Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie męża nie ma - zarabia

jutro chyba do kuzynki na grilla

w niedzielę jakaś impreza u nas w mieścinie dla dzieci więc pójdę się uQlturalnić.

Na shopping nie jadę - bo ost przesadziłam i prawie do rozwodu doszło.

Mąż do mnie mówi ostatnio:

- zamówiłem słupki na ogrodzenie, stolarz już wziął drewno - dokładasz się coś?

Ja:

- nie no ja zbieram na auto.

Mąż:

- to ile Ci brakuje to Ci dołożę ?

( ja głupia nie pomyślalam i nie wyczułam go)

-więc się musiałam ratowac, że zbieram od dzisiaj :D

No i się zaczęło, że musi mnie ubezwasnowolnić

Cześć Kofane :hug:

Venusia możje około 12 rozpoczniemy zlocik cio?

Madzia , pamiętasz privka którego mi kiedyś skrobnęłaś odnośnie moich fotek? Jakbyś mogła sprawdź czy mam już zablokowane.

ja własnie tez nie kumam jak małżeństwo ma osobną kasę? No jak? Niewyobrażam sobie sytuacji , że mówię do męża pożycz mi,

jak ja nie mam to i on nie ma:lol2::lol2::lol2::lol2:

no jak to? żona zarabia na siebie i dziecko

mąż na resztę:lol2:

jak żonie braknie to mówi do męża "trzeba coś dziecku kupić" :D

a tak serio - to u nas układ od zawsze - jestem zła kobieta i nie lubię jak ktoś by mi powiedział, że coś za drogie kupiłam np buty.

No i jak jeden ma etat drugi firmę i w delegacjach to tak jest

:bye:

ja własnie tez nie kumam jak małżeństwo ma osobną kasę? No jak? Niewyobrażam sobie sytuacji , że mówię do męża pożycz mi,

jak ja nie mam to i on nie ma:lol2::lol2::lol2::lol2:

u nas też tak :lol2::lol2::lol2:

Magda u nas każdy ma swoje konto i karty do niego, z tym że internetowo ja obsługuję obydwa :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

nie wyobrażam sobie jak to jest mieć wspólne konto?

no np idziecie na zakupy - coś tam dla swoich 4 liter kupujecie i mąż nie komentuje?

nie bardzo komentuje to wie ze go opieprzę, jeśli coś potrzebuję bo nie mam to kupuje, a jeśli słyszę po co ci to, to od razu mówię , ze jak tylko wyjdę ze sklepu to wyrzucę do kosza i na tym się kończy, u mnie ja trzymam kasę, ale jest ona wspólna, codziennie daję mężowi 100 zł, aby miał coś w portfelu, ja opłacam wszystkie rachunki i inne płatności a na zakupy zawsze razem, jak idzie zrobić sam zakupy spożywcze to bierze mi z portfela i idzie, ja tylko krzyczę nie kupuj niepotrzebnych rzeczy:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

nie wyobrażam sobie jak to jest mieć wspólne konto?

no np idziecie na zakupy - coś tam dla swoich 4 liter kupujecie i mąż nie komentuje?

my mamy nim jeszcze zamieszkaliśmy razem. Ja jeszcze do liceum chodziłam do dopisal mnie do konta i zrobil kartęz ebym miala na drobne wydatki i bilety do niego :cool: teraz nadal nie jestesmy małżeństwem i mamy wspolnekonto już dużo lat :cool: Moj P. nie komentuje żadnych wydatków, małych dużych, drogich , niepotrzebnych. Nawet specjalnie na konto nie zagląda tylko pyta czy mamy kasę :lol2:

mój tez zawsze pyta czy mam na cos kasę :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

u mnie tez moze inaczej, razem prowadzimy firmę a że jest na mnie to i konto moje, głupotą by było aby miał swoje konto na które niby ja bym mu wpłacała:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Reni zarąbiste by to było :lol2:

już widzę co mój odpowiada jakby spytał, czy mamy na coś kasę - a ja odp, że nie...

a tak to on ten oszczędny, ja nie - dziecię jeść co ma :)

każdy zadowolony - teraz problem bo ktoś by mi mógł auto spłacać hahah - tylko gdzie ja takiego jelenia znajdę:D