Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Anetka personalnie tej wypowiedzi nie traktuję, natomiast to że na pewno zmienię pogląd jak urodzę dzieci już tak ;) Owszem dziecko to istota społeczna i trzeba je uczyć, ale co zrozumie w Kościele gagatek który akurat ma skok rozwojowy i drze się w niebogłosy nie pozwalając się innym skupić? Kiedy dziecko podrasta i można z nim już się jako tako porozumieć jak najbardziej nie mam nic przeciwko ;)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znowu ta stara śpiewka :lol2: Widzę, że indywidualiści są niewskazani, trudno. Ja swoje zdanie mam.

Anetka Ty zmieniłaś zdanie, bo teraz Tobie jest wygodniej tak jak robisz i piszesz, ale nie znaczy to że jest wyjściem najlepszym dla wszystkich, dla Ciebie owszem ;)

Justyś ja zawsze miałam w dupie co myślą inni i w tej materii nic się nie zmieniło no może mam ich z wiekiem coraz głębiej w 4 literach:yes::cool:

Gwarantuję Ci , że nie zmieniłam zdania z powodu wygodnictwa, po prostu dopóki nie wejdziemy w pewną rolę niektóre kwestie są dla nas nie do ogarnięcia, z całym szacunkiem ale w życiu nie zrozumiesz co czuje matka do swojego dziecka dopóki nią nie zostaniesz... a jak już zostajesz matką to kochasz ponad wszystko, bezwarunkowo i wiele rzeczy przewartościowujesz, większościom kobiet diametralnie zmieniają się priorytety i to jest zupełnie naturalne:)

Dziewczyny może macie rację, że podejście się zmienia, ale jednak Justyna ma poniekąd rację. Wy patrzycie na to pod kątem swojej osoby, ale tam jest jeszcze setki innych osób i trzeba brać pod uwagę, że jedni też nie mają dzieci, inni swoich nie biorą właśnie dlatego że przeszkadzają, kolejni poprostu nie lubią dzieci i trzeba to uszanować. Jest to na tyle specyficzne miejsce, że należy uszanować potrzebę ciszy i skupienia.

Tosia kosciół, plaża, galeria handlowa, etc to miejsca publiczne jesli ktoś nie lubi dzieci, śmierdzących staruszków, rozneglizowanych panienek itp powinien zostać w domu i słuchać mszy w Tv, radio, plażować się z Google maps i robic zakupy w necie...;)

Aneta myślę, że z dziećmi podobnie jak ze zwierzętami, ja do naszych kotów mówię synu i córko i kocham je bezgranicznie. Jednak mimo, że dla mnie są mega ważne nie każę np w pracy słuchać wszystkich dookoła jak to one się dają głaskać, jak Prinsio miauka i zakopuje w kuwecie itp trzeba uszanować, że nie każdego coś/ktoś interesuje mimo że dla nas to całe życie.

My wczoraj gościliśmy 10 miesięczną Natalię, no anioł nie dziecko takie to ja mogę rodzić :yes: :lol2: chociaż rodzice podtrzymują że ona grzeczna tylko pod publikę, w domu diabeł :D

jakbym o swoim Łukaszku czytała....zawsze jest tak, że 'nowi" towarzysze mówią , że to taki aniołek...a potem oczy otwierają ze zdziwienia:lol2: co gorsza i mnie czasem zaskakuje swoją nieprzewidywalnością:bash:;) marysia jest zdecydowanie łatwiejsza w "obsłudze" ;)

w kwestii bezgranicznej miłości widzę jak podchodzi do swojego dziecka np moja ciocia która gada o nim non stop, że już słuchać nie mogę włączając w to "jakie on ma piękne podnosie (wtf co to jest? :D )" a jak on pięknie bąka puścił, a jak ziewa to śpiewa tak pięknie że klękajcie narody :lol: a jak podchodzi do dziecka moja świadkowa, która cierpliwie wszystko tłumaczy i Krzysio to naprawdę mądry chłopak :yes: bez sztucznego zachwycania się przy wszystkich.

w kwestii bezgranicznej miłości widzę jak podchodzi do swojego dziecka np moja ciocia która gada o nim non stop, że już słuchać nie mogę włączając w to "jakie on ma piękne podnosie (wtf co to jest? :D )" a jak on pięknie bąka puścił, a jak ziewa to śpiewa tak pięknie że klękajcie narody :lol: a jak podchodzi do dziecka moja świadkowa, która cierpliwie wszystko tłumaczy i Krzysio to naprawdę mądry chłopak :yes: bez sztucznego zachwycania się przy wszystkich.

Każdy z nas inaczej i na swój sposób okazuje uczucia , nie musi nam się to podobać ale to nie nasza sprawa;)