Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kupiłam! I cieszę się jak wariatka, więc muszę się pochwalić :yes:

Nigdy wcześniej nie wydałam tyle na 1 ciuch! I to Wy mnie zepsułyście :p Czarownice!

Przez to, że byłam dzisiaj na zakupach dopiero teraz mogę się odnieść do całego dnia w Venuskowym wątku...

Zapachy w domu to chemia, a jakże! Mój psiak kiedyś nawet (kilkukrotnie i na różne produkty) dostał alergii skórnej od tych specyfików :(

W kwestii domowego budżetu - pięknie Veni o swoim mężu napisałaś :yes: Pytanie: "wolisz mieć spokój czy rację" powaliło mnie na kolana, tyle, że na krótko, bo uświadomiłam sobie, że ja bym usłyszała: RACJĘ! ;) U nas też zawsze było razem. Wszystko razem. Ja chodziłam z nim ryby łowić, a on wiedział wszystko o babskich kosmetykach (kiedyś nawet koleżanki na studiach wzięły go na przepytki. Jak im powiedział co to jest zalotka to lekko straciły grunt pod nogami, ale jak na pytanie: Co to są tipsy? - 10 lat temu kiedy dopiero się to pojawiało :yes: odpowiedział im: ale akrylowe, czy żelowe? to przestały pytać :p

Przy okazji urządzania domu pozwoliłam sonie na kilka "zakupów pod stołem" bo jak mam wysłuchiwać, dlaczego to wszystko takie drogie, to wolę sobie darować (ostatnio jak wymyśliłam napis - naklejkę na kominku i kumpela mnie wkopała, że planuję zakup, to jak już przyszło z naklejeniem czekałam aż D. wyjdzie z domu, żeby nie psioczył jak będę naklejała. Tak się spieszyłam, że aż krzywo przykleiłam :p). Zwykle jest też tak, że Daro wszystko prędzej czy później zauważa nowy zakup. Wtedy i tak się muszę nasłuchać, ale wtedy nam to w nosie :p Za to taka "terapia wstrząsowa" chyba trochę poskutkowała, bo ostatnio zauważyłam, że już tak bardzo nie narzeka - hihi. Na kurtkę też dał mi "błogosławieństwo". A sam dzisiaj zapytał: czy może sobie kupić buty do biegania. W pierwszym odruchu chciałam go opierdzielać, że po co się pyta, niech kupuje! Ale ugryzłam się w język. A co? Niech też się spowiada :lol2:

Dzień dobry ja z kawką moje dziecię przy sobocie wstało o 5.20

Asiu kurtka bardzo fajna

Co do baterii to ja mam wysoką i okno mi się nie otwiera :yes:

Co do spostrzegawczości mężów mój zauważy wszystko, nawet jak coś przesunę o 5 cm i powiem że często jest to wkurzające

Witam!!

Ja też właśnie kawę piję,jem sniadanko i cieszę się ciszą w domu bo moja ekipa jeszcze śpi.Zaraz się przebieram i myk do lasu na grzybki,teraz tam spędzam poranne godziny :).

Venus tylko my tacy zakreceni jesteśmy i ja nie mam okna na pół dzielonego,jakbym miała to też no problem z otwieraniem .A tak wiem ,że muszę się z wagą pilnować bo szcelina przez którą się przeciskam na zewnątrz wąska jest :D:D:D.Okno to mój straznik wagi:D

Ja już i po zakupach jestem ;p

taką

[ATTACH=CONFIG]213456[/ATTACH]

Reni1980, też zapragnęłam mieć podobną baterię (jak się nie mylę teka TLC 2011) i ją kupiłam. Z punktu widzenia posiadacza tej baterii napiszę, że jest bardzo ładna. Ale wg mnie...taka do patrzenia na nią, bo już w użytkowaniu to pozostawia wiele do życzenia. "Pokrętełko" do odkręcania wody jest na ok. 3 cm, więc trudno się odkręca wodę. Jak zmywam naczynia, tzn. tylko te których nie można włożyć do zmywarki czy myję owoce, to muszę położyć ścierkę, bo w innym przypadku kilka ruchów mokrą ręką i wszystko wokół baterii też jest mokre. Obmyślam jak to przerobić, żeby wygodniej korzystało się z tej baterii. Ruch baterii góra -dół jest ok, nie ma z tym problemu. I trzeba pamiętać, że montując tę baterię trzeba zrobić w blacie dwa otwory.

Edytowane przez maja041

helloł :bye:

Wstaliśmy :D :D tj ja wstawałam jeszcze o 5:45 do białej piszczącej mordki, żeby dołożyć jedzenia. Z racji tego, że znowu przytył jestem twarda i jeść dostaje tylko w zabawce z której sam sobie jedzenie musi wygrzebać, a co niech się uczy przetrwania. Przez 2 dni prawie nie chciał jeść, mąż mi wyrzuty robił, że młodego głodzę, 2 dni miał foszka ale jak zgłodniał to i z zabawką się przeprosił, teraz wcina :D

Asia no widzisz ja kiedyś też bym usłyszała rację, teraz spokój. Mąż jakąś zaczął wierzyć w mój gust, zresztą u mnie też są zmiany. Jęczę, że chcę coś kupić a jak dostaję pozwolenie to 10 razy złotówkę obejrzę czy na pewno dobrze wybrałam. Dlatego jak już jestem w MG to nie wychodzę z pustą ręką, bo ja przyjeżdżam po konkretny zakup, spontaniczności raczej nie ma :lol2: ale też dzięki temu nie jestem nigdy rozczarowana. P.S. Kurtka bardzo ładna, ciepła? sama muszę kupić. Kupiłam w zeszłym roku jasną i nie wiem jak ale mam wielką tłustą plamę dekoldową (nie na dekoldzie, ale plama równiutka jak dekold w bluzce pod spodem). Niemożliwie żebym się tak spociła :rotfl: to cholerstwo nie chce zejść, a mnie się granaty straszzzzzzzzznie podobają :yes:

Magda :lol2: oj jest jest, ale jej nie zdejmę. Zdjęcia bez ścierki to będę mieć kiedyś w profesjonalnej sesji (jeżeli się w ogóle zdecyduję), tutaj na co dzień nie ma opcji abym coś chowała, w końcu to nie jest ścierka w czerwoną kratę do niczego nie pasująca :lol:

Diana ale Ty weszłaś na gotowe, ja swojego dopilnowałam :yes:

Mirka do lasu na grzybki....o nie :p ja to tylko suszone od babci biorę :lol2: po czym daję teściom żeby zrobili pierogów :lol2:

Maja dzięki za uwagi, myślę że przydadzą się nie jednej osobie. Pomyśleć że ja też musiałabym się męczyć z podobną, a tak mam nie dość że wymarzoną, to nie pryskającą, z dobrym pokrętłem i prysznicem do owoców :D :yes:

--------------------------------------------

Dziś kocia wizyta i szklarz, mąż mi znowu truje czy na pewno szkło szare do kuchni - jak nie zwariuję to chyba otrzymam medal za cierpliwość :bash:

Ponieważ się na tym nie znam, potrzebuję pomocy.

Na jakich portalach najlepiej umieścić ogłoszenie o sprzedaży domu? Oprócz All. oczywiście.

Będę wdzięczna za rady. Buziaki

P.S. Asia, kurtka jest bomba! Też by mi się przydała granatowa ale mam w pudrowym różu i bardzo lubię :D.