Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Ananek
Nie za dużo tego świętowania jak na jeden tydzień? A ja się dzisiaj wypakowałam! Ananka chciałam mianować forumową chrzestną (razem sobie możemy urodzinki świętować! Przy okazji Ananek - wszystkiego naj naj...!) ale w tej sytuacji myślę, że venuska też zasługuje na miano Cioci Szczególnej :yes:

Ale zaszczyt! Asia, dobrze się czujesz? Wszystko dobrze? Dzięki za życzenia. :) I oczywiście wielkie gratulacje!

Edytowane przez Ananek

No chociaż jedna :hug: No właśnie o coś takiego mi chodzi, żeby szybko umyć, jak mi się bombardiery porozbijają na szybie. A jak by to potem ręcznikiem papierowym przetarł?? Próbowałaś?

Ja mam taką myjkę i uważam, że jest genialna. Po użyciu okna idealne i robota idzie piorunem.

Ala do porodu ułożyła się główką w dół. Tyle, że miałam akcję porodową (skurcze), ale reszty postępów brak (rozwarcie, rozchodzenie dziecka na dół). I wszyscy zgodnie stwierdzili, że to długo potrwa, to po co mnie męczyć, jeśli na końcu i tak może okazać się fiasko...?

To my Venys nie gorsi od Ciebie w rocznice na początku sierpnia. W tym roku 10. Lat naszego poznania się i związku (rozłożone na 3 daty, a teraz jeszcze Ala się w to wplotła :D :p ;)

Asiu super :wave:

Ja planuję dziecko robić w listopadzie (nie najbliższym :p) co by też lwem było z sierpnia :lol2:

Podatnika :rotfl:

strasznie przykre jest to, że nasze dzieci rodzą się za granicą, teraz i tak ciut lepiej z rocznym macierzyńskim :yes: ja nie wiem jak można zostawić dziecko po 4 miesiącach (wyjątki kiedy rodzic musi bo inaczej się nie utrzyma).

Dziewczyny a karmicie/karmiłyście piersią w miejscach publicznych?

Ananek też tak myślę, ale z drugiej strony później jest wrzesień kiedy można z dzieckiem na spacery chodzić a nie w jakieś zimowe wichury ;)

Reni nie krytykuję, tylko nie wiem jak, zobaczymy jak swoje będę mieć :D

ok, rozumiem, ja tam mam krytykę w nosie, to była moja decyzja, w myśl zasady szczęśliwa mama - szczęśliwe dziecko

Venuska, jeszcze raz szczęścia w małżeństwie życzę. :yes:

Asi, żeby dzieciątko chowało się zdrowo :wave:

A w sprawie materacy

My kupiliśmy

Materac VENUS MULTI POCKET

160x200 Alergik; H2 (1802 zł)

Do tego za ok 200 zł stelaż specjalnie pod ten materac.

Ja mam problemy z kręgosłupem szyjnym i lędźwiowym, i myślałam, że to normalne, że rano trochę mnie plecy pobolewają.

A od przeprowadzki nie wiem co co to ból pleców.

Rewelacja. Polecam.

Gość Ananek
Dla mnie optymalnie byłoby rodzić w kwietniu/maju. No bo ciąża zimą, a potem wiosną na spacery można chodzić i lato fajne, a jak przyjdzie surowa zima, to dziecko już większe będzie i może już nie trzeba będzie aż tak chuchać i dmuchać na każdym spacerze.

my rocznica sierpniowa także 26.09.

Venus to już Ci współczuję porodu Lwciątka - i końcówka ciąży, spuchnięte nogi i inne w takie upały jak teraz są.

ja karmiłam butelką i do pracy chciałam wrócić. Przy nastepnym też chcę dość szybko.

moim zdaniem najlepiej zajść czerwiec-sierpień i rodzic marzec-maj

wtedy całe wakacje jest się w domu, dziecko zdrowe itp:)