Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

London za podciągiem ten otwór drzwiowy to wiatrołap...drzwi będą białe z szybkami...no i schody na górę...

nie mi chodzi tam gdzie się zdjęcie konczy , podciąg po prostej

Leia, ja odwrotnie do Venuski (:hug:) nie robiłabym wzorków na podciągu. To faktycznie trochę problematyczna sprawa, ale można też spróbować zostawić z brzegu gładki pasek ściany na szerokość podciągu (i w tym samym kolorze co podciąg) i dopiero za nim zacząć wzór. Tylko to przychodzi mi do głowy.
Leia a kiedy będziesz robiła kominek??? Bardzo podoba mi się twój pomysł nie mogę się doczekać realizacji :D Wybraną masz mozaikę?

Nesska myslę o takiej mozaice czarnej

Edytowane przez Leia
Leia, ja odwrotnie do Venuski (:hug:) nie robiłabym wzorków na podciągu. To faktycznie trochę problematyczna sprawa, ale można też spróbować zostawić z brzegu gładki pasek ściany na szerokość podciągu (i w tym samym kolorze co podciąg) i dopiero za nim zacząć wzór. Tylko to przychodzi mi do głowy.

wiesz, ja myslę o listwach na taką szerokość podciagu...tylko nie wiem jakich jeszcze...wtedy nie byłoby problemu chyba, co ????

Jadę do sklepu po haki, bo kupiłam w niedzielę wielki hamak i właśnie wynegocjowałam zawieszenie, żebym miała gdzie sobie drzemki ucinać :D:D

Oj Tosia Tosia zazdraszczam:cool:

Leia może posłuchaj Dropki, we wzorkach ma ode mnie większe doświadczenie :yes:

Ale gdzie tam... :oops: :hug:

wiesz, ja myslę o listwach na taką szerokość podciagu...tylko nie wiem jakich jeszcze...wtedy nie byłoby problemu chyba, co ????

W sensie, że listwy przysufitowe (sztukateria) byłyby tej samej szerokości co podciąg? Zakrywałyby go w całości? :)

W sensie, że listwy przysufitowe (sztukateria) byłyby tej samej szerokości co podciąg? Zakrywałyby go w całości? :)

yhy :yes:

tylko ja ciemna masa jestem w temacie listew :( jakie wtedy musiałabym kupić, żeby zamontować je tam, gdzie wnęki na zasłony????? takie same tylko inaczej podkleic ???dlatego odpuściłam te listwy

Edytowane przez Leia
yhy :yes:

No to super, wtedy można śmiało zacząć od brzegu ściany. Myślę, że dzięki listwom podciąg nie będzie się odcinał.

Przy takim układzie jedna strona byłaby subtelniejsza - z kominkiem jako główną atrakcją, a druga taka bardziej z pazurem. Moim zdaniem bardzo fajny balans :)

:yes: :yes:

chyba że podciąg obrobić jak drzwi, ale to chyba nie jest przejście tego typu? :rolleyes:

Listwy nadają się na karnisze, muszą fachmajstry zrobić takie kieszonki ;)

chyba że podciąg obrobić jak drzwi, ale to chyba nie jest przejście tego typu? :rolleyes:

Listwy nadają się na karnisze, muszą fachmajstry zrobić takie kieszonki ;)

yyyyyyyyyyyyyy... Venuska jakie kieszonki ??????????

tu te same listwy przyłozone do wnęki

Edytowane przez Leia

O, też można, jeśli po drugiej stronie jest na tyle miejsca :yes:

Chociaż jeśli to bardzo szerokie przejście to nie wiem czy nie za ciężko będzie.

Dropcia kiedys myslałam o czymś takim...ale zrezygnowałam, coś mi nie pasiło...

London masz rację :yes: na tamtych zdjeciach podciąg jest szeroki...to stare zdjęcia...po zabudowie sufitu ( nie chciałam ale mąż za późno za rekuperację się zabrał i trzeba było rury od reku gdzieś schować) ten podciag nie jest taki szeroki :no: listwy byłyby na 11 cm