london23 29.07.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a tamta to w salonie ,jak powieszę wielkie tv szfka pod na pleja i gry ,zresztą ona jest dużo jaśniejsza na zdjęciach wyszła jakoś tak buro poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.07.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Nie Magda ja drzwi będę brała u gościa co robił u moich rodziców nic nie zniszczył drzwi idealnie w okno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Taką ma w sypialni [ATTACH=CONFIG]203279[/ATTACH] no i ta jest fajna, czemu dalej tą drogą nie szłaś?, oj ty london chyba lubisz sobie robić problem:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 29.07.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Do czyszczenia fug polecam SANN PROFI czyste fugi. polewa się fugę zostawia na chwilę przeciera i fuga jak nowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.07.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Nie no krata czy rąby to takie nie w moim guście a ta tapeta będzie mogła zostać jak się młody wyprowadzi np...Bo sypialnia zawsze będzie jego:) gdyby go kobieta pogoniła do mamusi:D Edytowane 29 Lipca 2013 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.07.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Magda co do dodatków to pisałam wyżej ze kanapa będzie biała (przeważające kolory to biel i krem) zielona tapeta i dywan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Nie no krata czy rąby to takie nie w moim guście a ta tapeta będzie mogła zostać jak się młody wyprowadzi np... Bo sypialnia zawsze będzie jego:) gdyby go kobieta pogoniła do mamusi:D nowy kamień zerwałaś a zniszczonej tapety nie zerwiesz:lol2::lol2::lol2: przeca ta tapeta za 10 lat nie będzie nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Do czyszczenia fug polecam SANN PROFI czyste fugi. polewa się fugę zostawia na chwilę przeciera i fuga jak nowa:) jezusie na serio takie cudo, czyli na sobotę przewiduję fugi, gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni nie dobijaj mnie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 29.07.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni piękna ta zastawa:) Zaszalałaś Dziewczyny ja wiem jak było w szkole kiedyś...współczesna szkoła mnie przeraża....Pani z przedszkola poleciła mi abym przemyślała czy nie chcę posłać Łukaszka do zerówki w szkole bo w przedszkolu zostaje ich tylko 2 ( to przedszkole podobne do Montessori, prowadzone przez siostry, bez podziału na grupy wiekowe) więc poszłam na rekonesans do 2 pobliskich szkół ...Po rozmowie z panią dyr jestem zniesmaczona , na moje pytanie jak widzi w szkole dziecko, które jest mocno do wszystkiego zdystansowane i jest zarazem energetycznym wulkanem a przede wszystkim jest emocjonalnie niedojrzałe usłyszałam, że można zastosować wspomaganie...więc pytam co ma na mysli a ona - praca z psychologiem, logopedą, na moje pytanie po co usłyszałam, że 70% dzieci przychodzących do szkoły ma "wspomaganie"...:bash: oczywiście na takie dziecko ze wspomaganiem szkoła otrzymuje dodatkową kasę...chyba nie musze pisać na czym ten biznes polega... Z całym szacunkiem ale nawet najlepszy terapeuta nie przeskoczy pewnych rzeczy a już na pewno owej dojrzałości dziecka nauczyć się nie da bo to empiryczna sprawa... podobnie z ADHD i dysleksją...oczywiście nie twierdzę, że problemu nie ma ale z całą stanowczośćią stwierdzam, że przypisuje się je zdrowym dzieciom, często rodzice niemal wymuszają pisemne oswiadczenia, że dziecko ma ADHD bo krótko mówiąc nie chce im się z dzieckiem pracować i cały wychowawczy obowiązek spychają na szkołę...niestety często brak wychowania kwituje się ADHD... Co do parapetów to u mnie 2 sa delikatnie wpuszczone w ścianę w pokojach dzieci - mój fachowiec twierdzi, że jak są wpuszczone to są stabilniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 29.07.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 jezusie na serio takie cudo, czyli na sobotę przewiduję fugi, gdzie to kupić? Ja zawsze kupuję w lokalnym sklepie z płytkami i myślę, że w większości sklepów gdzie sprzedają jakieś fugi i impregnaty będą to mieć. Kosztuje coś około 20 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 może ta tapeta aż tak do dupy nie jest ale w tym zestawieniu co u london, najlepiej ją zerwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 29.07.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 o widzę, że w Leroy jest to to samo ? http://www.leroymerlin.pl/artykuly-gospodarcze/srodki-czystosci/srodki-czyszczace-i-pielegnujace/srodek-czyszczacy-czyste-fugi-sann-profi,p183090,l1174.html Myślę, że będzie to dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Reni piękna ta zastawa Zaszalałaś wiem, ale marzyłam o takiej całe małżeńskie życie, po 10 latach w końcu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 29.07.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Nie nie moje drogie ja ją widzę oczami wyobraźni jak już wszystko będzie na swoim miejscu,prędzej zmienie panele:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.07.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Anetko, co do szkół, nie jest źle. Mogłoby być lepiej, ale było gorzej, o wiele gorzej. Szkoła, do której ja chodziłam oraz ta, w której po latach pracowałam to niebo a ziemia. Dużo większe zrozumienie dzieci, indywidualizacja pracy, pomoc, itp. Co do tego wspomagania, faktycznie, jest. Niekoniecznie idą na to jakiekolwiek pieniądze, każdy nauczyciel tygodniowo ma dwie godziny na tzw. wyrównanie szans uczniów, w naszym żargonie jest to nazywane pogardliwie "hallówką" (wprowadzone przez minister Hall). Obiecano za to jakieś podwyżki, które nie doszły do skutku przez kryzys, ale wprowadzone godziny zostały. Wystarczy policzyć, jeżeli w średniej wielkości szkole jest powiedzmy 40 nauczycieli, to tygodniowo odbywa się 80 godzin takich zajęć. Są to różnego rodzaju zajęcia wyrównawcze, terapeutyczne, kółka zainteresowań, praca z uczniem słabym/zdolnym, przygotowania do egzaminów/konkursów itp. Budżet państwa na tym nie ucierpiał . Dlatego tak mnie śmieszy argument szkół prywatnych, że u nich jest sporo zajęć pozalekcyjnych, na których uczeń może rozwijać swoje zainteresowania. Sorry, ale od czasu wprowadzenia "hallówek" w szkole publicznej tych zajęć (nieodpłatnych) jest znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 prędzej zmienie panele :jawdrop::jawdrop: mężu london myślę o Tobie ciepło:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 też mam ten preparat i raz do roku czyszczę nim jaśminowe fugi na podłodze w łazience - jak nowe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 ooo to za 10 lat sorki....za 5 i ja będę miała taką zastawę najprawdopodobniej:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.07.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 też mam ten preparat i raz do roku czyszczę nim jaśminowe fugi na podłodze w łazience - jak nowe!! i nic nie mówiłaś wcześniej kuleżanko:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts