Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hello!!

Lampa piękna ja szukałam ale nie umiałam znaleźć-tzn. z powodu braku czasu się nie skupiałam.

Dziewczyny trzymam kciuki za pozytywne zakończenie z tym allegro.Nas gościu w realu naciagnął na niezłą kwotę więc pocieszam dobrze ,że 500 a nie 20 000 .Jak Was to pocieszy .No i Wy macie szanse odzyskac kasę a ja pomimo sądu ,wyroku kasy nie widzę już 3 lata i chyba nie zobaczę.

Mam tez pytanko.Któraś z dziewczyn u siebie w watku zamiesciła zdjęcie - płyta chyba z drewna z powycinana dziurami :D:D:D:D i za tym fototapeta, nie wiem jak to dokładnie opisać bo ja prosta dziewczyna i nie znam się :D:D.Zapewne ta powycinana płyta ma jakąś nazwę a ja jej nie znam:D:D.

Witajcie

Venusko mam pytanie. Jaki inny karnisz ze sklepu, w ktorym Ty kupowałaś swój możesz polecić. Muszę kupić coś jednak modelu Twojego w kolorze inox nie mają do odwołania.....Podpytuje ponieważ jestem pewna, że zrobiłaś pełne rozeznanie zanim kupiłas swoj więc może cos polecisz :rolleyes:

Ja dziś z okazji imienin przyjęcie zrobiłam w pracy - orzechowa szarlotka, ciasteczka owsiane, czekolada, orzeszki itp - dzis się objadamy.

Miłego dnia wszystkim :)

Kurcze, niefajnie z tym Allegro. Ale Allegro ma chyba jakieś zabezpieczenia? Słyszałam, że pomaga w tych wszystkich procedurach ścigania, itp.

Ja kiedyś zamówiłam buty z Schaffashoes (kojarzyłam nazwę firmy z różnych blogów, więc byłam pewna, że firma jest ok, pierwszy i ostatni raz nie sprawdziłam przed przelaniem kasy). Potem się do mnie nie odzywali przez miesiąc chyba, chociaż bombardowałam ich mailami, dzwoniłam bez skutku, trafiłam w sieci na opisy afer z tą firm, itp. W końcu jednak buty dostałam (głupi traf, byłam chyba jedną na sto).

Edytowane przez Ilona Agata

helloł

właśnie Ilona przypomniałaś mi te twoją sprawę, ale wszystko odzyskałaś?

Tak, w sądzie trwało ponad dwa lata, ale jak tylko zapadł wyrok, to oddali pieniądze w ciągu tygodnia, nawet zadzwonili, że nie chcą mieć komornika na karku, złej reklamy, itp.

Edytowane przez Ilona Agata

Ja kiedyś zamówiłam buty z Schaffashoes (kojarzyłam nazwę firmy z różnych blogów, więc byłam pewna, że firma jest ok, pierwszy i ostatni raz nie sprawdziłam przed przelaniem kasy). Potem się do mnie nie odzywali przez miesiąc chyba, chociaż bombardowałam ich mailami, dzwoniłam bez skutku, trafiłam w sieci na opisy afer z tą firm, itp. W końcu jednak buty dostałam (głupi traf, byłam chyba jedną na sto).

o z schaffą miałam dokładnie te same przeboje.

lipiec 2009 czy 2010 - zrobili jakąś mega wielka wyprzedaż weekendową na kalosze i się zaczęła jazda. oczywiście zainteresowanie przeszło ich najśmielsze oczekiwania i jak znam życie - sprzedali na zaś. potem dostawy ni widu ni słychu. a telefon / maile - oczywiście bez odpowiedzi. nawet kolżankę warszawiankę do sklepu stacjonarnego wysyłałam z pełnomocnictwem! zrobiłam taką awanturę, że przestraszony pracownik dał mi nr komórki do pana piotra żubińskiego, właściciela sklepu, którego zmolestowałam na urlopie. nic nie dało oczywiście. jak już łaskawie po 2 mies przysłali mi moje kalosze (oczywiście pomylone, ale ostatecznie stwierdziłam, że błyszczące jednak ładniejsze), to był problem z ocieplaczami do nich. kolejne 2 miesiące czekania i w końcu komunikat, że do końca roku ich już nie będzie. zgadnijcie co? - jak powiedziałam, że żądam zwrotu kasy za nie, to pojawiły się w ofercie sklepu po 3 dniach od wykonania zwrotu.

choćbym miała przepłacić - już nigdy więcej nie kupię nic w tym sklepie (wcześniejsze transakcje były bardzo ok). najgorsza obsługa sklepu on-line z jaką się spotkałam.

ale zapomniałam, przyszłam się przywitać i pokazać wam to (puf plisse z formanovy)

puf-de-tonin-casa.jpg

(dekielek się zdejmuje i tam jest schowek)

Edytowane przez duś

Co do musaki. Całkiem smacznie, choć jak się doczytałam, orginalnie w tym greckim daniu powinna być jagnięcina. Wtedy smak mięsa inny i nie trzeba przyprawy typu cynamon, tylko świeże zioła. Tak zrobię następnym razem. Mam pytanie do tych co robili - jaka jest właściwa konsystencja tego dania? Mnie nie udało się tego nałożyć w ładnych kawałkach. Taka trochę berbelucha wyszła. Ale dobra:yes:

Dziewczyny, Venus - poszukuję pomysłów i inspiracji na zabudowę ściany bibliotecznej. To nie ma być konkretnie żaden mebel tylko półki/ wnęki w ścianie. Ktoś kojarzy? Jakieś wskazówki? Mam nadzieję, że się Gospodyni nie obrazi... Będę wdzięczna za każdy trop.

Edytowane przez p@nna migotka

Hej :)

Ja odkopywałam się po urlopie z maili :lol2: ale miałam dobre zastępstwo więc aż tak źle nie było uff ;)

Nie dam rady odpowiedzieć każdej z was osobna, ale każdą z was uściskam :hug: bo praca zając i cholera mogę nie zdążyć :lol:

Zobaczymy co z allegro :p

Aga grafit na zabudowie ściany tv :p :P :p mąż absolutnie nie chce nawet o tym słyszeć, na razie nie zamawiamy to mam czas.

Zaczęłam kombinować że może jednak w kuchni nie szkło, ale w sumie to mi się tak podoba więc zamykam temat :lol2: (myślałam o jakiejś mozaice).

Ula nie mogę polecić innego karnisza, tj. niewypróbowanego. Ja mam tylko te Aspeny z zakończeniem Bella i jestem zadowolona :yes:

Zupę z dyni podawała MagdaBartek, robiłam wczoraj mamie. Bardzo dobra, przeszukaj ten temat narzędziem "Przeszukaj wątek", wpisz hasło zupa z dyni, na pewno znajdziesz przepis.

Migotko u mnie była zwarta, ale prawda jest taka, że lazanię i musakę powinno się wystudzić, wstawić do lodówki na noc i dopiero kroić w ładne kostki i odgrzać do jedzenia. Tylko ja tak nie lubię, lubię skwierczące z pieca :cool:

O aferze z Schaffa słyszałam, listwy nie przyklejone, nawet się za nie zabraliśmy :p

Machnij sobie taką jak wczoraj ta literatka z Ugotowanych miała :D Tylko będziesz musiała się przebić na piętro :lol2::lol2:

Tylko my nie oglądamy TV (człowiek niezorientowany przez to) i ścianka o której mowa już jest na piętrze:confused: A tak serio to chyba musiał być mega apartament w tych ugotowanych bo kolejna osoba o nim wspomina:)

Ej no, jedyny odcinek Ugotowanych jakiego nie oglądałam, a tu wszyscy się zachwycają :jawdrop: Cholercia, a sama męża namawiałam, który jest mega fanem tego programu :lol:, żeby sobie odpuścić i jechać do MediaMarkt aparaty pooglądać :mad: Mam za swoje :bash:

Ale chociaż aparat wybrałam:wiggle: