Magda_lena85 01.08.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 klamka jest wewnętrza jak piszesz - do wymiany o tym wiem tak na podbitce są też falowania - identyczne jak na bokach balustrad - inaczej byłoby na prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 skalpela nie zrobiłam i nie zrobię, miałam dobre chęci ale zjadłam kopytka ze skwarkami z boczku i same rozumiecie no tak :lol2: to chociaż bądz dla Męża miła dziś wieczorem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 a myślisz ze klamkę tak łatwo wymienić? no niestety, jak u dołu wymienisz bo śruby się zgodzą to u góry nie , bo śruby są po boku, poza tym klamka dolna to nie ten komplet co górna tarczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.08.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 klamka jest wewnętrza jak piszesz - do wymiany o tym wiem tak na podbitce są też falowania - identyczne jak na bokach balustrad - inaczej byłoby na prosto. Magda według mnie im prościej tym lepiej:yes: ale to Wam ma się podobać, a jaka ma być ta elewacja bo zaintrygowana jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.08.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Anetka no jak będzie dla mnie miły to może mu chuchnę na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Reńka :rotfl: użyj słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) myślę, że tak łatwo nawet mnie nie dołuj, że nie - a jak nie to drzwi wymienię i nie będzie trzeba szyb pucować a na zamówienie nie da rady kupić coś co by mi już pod te dziury co mam pasowało? Aneta - zwykła biała a podmurówka ( nie wiem czy tak się to nazywa...to na dole ) z kamienia naturalnego ciętego(szarego) ale płot ma być drewniany 180 cm wysoki, w poprzek jak balustrada co by przysłonić sąsiadów ( bez fal haha) Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 myślę, że tak łatwo nawet mnie nie dołuj, że nie - a jak nie to drzwi wymienię i nie będzie trzeba szyb pucować a na zamówienie nie da rady kupić coś co by mi już pod te dziury co mam pasowało? no niestety, każda klamka ma inaczej śruby i u góry się okaże , ze trzeba będzie wywiercić nowe dziury a nowa tarczka nie zakryje starych, Magda kto ci te klamki dobrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ech no jak na balkonie fale i podbitce to na ogrodzeniu też muszą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 one nie są na stałe bo na zewnątrz nic nie ruszaliśmy one są tylko po to by zamknąc i otworzyć drzwi - kupione zaraz po montowaniu drzwi ale jestem w szoku - że taki problem może być z wymianą na zewnętrzne :jawdrop: dosłownie wierzyć mi się nie chce że mi stolarz nie powiedział, że później coś może nie pasować Reni - uwierz mi podbitki nei zmienię - ale jak zrobi się płot na prosto to fale z balkonu wywalić to nie problem bo pod nią są słupki na prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 01.08.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Heloł Magda mi się drzwi podobają,Reni Ty budowlaniec??,w życiu bym nie z kojarzyła ,że to klamka do środka dla mnie jeden pies ma mi się podobac:DDobrze że jeszcze nie kupiłam do mnie,wiem o co pytac:yes: Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez london23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Reni chyba top handlowiec ja o rożnicy w zew i wew wiedzialam tzn że jedne do tego drugie do tego - ale w życiu nie wiedziałam, że śruby mogą nie pasować. Chyba nie zasnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 magda ja zmieniałam klamke w swojej dolnej łazience, szukałam tarczki o takim samym rozmiarze i delikatnie widać że była inna tarczka wcześniej:( co to znaczy na zewnątrz nic nie robiliśmy, kto montował klamkę-Ty? bo musza być dziury po obydwu stronach bo jak się niby trzyma? balustrady zrób na prosto, bo się rzucają w oczy, podbitkę trzeba dojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 w sensie na zewnątrz elewacji - klamki są na śrubach... bo tymczasowe, które po Twoim oświeceniu mnie moga się okazać najgorszą albo najkosztowniejszą tymczasówką. klamkę montował stolarz jak wstawiał drzwi - a ja kupiłam po prostu pierwszą lepszą żeby szło zamykać i otwierać...a tu takie jaja wyszły Ale dziękuje Ci bardzo za oświecenie - już dzowniłam do męża powiedzieć i on też w szoku - że z klamką zewnętrzną będą problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 wiecie dlaczego ludzie kupują klamkę do wew bo kosztuje 50 zł a ta do zew 300 zł a inni takie maja bo tam gdzie kupili drzwi to fachman oszukał, dał tanie, klamka jak klamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 różnica taka, że widzisz ta tymczasówka już zaszła - robią się plamy od deszczu. Mam nadzieję, że znajdę coś pasującego - choćby na zamówienie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 powiedz mi Reni jeszcze jedno - a nie da rady wymyśleć coś w rodzaju pochwytu z zewnątrz? tak co by zamaskowało dwie dziury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 no to stolarza bym huknęła, skoro nie powiedział babo coś ty kupiła magda link do dobrej klamki zew to jest komplet, tarczka górna jest węższa od twojej, na moje oko nie spasuje w stare śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 01.08.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 daj nazwę firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.08.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 powiedz mi Reni jeszcze jedno - a nie da rady wymyśleć coś w rodzaju pochwytu z zewnątrz? tak co by zamaskowało dwie dziury? no ale jak one sa przy zamku, chcesz się wwiercić w zamek, tarczka gorna musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts