Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To chyba raczej jak nie będziesz miała czasu :p Bo to szybkie danie jest :yes:

szybkie danie to sa pierogi z kurkami po drodze w Ikei :-) teraz nawet zrobienie herbaty w domu to dużo czasu zajmuje :lol2:

Ilona, i ja czekam na zdjęcia :)

Dziewczyny, mam pytanie o ubezpieczenie dzieci - takie podstawowe. Dziecko może być ubezpieczone przy mamie lub tacie, oczywiscie bylam pewna ze mały jest u mnie - dzis dzwonię jednak nie jest - nie zgłosili go, ale mąż nie pytając mnie wziął małego i mnie pod siebie - mamy mały misz masz ale trzeba to wyprostować. Czy jest jakaś zalezność? Dzieci macie pod sobą czy u męża?

Różnica taka, że 2 dni opieki może wziąć osoba, przy której dziecko jest ubezpieczone.

Poza tym bez róznicy.

Teraz żadych papierków, RMUA nie trzeba.

Venusko Super, że wszystko po Twojej myśli.

Ja w końcu zdecydowałam się na kupno łożka dla małego i od wczoraj stoi zamontowane w pokoiku Oliwierka. Pokoik nabiera powoli ładnego wyglądu, może w niedzielę do Ikea podskoczę i go dopieszczę.

Dziewczyny, znowu pytanie ale jak juz pisałam tutaj kopalnia wiedzy - wiecie może gdzie w W-wie mają duży asortyment porcelany z Ćmielowa i Lubiany?

Mąż napalony kupić zestaw więc muszę coś wybrać a jak czegoś nie dotknę i nie pomacam nie kupię.

Apropo porcelany, widziałam na żywo porcelaną Duo, model Koronka - dla mnie piekne http://www.duo-gift.pl/katalog, ale mąż nie chce bo nie kwadraty. Możecie coś polecić? Z Lubiany, Ćmielowa zestaw 12 osób-oczywiscie zależy jaki ale ok 1000 zł trzeba mieć. Może polecicie jakąś perełkę.

Ilona, i ja czekam na zdjęcia :)

Różnica taka, że 2 dni opieki może wziąć osoba, przy której dziecko jest ubezpieczone. Poza tym bez róznicy.

Teraz żadych papierków, RMUA nie trzeba.

Tak nie jest, te 2 dni opieki może wziąć osoba u której dziecko nie jest ubezpieczone-potwierdzone w dwóch niezależnych źródłach.

Dziękuję za info!

Dziewczyny, znowu pytanie ale jak juz pisałam tutaj kopalnia wiedzy - wiecie może gdzie w W-wie mają duży asortyment porcelany z Ćmielowa i Lubiany?

Mąż napalony kupić zestaw więc muszę coś wybrać a jak czegoś nie dotknę i nie pomacam nie kupię.

.

zobacz tutaj

Witam Serdecznie

zaglądałam już do Twojego wątku parokrotnie, w końcu postanowiłam się przywitać.

bardzo mi się podoba wiele rozwiązań - między innymi już zanotowałam namiar na panią od lustra:)

Bardzo mi się podoba patchworkowa ławeczka w wiatrołapie - czy można prosić o info skąd ona?

I schody mają piękny kolor - można prosić o info jakie to drewno i na jaki kolor malowane?

Podejrzewam że już o tym pisałaś, szczerze wyznam że starałam się przejrzeć wątek, ale przy 600stnej którejś stronie wymiękłam, gdzieś pomiędzy seksem, jedzeniem, dietą, numerem butów i innych takich :D

Jeśli pozwolisz będę zaglądać częściej:)

p.s drzwi od Hazel Wood? czy będą jakieś zdjęcia?:) i czy to jest normalnie że strop nie zalany a ja bym chciała stół u Hazel już zamawiać tak mi się podoba?:D

Tak nie jest, te 2 dni opieki może wziąć osoba u której dziecko nie jest ubezpieczone-potwierdzone w dwóch niezależnych źródłach.

Dziękuję za info!

A to przepraszam za wprowadzenie w błąd.

U mnie tak to funkcjonuje, myślałam, że tak ma byc i już ;)