Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

no właśnie wielki stół za dobrą kasę i to z drzewa.

Ja chyba wyleczyłam się z dębowego za dużą kasę - w kuchni nie mamy miejsca do siedzenia, wszystko odbywa się w jadalni.

Albinosek czasem przypadkiem coś zrobi, w planach drugi potomek.... szkoda mi po prostu kasy a obawiam się, że nie upilnuję dzieci.

Kolor - ten patynowy....

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ula nie wiem jaki to sprzedawca, było to tak dawno temu że nie mam już po nim śladu na allegro, musisz szukać w antykach ;)

Magda odezwij się do Hazelindy naszej, zrobią dobry stół w rozsądnej cenie :yes:

Natalek jestem zadowolona :yes: u nas bardzo się kurzy, bo mamy wybuch na marsie zamiast ogrodu. Nie przejmuje się tym za bardzo, z ulicy wyglądają na czyste, jak się przyjrzeć to kurzu metr :lol:

miałam ta dużą, ale była ze skóry cała. chyba w aktualnej ofercie już jej nie ma. z łańcuszkiem.

moja mom ma taką od jil sander i to rozwiązanie ma tylko jedną wadę jej zdaniem - wydobycie komórki i sprawdzenie kto dzwoni (w przypadku mamusi: wydobycie komórki + wydobycie i założenie okularów) oznacza, że najpewniej i tak będzie musiała oddzwonić. mimo to, nie mogę sobie doczekać aż ją przejmę :D

@asiazett - faaaajna bransa :)

Duś- dzięki bardzo :) co do torebki mamy to wierzę, że od jil sander fajna;) tyle , że w tej chwili szukam takiej baardzoo przyzwoitej cenowo i jil sander to to nie jest niestety;)

Asia- bransoletka bardzo fajna:rolleyes: a cena .. coż.. musisz sobie wytłumaczyć, że zasłuzyłaś;) ja tak robię i po problemie;) pozdrawiam:)

Co do torebek ja polecam użytkownika damskie oko na allegro, wybór jako taki, skóra porządna, tyle że jakby no name, moim zdaniem niczym się nei różnią od tych " firmowych" . Takich bez podszewki z wkładką tylko na zamek nie lubię osobiście,

http://allegro.pl/torebka-damska-wloska-modna-100-skora-hit-i3491247684.html - tutaj ten uzytkownik.

Co do torebek ja polecam użytkownika damskie oko na allegro, wybór jako taki, skóra porządna, tyle że jakby no name, moim zdaniem niczym się nei różnią od tych " firmowych" . Takich bez podszewki z wkładką tylko na zamek nie lubię osobiście,

http://allegro.pl/torebka-damska-wloska-modna-100-skora-hit-i3491247684.html - tutaj ten uzytkownik.

Milena- dziękuję, pędzę zobaczyć :cool: no ja tez nie jestem przekonana do torebki bez podszewki i jeszcze no name w dodatku:D

Agatah bardzo możliwe ;) pamiętam jak sama w google szukałam domu i serce mi mocniej biło czy się teść nie załapał w rozpiętej koszuli :lol2:

zdjęcia sa dośc nieaktualne tam, przynajmniej mojego domu nie ma :rolleyes:Teściowej jest jakies z 4 lata temu zrobione :-) Więc zależy w jakiej okolicy się mieszka :-) Kolega załapał sie na takiej fotce z papieroskiem na ulicach Wawy ....niestety oficjalnie nie pali ;)

Przyszłam się przywitać i prosić o pomoc ;)

Ponieważ Venus masz talent do wyszukiwaniq i kojarzenia wielu fajnych przedmiotów wyposażenia wnętrz, mam pytanie ...

moze kojarzysz taką lampę ??? Poszukuję od jakiegoś czasu i nic :( Chodzi mi szczególnie o podstawę lampy...

http://img407.imageshack.us/img407/673/brfg.jpg

http://img580.imageshack.us/img580/1082/q598.jpg

Pozdrawiam!

@MagdaBartek

byłam, zmacałam i oto wrażenia.

stół się prezentuje lepiej na żywo niż na zdjęciu. jest solidny i dość ciężki (na zdjęciu wydał mi się lekki). blaty 3 stołów na ekspozycji były porysowane, ale rysy widać było pod światło. patrząc z góry - niemal niedostrzegalne. wgnieceń brak. łączenie - nie przeszkadza (te na ekspozycji były tak skręcone, że talerz się nie bujał) tylko bardzo sękate, bardzo bardzo.

stół pasowałby idealnie do wiejskiej kuchni. albo takiej nieco bardziej swojskiej.

jutro was pomęczę o lampy. chyba jestem na etapie "pierdzielę-kupuję", tylko aktualnie coś paskudnego mnie łapie i fervexik uskuteczniam. do tego do ikei jechałam 2x, bo głupia guła zapomniała portfela, a potem oczywiście okazało się, że nie ma połowy rzeczy, po które sobie tą wycieczkę urządziłam.

Edytowane przez duś

Dobry wieczór. Chciałabym się przywitać :-). Od dawna podczytuję Twój wątek. Domek bardzo mi się podoba, jest piękny i z duszą. Poza tym mieszkają tam koty :-). Moje niespełnione marzenie :-(.

Odnośnie pytania MagdaBartek dot. stołu - posiadam takowy od grudnia zeszłego roku. Wizualnie jest ok. Jest masywny, ma solidne nogi i blat, po rozłożeniu jest ogromny (ja mam ten większy - 2 metrowy). Rozkłada się bardzo łatwo. Jego zaletą jest nie tylko długość, ale i szerokość, co ma znaczenie podczas użytkowania. Wadą - jak już wyżej wspomniano, jest miękkie drewno, łatwo robią się rysy i wgniecenia. Mamy 3 - letnie dziecko, więc nie jest idealnie :-(. Drewno jest sękate, ale taki urok tego stołu - w styl skandynawski dobrze się wpisuje. Aha, jest w nim jedna dziwna i dla mnie zupełnie niezrozumiała rzecz, jaką są prowadnice, po których przesuwa się blat stołu - tzn. są one pomalowane na prawie czarny kolor, a stój jest jasny, co jest widoczne zarówno przy złożonym, jak i rozłożonym stole. Nie wiem jak jest w przypadku stołu pomalowanego na ciemny kolor. Wg mnie, za te pieniądze, można pokusić się na zakup tego stołu.