Venus_m 28.07.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Anetka personalnie tej wypowiedzi nie traktuję, natomiast to że na pewno zmienię pogląd jak urodzę dzieci już tak Owszem dziecko to istota społeczna i trzeba je uczyć, ale co zrozumie w Kościele gagatek który akurat ma skok rozwojowy i drze się w niebogłosy nie pozwalając się innym skupić? Kiedy dziecko podrasta i można z nim już się jako tako porozumieć jak najbardziej nie mam nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Tosiu dziękuję właśnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Znowu ta stara śpiewka Widzę, że indywidualiści są niewskazani, trudno. Ja swoje zdanie mam. Anetka Ty zmieniłaś zdanie, bo teraz Tobie jest wygodniej tak jak robisz i piszesz, ale nie znaczy to że jest wyjściem najlepszym dla wszystkich, dla Ciebie owszem Justyś ja zawsze miałam w dupie co myślą inni i w tej materii nic się nie zmieniło no może mam ich z wiekiem coraz głębiej w 4 literach:yes: Gwarantuję Ci , że nie zmieniłam zdania z powodu wygodnictwa, po prostu dopóki nie wejdziemy w pewną rolę niektóre kwestie są dla nas nie do ogarnięcia, z całym szacunkiem ale w życiu nie zrozumiesz co czuje matka do swojego dziecka dopóki nią nie zostaniesz... a jak już zostajesz matką to kochasz ponad wszystko, bezwarunkowo i wiele rzeczy przewartościowujesz, większościom kobiet diametralnie zmieniają się priorytety i to jest zupełnie naturalne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 My wczoraj gościliśmy 10 miesięczną Natalię, no anioł nie dziecko takie to ja mogę rodzić chociaż rodzice podtrzymują że ona grzeczna tylko pod publikę, w domu diabeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 28.07.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Zacznijmy od tego że dzieci do roku czasu nic nie zrozumieją ,nie wiedzą gdzie się znajdują ,zwyczajnie się męczą ,tak jak Anetko napisałaś w śedlisku zarazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dziewczyny może macie rację, że podejście się zmienia, ale jednak Justyna ma poniekąd rację. Wy patrzycie na to pod kątem swojej osoby, ale tam jest jeszcze setki innych osób i trzeba brać pod uwagę, że jedni też nie mają dzieci, inni swoich nie biorą właśnie dlatego że przeszkadzają, kolejni poprostu nie lubią dzieci i trzeba to uszanować. Jest to na tyle specyficzne miejsce, że należy uszanować potrzebę ciszy i skupienia. Tosia kosciół, plaża, galeria handlowa, etc to miejsca publiczne jesli ktoś nie lubi dzieci, śmierdzących staruszków, rozneglizowanych panienek itp powinien zostać w domu i słuchać mszy w Tv, radio, plażować się z Google maps i robic zakupy w necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Aneta myślę, że z dziećmi podobnie jak ze zwierzętami, ja do naszych kotów mówię synu i córko i kocham je bezgranicznie. Jednak mimo, że dla mnie są mega ważne nie każę np w pracy słuchać wszystkich dookoła jak to one się dają głaskać, jak Prinsio miauka i zakopuje w kuwecie itp trzeba uszanować, że nie każdego coś/ktoś interesuje mimo że dla nas to całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Aneta nie popadaj w skrajność wszyscy powinniśmy się uczyć jak szanować potrzeby i odczucia innych - tak zwyczajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 My wczoraj gościliśmy 10 miesięczną Natalię, no anioł nie dziecko takie to ja mogę rodzić chociaż rodzice podtrzymują że ona grzeczna tylko pod publikę, w domu diabeł jakbym o swoim Łukaszku czytała....zawsze jest tak, że 'nowi" towarzysze mówią , że to taki aniołek...a potem oczy otwierają ze zdziwienia:lol2: co gorsza i mnie czasem zaskakuje swoją nieprzewidywalnością marysia jest zdecydowanie łatwiejsza w "obsłudze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 w kwestii bezgranicznej miłości widzę jak podchodzi do swojego dziecka np moja ciocia która gada o nim non stop, że już słuchać nie mogę włączając w to "jakie on ma piękne podnosie (wtf co to jest? )" a jak on pięknie bąka puścił, a jak ziewa to śpiewa tak pięknie że klękajcie narody a jak podchodzi do dziecka moja świadkowa, która cierpliwie wszystko tłumaczy i Krzysio to naprawdę mądry chłopak bez sztucznego zachwycania się przy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Aneta nie popadaj w skrajność wszyscy powinniśmy się uczyć jak szanować potrzeby i odczucia innych - tak zwyczajnie dziecko to pełnoprawna Istota społeczna od momentu poczęcia, my dorośli mamy obowiązek szanować jego potrzeby i odczucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 mówisz że Łukasz to taki łobuz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 nie rozumiem w jaki sposób odczuć i potrzeb nie szanuję u dziecka kiedy jedno z rodziców zostaje z nim w domu a drugie idzie na mszę i się zmieniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 w kwestii bezgranicznej miłości widzę jak podchodzi do swojego dziecka np moja ciocia która gada o nim non stop, że już słuchać nie mogę włączając w to "jakie on ma piękne podnosie (wtf co to jest? )" a jak on pięknie bąka puścił, a jak ziewa to śpiewa tak pięknie że klękajcie narody a jak podchodzi do dziecka moja świadkowa, która cierpliwie wszystko tłumaczy i Krzysio to naprawdę mądry chłopak bez sztucznego zachwycania się przy wszystkich. Każdy z nas inaczej i na swój sposób okazuje uczucia , nie musi nam się to podobać ale to nie nasza sprawa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dokładnie i dlatego za często nie chodzę do tej cioci mój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 mówisz że Łukasz to taki łobuz? strasznyyyyyyyyyy ....teraz jest w takim momencie , że stał się dla mnie trudno przewidywalny a jak większość mam chciałabym mieć swoje dzieci pod kontrolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.07.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dokładnie i dlatego za często nie chodzę do tej cioci mój wybór no własnie i o to chodzi, jesli coś nas irytuje to unikajmy takich sytuacji, podobnie jest ze wspomnianymi mszami - wieczorem jest zdecydowanie mniej dzieci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Żyjemy w społeczeństwie i trzeba się nawzajem szanować. Dokładnie! i chciałabym nauczyć tego również swoje dzieci. Samolub niech sobie siedzi w domu, robi zakupy przez neta i wszystko inne co jeszcze wymieniłaś Anetko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Anetko ja chodzę tylko wieczorem na te dzieciowe w żadnym wypadku i mam pobożne życzenie aby rodzice z rozwydrzonymi dziećmi chodzili na takie msze a nie na te dla dorosłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.07.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dobranoc coś czuję że i tak się nie dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts