Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Lois dzięki :hug: myślałam o tym tylko jeszcze głośno nie mówiłam. Z drewna wydaje mi się, że tralka musiałaby być grubsza, no bo pręt metalowy tak łatwo się nie złamie, a jakby w taką deseczną 12 mm uderzyć to po niej? :rolleyes:
  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No widzisz myślimy podobnie:yes: ciężko mi powiedzieć jaka grubość tralki będzie ok, bo nie znam proporcji, gł. stopnia. Ale proponuję starym sposobem popróbować na modelach :D . I myślę, że tak od razu tralek łamać nie będziecie...

Aniu zaglądasz? :)

Przy tarasie zostajemy przy beżowych płytach via trio, ale prawdopodobnie dodamy pasek szarej posypki :lol: Ścieżki za rok :yes: mam nadzieję, że pojawi się jakaś alternatywa dla szarej posypki.

Dzięki :hug:

O mnie mówisz? Jasne, że zaglądam. Jak mam chwilę :) Nie komentowałam, bo cokolwiek napiszę i tak decyzja ostateczna musi być Wasza i jeśli do czegoś sama nie jesteś przekonana, to nikt Cię nie przekona. Wiem po sobie :)

Patrzę na swój podjazd i widzę, że u mnie też na odwrót jednak. Tzn. taras i wejście mam z cmentarnej ;), wjazd i chodnik z niecmentarnej :) I dość tak to wygląda, ale mój dom jest wizualnie jakieś dwie kategorie niżej niż Twój, więc jakby się nie liczy ;)

Ale pochwalę się u Ciebie, że mi mąż (po 2 latach) zamontował był oświetlenie przy podjeździe. I NAWET napęd do bramy mamy od zeszłego tygodnia :rotfl: Co za luksus!

Ania :lol2: cywilizacja co? u nas nadal prawo buszu :rotfl:

No właśnie, tak się robi z tą odwrotnością ;) Stąd taki pomysł. U nas będzie beżowy taras na ok 2 tonacje ciemniejszy od elewacji z szarym cmentarnym paskiem. Ścieżki to temat na za rok.

U nas zewnętrzne oświetlenie zawisło przed Wielkanocą.

Venuska,

o co biega z tą cmentarną kostką i posypką, jakaś nie w temacie jestem, czytam,ale nie kumam o co wam chodzi z tą kostką :p

i czekam, czekam.... na pokaz podrasowanej komody ;) nie gotowa jeszcze?

Vesi mnie się kostka z posypką tak właśnie kojarzy i co najgorsze nie znalazłam na nią alternatywy, więc pasek szarości musi być taki. Granit odpadł ze względu na nierówności.

Z innej beczki, namawiam męża żeby kolumny przy wejściu, które nadal nie są pomalowane machnąć na szarość. Nie chce się zgodzić :(

Komoda od tygodnia już stoi i ma się dobrze :) Tylko nie jest taka jak zakładał projekt :bash: i myślę nad dodaniem gwoździ, ale nie chce żeby była tzw. efekciarska.

hej Ven,napisałam privka,proszę powiedz mi jeszcze to za model zlewu i miski wc w łazience,te kwadratowe takie?

czekam na komode z ciekawością jak wyszła,zaglądam często,ale nie doradzam w sprawie kostki bo sama nie wiem,:no: buziaki miłego dnia

Aniu :hug: to Roca Hall dedykowana do mniejszych pomieszczeń.

Ems komoda stoi od Wielkanocy :lol: poprawię się na pewno, zwłaszcza że dziś zaakceptowałam ją taką jaka jest. Szkoda, że nie udało się ze względu na krzywizny z ozdobną listwą na dole,ale i tak bardzo się nam podoba. Chciałam dołożyć gwoździ, więc dziś na różne sposoby doklejałam je taśmą aby wybrać najlepszą opcję i....będzie bez :lol: wyglądało to tak festyniarsko :sick:

W poniedziałek zaczyna się robi taras :wave:

Dziś jeszcze podjechaliśmy ostatni raz upewnić się co do wyboru kostki i...:lol2: nie wiem czy taras nie będzie cały szary. Znaleźliśmy śliczną kostkę z posypką ale płukaną :wiggle: Nie wiem jeszcze jak będzie i co będzie, ale wiem że taras będzie :wave:

Hej Ven! Mam pytanie ale nie w temacie.Zreszta ja ostatnio w ogóle jestem jakoś nie w temacie wiec...:PZrobiłam przed chwila tiramisu z Twojego przepisu i powiedz mi czemu moje wyszło żółte a twoje jest białe??? :oPorobiły mi sie jeszcze jakieś grudki takie....bleee!
Robiłam tak jak podajesz w przepisie....Tylko ubijalam mikserem bo taka mądra byłam i swojego KA odsprzedalam koleżance.:mad:Te grudki to takie jakby z masła ale skąd tam masło????
No wiem wiem ze nie ma i nie dodałam.:DDalam cukier puder tak jak w przepisie...No nic zjedzą mam nadzieje z grudkami.Powiem ze tak ma byc.:lol2:Jutro zabieram sie za Twoje sajgonki.;)
Kurczę...ale złe bo mikserem a nie robotem? :(Jaka ja durna byłam ze tego KA sprzedałam :mad::mad::mad:Teraz mnie na pieczenie gotowanie wzięło a ja sprzętu nie mam.:sick:
No co Ty, ja wielokrotnie ręcznie ubijałam/mieszałam, ale według innego przepisu (bez surowych jaj) i wychodziło (nie miałam miksera ani nic). To na pewno nie kwestia sprzętu :no:. Trzeba było pewnie dłużej mieszać albo co?