Venus_m 16.02.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Czy lepiej to już każdy ocenia według siebie Wiesz ile razy muszę się powstrzymywać aby nie użyć słowa patterny w normalnym zdaniu? P.S. Załamałabyś się słysząc korpo mowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 16.02.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Pikny kocyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Hej Emi ciężko poznać po zmianie avatara dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 16.02.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Taka zmyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sprout 16.02.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Czekałam, kiedy użyjesz "korpo" argumentu. Od ponad 15 lat pracuję a różnych korporacjach, których właściciele mają siedziby poza granicami Polski. W zasadzie 90% produkowanych przeze mnie dokumentów zewnętrznych i wewnętrznych nie jest po polsku. Być może za kilka lat mnie zrozumiesz. Żeby było jasne - jestem ogromną miłośniczką kultury brytyjskiej. Ale jednym z przejawów tego faktu jest również poszanowanie dla własnej tradycji, w tym języka. Tak, w pracy też jestem "kosmitką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.02.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wiesz ile razy muszę się powstrzymywać aby nie użyć słowa patterny w normalnym zdaniu? P.S. Załamałabyś się słysząc korpo mowę Haha, korpo mowę przerabiam od niedawna z siostrą Aż uszy bolą, mimo żem anglistka i ten język jest mi bardzo bliski Koc bardzo bardzo Fajnie gra z poduszkami (i z Fionką) Fajnie, że jest taki puchaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.02.2014 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Sprout wobec tego zwracam honor korpo mowa jest okropna Dropcia hej fajnie, że zajrzałaś, dzięki za kocyk Duś wszystko nie może być mocnym i charakterystycznym akcentem, przynajmniej nie w naszym salonie Mnie właśnie w kocyku jego bladość i subtelność pociąga (ale zabrzmiało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 17.02.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Migotko Planuję również zaktualizowanie fotek salonu, póki co nadal rozgrzebanego Sprout dlatego napisałam "można nazwać" Co ciekawe zwróciliście kiedyś uwagę, że parkiet ułożony w jodełkę to tak naprawdę chevron? Zgadzam się z Sprout , parkiet w jodełkę to parkiet w jodełkę Jeszcze parkiet w jodełkę francuską może przypominać szewron, ale to nadal jest jodełka francuska Co do "korpo-mowy" - u M. w pracy używa się m.in. słowa "forwardnąć". Ja nawet nie potrafię go wymówić, a M. za każdym razem udaje głupka i dopytuje co to znaczy. Ostatnio, jak znowu udawał debila, usłyszał od przełożonego "Ty to masz szczęście, ze jestem takim wyrozumiałym szefem. Prześlij mi tego maila" :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.02.2014 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Panno Z, Sprout dlatego każdy z nas ma wybór, czy mówi chevron, szewron czy jodełka Mnie cała ta sprawa przypomina zapożyczenie z obcojęzycznych imion np. Brian i Brajan. Nadal zamierzam pisać chevron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 17.02.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) Chevron czy szewron to rzeczywiście kwestia osobistych preferencji, ale dla mnie chevron i jodełka to jednak 2 różne wzory. Ten drugi po angielsku też w końcu funkcjonuje pod własną, odrębną nazwą. Edytowane 17 Lutego 2014 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.02.2014 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Drop raczej nie spotkałam się aby podłogę w jodełkę ktoś nazywał podłogą w chevron lub szewron napisałam o tym jak o ciekawostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 17.02.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Nie, nie, ja też nie o tym, że ktokolwiek to tak nazywa Mogę się mylić, ale chodzi mi o to, że jodełka (jako wzór) nie jest dla mnie równoznaczna z chevronem. Chyba nie umiem tego wytłumaczyć. Albo coś niepotrzebnie nadinterpretuję. Poniedziałek w końcu, a ja bez kawy od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.02.2014 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Mnie dziś nic nie wychodzi tak jak należy, latam między spotkaniem jednym a drugim :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 17.02.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Mnie się w pracy pomyliły godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 17.02.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 A ja sobie kupiłam kubki w empiku w chevron'a haha :P Niech się nazywa jak chce, fajny ten wzór i tyle. A przyznam się Wam ze wstydem, że jak jeszcze dobrych kilka miesięcy temu, moja siostra mieszkająca w USA pokazała mi jakie sobie kupiła poduszki (z tymże wzorem) to ja jeszcze wtedy nie wiedziałam, że on tak się nazywa oraz że jest tak popularny :p (taka moja siostra modna, albo druga strona medalu, że my tak zacofani ) Fakt, że tutaj w PL to ja o nim ciągle czytam od dobrych kilku tygodni, chyba że jestem nieoświecona -ale jako członek FM, nie uważam się za taką :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.02.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 empik mówisz? poszukam jak masz linka to wklej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Bp chevron i jodełka to dwa różne wzory, niezależnie od nazewnictwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 17.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Proszę http://www.empik.com/dom-pelen-kontrastow-kubek-bialo-czarny-250-ml-edl-sp-z-o-o,p1084406902,gadzety-p Wklejałam już w K:yes: Dodam tylko, że są fajne, ale niezbyt wielkie jak za tą cenę-czego ja nie doczytałam Dla mnie ok, dobre na małą herbtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.02.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Madzia dzięki już je znalazłam, bardzo ładne i inne wzory również dla nas za małe, u nas herbata idzie jak woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.02.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Drugi dzień diety dziś wszyscy mają zakaz mówienia o jedzeniu przy mnie przez 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts