Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Ananek
Ilusion, ja kiedyś też miałam takie dwa tygodnie, że wciąż oblewaliśmy jeden sukces męża. Najpierw we dwoje, potem z przyjaciółmi, potem ze znajomymi z pracy, potem z jego rodziną, potem z moją rodziną... Łatwo nie było, ale podołałam. :)

Ilusion, ja kiedyś też miałam takie dwa tygodnie, że wciąż oblewaliśmy jeden sukces męża. Najpierw we dwoje, potem z przyjaciółmi, potem ze znajomymi z pracy, potem z jego rodziną, potem z moją rodziną... Łatwo nie było, ale podołałam. :)

My Anki tak mamy... U mnie koniec nastąpi 10 października... :lol2:

oj zielińska paskudnie. taka ładna filigranowa kobietka, a figury nic a nic nie widać.

mój ideał to kożuchowska (zresztą ja ją w ogóle bardzo bardzo jeśli chodzi o modę). pięknie na ślubie wyglądała reni jusis choć to nie mój styl. glinka też niesamowicie wdzięcznie. liszowską przemilczmy :-x

@illusjon

przebiłaś nawet mnie hehehe balowniczka ;)

(bo ja używam życia, a co! mój szef mi dziś powiedział "sądząc po opaleniźnie, to się dusiu nie przepracowujesz". no niespecjalnie :))

Ja nie wiem, co z tymi gwiazdami, ale jeszcze nie widziałam takiej, która miałaby ładną suknię ślubną.

Albo totalna masakra, albo jedna i ta sama kiecka od Zienia lub jej podróba (Steczkowska, żona Damięckiego, Cichopek, Liszowska, długo by wymieniać - już nawet się gubię, kto miał oryginalną).

Glinki nie widziałam :no:.

Venus a masz gdzieś tą ściągawkę w punktach kiedyś wklejałaś, mam zamiar zabrać się za swoje włosy, jak mówisz że się leją przez palce :p. A nie mam mocy wracać ileś tam stron, bo u Ciebie pędzi wątek jak teżewe.

Jako, że ruch u Ciebie duży, dziewczyny może podpowiecie, czym wyczyścić osrany przez muchę materiałowy żyrandol ??????????? Porażka franca się zesrała na środku białego abazuru, próbowałam to czyścić bez skutku :mad:

O Tosia dzięki. A co robić jak ja zawsze myję od wieków rano ??? Jak nie suszyć o 4 wstawać ??????? Mam włosy tak powyżej ramion, tłuste kluski jak nie umyje. Kilka razy zimą mnie podkusiło nie umyć to zaraz w pracy pytali czy chora jestem. Jak umyję wieczór to na rano mam znów tłuste. :bash:

Dziewczyny czy któraś z Was ma myjkę parową i próbowała tym umyć okna???? Mam ochotę nabyć, a przy tych moich oknach muszę znaleźć jakiś lekki i szybki sposób na mycie okien, bo raczej czeka mnie częste mycie :(

Ja mam taki wynalazek Karcher:

http://img600.imageshack.us/img600/4149/eq29.jpg

Daro kupił. Na początku wyklinałam, bo cudów nie zdziłała ta maszynka (zostawia niekiedy takie kreskowate śladziki), ale jak potem dla porównania umyłam ręcznie lustro w łazience płynem i papierem i wyszły mi wzory jak kitowane okna w mrozy to doceniłam :yes:. Ideału mieć nie muszę - byle by słońce czasem do domu docierało :p ;), a czas oszczędza...

Milena7770 od olejowania mi się zaczęły dużo mniej przetłuszczać :yes: Ale Magda dała premiszyn na suszarkę :rolleyes: Wiem też, że może lepiej suszyć zimnym strumieniem, jeśli jest taka opcja... No i znowu polecę szampon od dermatologa, który kiedyś dostałam: Sabal firmy Ducray, najlepiej szukać na necie, bo w aptece to w co 10.

WOLAŁA :wiggle:Cyt Venus:

1) nie suszyć włosów w ogóle po myciu

2) do codziennego mycia kupić w Rossmanie szampon i odżywkę z Aletrry z czerwoną nakrętką ewentualnie papaja i bambus i myć

jak zawsze trzymając odżywkę 10 min na włosach, płukać na przemiennie wodą ciepłą i zimną włosy kupić odżywkę garniera z

awokado i na zmianę raz używać tej a raz tej z Alterry.

3) na początek 3x w tygodniu olejować włosy, ja mam sezamowy (kuchenny) , na suche nie brudne włosy (nie mogą być po treningu)

rozetrzeć olej na włosach omijając nasadę, spiąć w banana na pół godziny. Umyć szamponem z Alterry nałożyć odżywkę Malwa Gloria

do kupienia na allegro, potrzymać na włosach min 10 min i spłukać naprzemienną wodą.

4) Raz w tygodniu używać szampony Baby Dream do kupienia w Rossmanie (on oczyszcza) ale nigdy przed olejowaniem.

5) na mokre włosy odżywkę Jantaru na porost włosów przelać do atomizera i nim psikać nasadę na mokre włosy ale nie spłukiwać.

chyba sobie to druknę i w kibello powieszę. i w końcu skuszę, przynajmniej póki pracuję z domu i mogę poszwędać z klajstrem na głowie do woli :)

(a propos olejów - dostałam od mojego nowego fryzjera (byłam, zdradziłam dotychczasową, efekt boski, rachunek bardzo akceptowalny i masa próbko-prezentów, już nie wracam) jakieś cudo w prezencie, które okazało się być (sprzedawanym w ładnym opakowaniu i w związku z tym normalnie mega drogim) olejem araganowym. magdabartek pewnie wyjaśni czy to bardziej wskazane dla jakiegoś konkretnego typu włosów, ale powiem wam jedno - przepięknie pachnie (te w "nie-tak-ładnym-i-drogim-opakowaniu" w rossmanie są za dwie dyszki)).

A jak by to potem ręcznikiem papierowym przetarł?? Próbowałaś?

To nawet ta maszynką jest do dopieszczenia :yes: tyle, że jak pisałam aż tak rączki mi się męczyć nie chce :no:. Napisałam też, że "śladziki", bo tak ogólnie to nie widać. Tylko jak myjesz to okno to się później przypatrujesz dokładnie. Mężuś nie dostrzeże. Chyba, że teściowa z inspekcją :p