Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

klamka jest wewnętrza jak piszesz - do wymiany o tym wiem :)

tak na podbitce są też falowania - identyczne jak na bokach balustrad - inaczej byłoby na prosto.

Magda według mnie im prościej tym lepiej:yes: ale to Wam ma się podobać, a jaka ma być ta elewacja bo zaintrygowana jestem...

myślę, że tak łatwo nawet mnie nie dołuj, że nie - a jak nie to drzwi wymienię i nie będzie trzeba szyb pucować;)

a na zamówienie nie da rady kupić coś co by mi już pod te dziury co mam pasowało?

Aneta - zwykła biała a podmurówka ( nie wiem czy tak się to nazywa...to na dole ) z kamienia naturalnego ciętego(szarego) ale płot ma być drewniany 180 cm wysoki, w poprzek jak balustrada co by przysłonić sąsiadów ( bez fal haha)

Edytowane przez Magda_lena85

myślę, że tak łatwo nawet mnie nie dołuj, że nie - a jak nie to drzwi wymienię i nie będzie trzeba szyb pucować;)

a na zamówienie nie da rady kupić coś co by mi już pod te dziury co mam pasowało?

no niestety, każda klamka ma inaczej śruby i u góry się okaże , ze trzeba będzie wywiercić nowe dziury a nowa tarczka nie zakryje starych, Magda kto ci te klamki dobrał?

one nie są na stałe bo na zewnątrz nic nie ruszaliśmy one są tylko po to by zamknąc i otworzyć drzwi - kupione zaraz po montowaniu drzwi

ale jestem w szoku - że taki problem może być z wymianą na zewnętrzne :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

dosłownie wierzyć mi się nie chce że mi stolarz nie powiedział, że później coś może nie pasować

Reni - uwierz mi podbitki nei zmienię - ale jak zrobi się płot na prosto to fale z balkonu wywalić to nie problem bo pod nią są słupki na prosto.

magda ja zmieniałam klamke w swojej dolnej łazience, szukałam tarczki o takim samym rozmiarze i delikatnie widać że była inna tarczka wcześniej:(

co to znaczy na zewnątrz nic nie robiliśmy, kto montował klamkę-Ty? bo musza być dziury po obydwu stronach bo jak się niby trzyma?

balustrady zrób na prosto, bo się rzucają w oczy, podbitkę trzeba dojrzeć

w sensie na zewnątrz elewacji - klamki są na śrubach... bo tymczasowe, które po Twoim oświeceniu mnie moga się okazać najgorszą albo najkosztowniejszą tymczasówką.

klamkę montował stolarz jak wstawiał drzwi - a ja kupiłam po prostu pierwszą lepszą żeby szło zamykać i otwierać...a tu takie jaja wyszły

Ale dziękuje Ci bardzo za oświecenie :hug:- już dzowniłam do męża powiedzieć i on też w szoku - że z klamką zewnętrzną będą problemy