Nesska 29.07.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 reni, dobre . julcia1979, nie do końca się z Tobą zgadzam. Zależy w jakim wieku jest dziecko, ale moim zdaniem nie ma temperamentu, którego nie można ujarzmić wychowaniem, nauczyć manier, itp. Tzw. geny nie mają tu nic do rzeczy. Chyba że mówimy o dziecku z ADHD, wtedy faktycznie jest to mega trudne , bo dzieckiem kierują hormony, a nie rozum. Ilonka masz rację tylko to ADHD to co raz częściej jest wymówka. Kiedyś się w ogóle o tym nie słyszało a teraz każde rozwydrzone i rozpieszczone dziecko ma ADHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ilonka masz rację tylko to ADHD to co raz częściej jest wymówka. Kiedyś się w ogóle o tym nie słyszało a teraz każde rozwydrzone i rozpieszczone dziecko ma ADHD oj Nesska nie prawda, kiedyś się nie mówiło ale to tak samo jak z dysleksją, dzieci ją miały a mówiono że głąby się nie uczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ana nie mam nic przeciwko żebyś wzięła dziecko do Kościoła i przyszła całą rodziną, tylko tak jak piszesz jeżeli będzie niegrzeczne weź je na zewnątrz żeby nie rozpraszało innych mnie samo dziecko nie denerwuje, tylko rodzice którzy nie reagują, bo przecież jak dziecko krzyczy i dokazuje to dla mnie jest wspaniała rozrywka i powinnam się cieszyć a nie narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.07.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni, chwal się jaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni z dysleksją masz rację, ale ADHD to naprawdę teraz dobra wymówka, co innego jeżeli została postawiona taka diagnoza a jeżeli dziecko jest pół szatanem to nie znaczy od razu że ma ADHD a np że rodzice sobie nie radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni, chwal się jaki . nic szczególnego, prosty, owalny, biały, żadnych ozdóbek, całkiem gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 pokażżżżżżżżżżżżżż London o co kaman z tapetą? jakaś fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 29.07.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Venus byłaś u mnie we wątku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 London ale agresywna ja bym zrobiła całą ścianę nie lubię kilka sztuk a szczerze to bym ją zdarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 29.07.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ja mam nawet wrażenie, że dzisiaj to jest wręcz modne żeby mieć ADHD - ale od razu precyzuję, że to głównie tendencja u dorosłych. Bo jeśli masz ADHD to jesteś szalony, pozytywnie zakręcony (nienawidzę tego określenia), masz mnóstwo energii i robisz milion ciekawych rzeczy. Nieporozumienie jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.07.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Pokazuj, pokazuj . Dziewczyny, dziecko z ADHD bardzo łatwo rozpoznać, uwierzcie mi . Bywają dzieci żywe, energiczne, których wszędzie pełno, a bywają dzieci, które nie potrafią nad sobą zapanować, mimo że bardzo się starają, mają rozbiegany wzrok, wszystko je rozprasza, zawsze najpierw robią, potem myślą. Dziecko z ADHD najpierw rzuci kamień w okno, a potem rozejrzy się, czy ktoś nie widział, łobuz odwrotnie - najpierw kątem oka skontroluje sytuację, potem chwyci kamień. Problem jest taki, że dzieciom z ADHD wmówiono, że są niegrzeczne i one niejako taką rolę odgrywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.07.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ven mam do niej zielono biały dywan shaggy,zmienie pokrycie na białe w ektropie ,biało zielone poduszki mam no i zasłonki LillTo ma byś ścianka na tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Dropku, zgadzam się . Często też słyszę dumnych rodziców, którzy patrząc na biegającą pociechę kiwają głowami i mówią: "On ma ADHD". Natomiast - według mnie - ADHD to coś strasznego, w żadnym razie powód do zadowolenia, nikomu nie życzę dziecka z tą chorobą. Co innego dziecko żywe, energiczne, wysportowane, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 29.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Dokładnie Ilonka i Ci rodzice wmawiają swoim dzieciom chorobę W ogóle sobie nie zdają sprawy co to za choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 29.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 A wiecie, że lek na ADHD był pierwszy niż sama nazwa ADHD? Amerykańscy naukowcy wynaleźli takie farmaceutyczne cudo, a potem dopiero "dorobiono" profil pacjenta Ale żeby nie było! - nie neguję występowania tego zaburzenia . Myślę, że posiadanie takiego dziecka to nie lada wyzwanie dla rodziców, ciężka, długoletnia praca z mikroskopijnymi sukcesami... Ale prawdziwego ADHD'owca jeszcze osobiście nie poznałam żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a szczerze to bym ją zdarła ja tez, ale nie dlatego , ze jest brzydka, dlatego że źle się komponuje (zgrzyta) z oknem i kaloryferem, nie gra pierwszych skrzypiec a takie chyba było załozenie, po prostu złe miejsce na te tapetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 29.07.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Często też słyszę dumnych rodziców, którzy patrząc na biegającą pociechę kiwają głowami i mówią: "On ma ADHD". Wiesz, to taka kwestia, która być może dodaje im skrzydeł w trudach radzenia sobie z tym, z czym radzić sobie muszą na codzień. Co by mieli innego robić? Usiąść, płakać, schować dzieciaka przed światem? To chyba dobrze, że osoby z ADHD są jakoś mimo wszystko dobrze odbierane przez społeczeństwo, nie jak w przypadku osób ze schizofrenią, czy np. Zespołem Touretta (pewnie, że to większy kaliber, ale pewnie podejście ludzi im nie pomaga w radzeniu sobie i funkcjonowaniu w społeczeństwie...) - których to ludzie sie boją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a to filizanka, lepsze zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni ładna, taka delikatna ta zastawa no i jakościowo bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts