rotfl: chyba coś nie bardzo

, ale sobie myślę 35 kubków wody zużyła w ciągu miesiąca i jęczy że dużo zapłaciła :rotfl: chyba coś nie bardzo

o kur*a sorki ale już nie mogę:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

już myślałam, że kubiki to po śląsku hahah a ja po śląsku ani me ani bee ani kukuryku.

aż się boję iść spr w piwnicy ile.

Ale u nas wody nie było podłączonej do momentu wykończeniówki - firmy woziły swoją w zbiornikach a resztę sąsiad pożyczał za opłatą. Mam nadzieję miło się rozczarować.

też szukam - o bombkach myślałam - ale góra jeden "zaczep" na drzwiach bo wiadomo szkoda.

Chciałam iść na łatwiznę i w HY coś kupić... tanio/szybko/ skromnie =lenistwo.

Wczoraj nas od zboczuchów wyzywała a dziś za pikanterią tęskni:lol2::lol2::lol2:

To trzymam kciuki żeby było mało :yes:

Nagadałyście mi o tym wianku na drzwi i teraz to już koniec!! :p muszę mieć.

ja wczoraj w miejcowym sklepie oglądałam cudny i juz go miałam brac jak pomyślałam własnie o mocowaniu. Bo ja w swoje debowe za boga ojca gwoździa nie wbiję a i nic nie przykleję. Dość miałam stresu jak klej z taśmy malarskiej został po tym jak ociepleniowiec nie ściągnał od razu :mad: Za duzo nerwów i czasu mnie kosztowało czyszczenie tego. Jak opracujecie bezinwazyjny patent to dajcie znac