Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ankie ależ zapraszamy :yes: :lol2: nie czeba nadrabiać, tutaj co i rusz inny temat, jak nie drzwi to czajnik, jak nie odbijanie mężów to bicie batem za śmietanę 30% :rotfl:

:jawdrop: a która to taka :eek: ja bym ją pogoniła :rolleyes: i nie była już jej kuliżanką! Jak tak można?! Pfff :eek:

:rotfl::rotfl:

Hej Venus,

tak jakoś weszłam i napatoczyłam się na inspiracje drzwiowe- cudne planujesz:wiggle:

Powiem Ci tylko, ze nasze brązowe kosztowały tyle samo co białe- gdybyśmy białe wybrali. Także jakiś stolarz chyba Cię wkręca, chcąc sporo drożej za białe:eek:

Aaa gapa ze mnie- chyba się nigdy nie witałam, bo taki dynamiczny ten Twój wątek i trudno mi się było wciąć...:oops:

Zatem niniejszym kłaniam się nisko http://i247.photobucket.com/albums/gg149/autumn59/hat_tip.gifchociaż z widzenia się przecież znamyhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/waving/smileys-waving-170093.gif

Agawi helloł :hug: af korz że się z widzenia znamy i wiem że to Ty chaljera jedna jesteś co się siostrą mojej zouzy Marjelki mianujesz :lol2:

Z tym stolarzem to ja tak w skrócie opisałam, ponieważ kilku niezależnych stolarzy odmówiło w ogóle robienia drzwi białych drewnianych, ponieważ nie chcą dać gwarancji że sosna nie będzie puszczać żywicy co ukazałoby się nam czerwonymi plamami :o Firma Kostar która robi drzwi białe drewniane wyceniła jedne drzwi na ok 2800 :(

Z kolei na Bartyckiej białe drzwi z plastrem miodu kosztują ok 3 k :bash:

Marjelko no właśnie ciekawe która to taka szefowa franczesków :rolleyes:

Icona mi się też podoba :yes: Ale ma już taki zdefiniowany kształt. I sama nie wiem czy właśnie w tą stronę iść czy bardziej w nowoczesność typu Kenwood czy Bosch. W tym Boschu brakuje mi temp.40stopni. Wtedy brałabym go już na pewno :)

Dziś to chyba trzeba o zbliżającym się weekendzie pogadać :)

Albo co dobrego na święta pieczecie? :)

O czym dziś? :rolleyes:

Zdecydowaliśmy się na tego białego Boscha :yes:

Pysiu a po co Tobie 40 stopni? :o

U nas na święta będzie:

a) śniadanie

święconka :p

jajka w majonezie

jajka faszerowane pieczarkami

klops (pieczeń rzymska z jajkiem)

kiełbaska biała z cebulką pieczona w piwie

schab pieczony

b) obiad

-małe udka i skrzydełka z kurczaka pieczone na ziemniakach z papryką i kukurydzą :yes:

+ ciasta:

sernikobrownie 3 kolorowe

makowiec japoński

mazurek

Lista i tak skrócona o pół :lol2:

O czym dziś? :rolleyes:

Zdecydowaliśmy się na tego białego Boscha :yes:

-małe udka i skrzydełka z kurczaka pieczone na ziemniakach z papryką i kukurydzą :yes:

Wydaje mi że do twojej kuchni to najlepszy wybór :) U Pyśki widzę ikonę :)

Jak dokładnie się te udka robi?

No yyyyy :rolleyes: nie wiem, bo ja nie kurczakowa jestem (nie cierpię mięsa z udek i skrzydełek bleeeeeeee). Jem tylko pierś albo te malutkie skrzydełka i udka, dużych niet :o

Czeba zrobić marynatę o którą muszę szwagra spytać...coś tam keczup, musztarda, sos sojowy i diabeł wie co jeszcze. Letko się obsmaża na patelni żeby pory zamknąć i do pieca na ziemniaki pokrojone w kostkę większą. Ziemniaki dostaną soki z kurczaków :yes: pół godziny przed podaniem (piecze się to chyba ok 1,20) wrzuca się do ziemniaków (przednio zdejmując kurczaki) kukurydzę i paprykę i się miesza. Na to znowu kładzie się kurczaki i jak się upiecze to można jeść :D