Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda wszystkiego najlepszego! Toż Ty najlepszy rocznik jesteś :D

Okulary są mega :jawdrop: ale 400zł to na pewno bym nie dała :no:

Nesska - najlepszy bez dwóch zdań:) okulary dużo ale o ile kto nie zniszczy mi albo nie zgubię będą na lata

wiem , ze lubię ale czy mnie stać to nie wiem:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:, dom na kredyt, mój M zawsze mi mówi , że wydaję więcej niż zrabaiam, ale on nie wie zaś ile zarabiam:lol2::lol2::lol2::lol2:

dlatego mój nie wie ile zarabiam - a z tego co wiem to myśli, że 1/2 :lol2:

czyli london masz odpowiedź, ja dom na kredyt to wyposażenie z zarobionych:)

u nas identycznie.... niestety albo stety

ale poważnie to ręcznik wygląda jakby nim ktoś podłogę po fugowaniu umył :jawdrop:

WREDOTA :lol2:

ale jest tez druga strona medalu, o której się nie mówi, abym ja mogła kupić przykładowy kibel za 2500 klocka to prawie wszystko wykończyłam sama, gładzie, podłogi, malowanie, drzwi, styropian na elewacji , taras, podwieszane sufity, wełnę na poddaszu, co mogłam to jebałam z mężem, czyli zaoszczędziłam na robociźnie majątek a znam takich moich klientów którym facet przychodzi posilikonować ściany, stąd ta różnica jest, ale też są ludzie którzy zarabiają krocie.

u nas tak samo... prawie identycznie, tż siedział na dupie pracował do 15 i zapierdzielał... ja z brzuchem bo akurat w ciąży byłam szlifowałam podbitkę i inne tego typu, później młody w wózku a ja malowanie i inne sprawy

pewno , ze jakąś wiedzę trzeba posiadać ale chęci są najważniejsze, ja jestem robotna i mąż też, jak coś zrobię nie teges a mam takie rzeczy to przy remoncie poprawię , piszesz ze po co masz się meczyć, no ja się męczę, bo te kasę wydam na lepszy kibelek, miałam mieszkanie, teraz mam dom i malowałam juz chyba ze sto razy w życiu, nic trudnego ale pewno prawdziwy fachman mógłby powiedzieć, że mam do dupy wymalowane, rozumiesz?

znów jak u nas - Ty nie jesteś z mojej rodziny :lol2::lol2::lol2:

acha myślę , ze każdy potrafi, ostatnio mąż męża siostry , adwokat który nigdy niczego nie robił sam, położył parkiet na podeście:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop: byłam mega w szku, czyli da się , wyklucza się tylko facetów z lewymi rękoma

u nas w pracy a pracuję w dużym dziale prawnym same tego typy "Szychy" i nawet im się w głowie nie mieści co się w domu robi.... oni po pracy idą do kina albo teatru - ja grabić trawę:D

a my bez kredytu nie mielibyśmy domu :no: więc wolę dług i się cieszyć niż gnieździć się na 38,5 m2 wynajmowanego mieszkania w centrum Wwy :)

a ja musiałabym mieszkać na pietrze teściowa na parterze :p okropieństwo - to jak horror

Tak z ciekawości spytam jak długo się stawialiście??? Ile minęło od wbicia łopaty do wprowadzenia???

ja zaczęlam w lipcu 2010 - a przeprowadzka lipiec 2012 - równe 2 lata:) przy czym na zew ogrodu nie ma, elewacji - w środku dodatki i jakieś przeróbki

Przynajmniej jak patrzę na krzesła w jadalni za które zapłaciliśmy ponad 3 k to mi lepiej, bo moja mama teraz kupowała victorię x 6 i zapłaciła 1300 zł ;)

ooo qrkka PROSZĘ CIĘ szanowna Venusowa dawaj mi namiary na 6 za 1300 zł! będę wdzięczna i miła:P

wayfarery są super! i też czaję się na aviatorki. taaakie miałam piękne diory, ale zostawiłam w którejś przymierzalni i ktoś je przytulił nim sie wróciłam :( niestety chyba w pierwszej kolejności kupię sobie nowe oprawki do korekcyjnych - tu jestem małym faszystą, bo mam ich w sumie z 7 i noszę na zmianę. traktuję jak biżuterię :) ale czas dołożyć kolejną ćwiarteczkę, coś mi się zdaje...

zgadzam się w całej rozciągłości :D

.

dziękuję - a jakie masz ulubione oprawki korekcyjne? bo u mnie na codzień soczewki - ale ostatnio kuszą mnie jakieś oprawki bo powoli wkurza mnie codzienne zakładanie, mruganie, pilnowanie. kupowanie itd

A i zapomniałam ;)

Magda -Wszystkiego najlepszego :hug::hug:

Prawie rówieśniczkami jesteśmy :wiggle:

dziękuję Ola :)

Edytowane przez Magda_lena85

Hej :bye:

cisnę z pamięci więc nie gniewajcie się jak kogoś pominę :hug:

Duśka ale które Noir polecasz? :rolleyes:

Fajna kobieto dziękuję bardzo :hug: :hug: pochwal się kiciolkami, bo ja puchate dupki uwielbiam

Ajwi czekam aż zamieszkacie, bo będziecie od nas mieć rzut beretem :wiggle:

Magda no jak to gdzie no na allegro, sztuka 210 zł :yes: :popcorn: mąż mi wyrzut zrobił że taka okazja nam przeszła koło nosa :lol2: a przecież krzesła dwa lata mamy i nie są tylko ozdobą :no:

Jaki zlot kiedy? :popcorn:

Venus - ja bym chciała trochę iść w taką stronę jak na tej focie z bloga

( w ogóle bardzo mi się te jej wnętrza podobają .http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/sivu/4?page=17 ..taki ideał prawie - sypialnia też ładna)

+ stół dębowy pod okna i parapety i podłogę drewnianą w salonie.

tak trochę "wyglamurować" jadalnie - a ghosty jakoś od zawsze u mnie nr 1