Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja dzisiaj wybitnie wyspana :)

Pierwszy raz od trzech tygodni :lol2:.

Mały zaczął przesypiać ciurkiem 4-5 godzin - nigdy się nie spodziewałam, że 5 godzin snu może tak cieszyć :D.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, nie wiem czy to już było, ale zostawiam ;)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wj/mj/4h9s/yNkbI9lRVJAZ0dtOIB.jpg

A TU reszta od Zienia.

Fajnie to wygląda i w ogóle całe mieszkanie jest bardzo mi się podoba :yes:.

Reni ale wiesz jak mam dom położony... nie wiem czy pasowalaoby z przodu łączyć panel i jakieś "lepsze" bo tż coś mówi, że murowane albo jakieś ładniejsze przed domem - później panel i dopiero brama wjazdowa ładna.

A tu gdzie panel obsadzić wysokimi thujami...

ale będzie wieś co?

Romby śliczne - uwielbiam tę tapetę (ceny nie:(), ale mnie się kojarzy dużo bardziej skandynawsko niż hamerykańsko :)

no właśnie dobra uwaga:) mi też skandynawsko..... nie chciałam już wklejać ceny - bo mnie dobiła! a potrzebowałabym ze dwie rolki.... :)

Ja na razie odpuszczam tapetę, bo lepiej podłączyć się do kanalizacji :yes: :lol:

chyba dużo lepiej - jeszcze do dziś pamiętam ile za przyłącze skasowali "po znajomości" cwaniaki:lol2:

Drop - malował mi już facet pasy - wyszło idealnie ale chyba na romby się nie zgodzi :D

Ja na razie odpuszczam tapetę, bo lepiej podłączyć się do kanalizacji :yes: :lol:

Venus za przyłączenie do kanalizacji to jeszcze gmina sięgnie Wam do kieszeni po tzw. opłatę adiacencką

u nas zaśpiewali 4500 zł za całość ( ofc bez materiału i tego typu) odbioru jak potrzebowałam papier to 70 zl na f-rze :lol2:

zadupie na Śląsku:) a to cena "atrakcyjna" nie oficjalna

opłata za przyłącze to nie to samo co opłata adiacencka Moja Droga, wiem bo sama ten temat przerabiałam kiedy gmina wybudowałam mi wodociąg w drodze i kazali zapłacić 5 tysięcy tytułem opłaty adiacenckiej:mad:
u nas zaśpiewali 4500 zł za całość ( ofc bez materiału i tego typu) odbioru jak potrzebowałam papier to 70 zl na f-rze :lol2:

zadupie na Śląsku:) a to cena "atrakcyjna" nie oficjalna

Magda za przyłączenie do kanalizacji czy tytułem opłaty adiacenckiej?

Magda za przyłączenie do kanalizacji czy tytułem opłaty adiacenckiej?

Zizi nie powiem - bo dałam 4500 fachowcy robili to jako fuchę po pracy i nie interesowało mnie nic więcej.

Protokół przyłącza dostałam zapłaciłam 70 zł i tyle. Teraz normalnie płacę za wodę i ścieki.

Raczej nic więcej i dodatkowe koszty mnie nie będą interesowały:)

Magda to jakaś paranoja! :mad: 4,5tys. a na f-rze 70zł?? Gdzie reszta? Ja bym im awanture zrobiła!!!! :mad::mad::mad:

MOi rodzice płacili za przyłącze ok. 1,5tys. a na tej opłacie adiacośtam się nie znam.

to pewnie za podłączenie była stawka:) Z gminy powinnaś dostać powiastkę o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie opłaty adiacenckiej, więc może i Ciebie to jeszcze czeka. no chyba że urzędnicy w gminie zapomną...