Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Dla mnie optymalnie byłoby rodzić w kwietniu/maju. No bo ciąża zimą, a potem wiosną na spacery można chodzić i lato fajne, a jak przyjdzie surowa zima, to dziecko już większe będzie i może już nie trzeba będzie aż tak chuchać i dmuchać na każdym spacerze.

popieram - Albinosek 16.04 i zaraz po przyjściu ze szpitala na spacer bo było ponad 20 stopni i słońce (dobre na żółtaczkę)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla mnie optymalnie byłoby rodzić w kwietniu/maju. No bo ciąża zimą, a potem wiosną na spacery można chodzić i lato fajne, a jak przyjdzie surowa zima, to dziecko już większe będzie i może już nie trzeba będzie aż tak chuchać i dmuchać na każdym spacerze.

bardzo dobra koncepcja! Zrealizowałam ją z Zuzią :yes: z Alą się nie udało, bo tatuś się za długo ociągał z decyzją, a jak już się zdecydował to wolałam nie czekać do przyszłego sezonu, co by się nie rozmyślił :no: :p

@asiazett

gratulacje serdeczne! niech potomka zdrowo rośnie i daje mamie dużo wypoczywać :)

@Tosia82

oj zdziwiłabyś się kobieto. pracuję na pełen etat, ale wliczając nadgodziny, których uniknąć nie mogę - w zasadzie to jest to półtora lub prawie dwa. do tego rozkręcam swoje biuro - czytaj: harujesz na kolejny etat, a w zasadzie dwa. i jakby mi było mało w dwóch fundacjach robię wolontariaty, ot z potrzeby pomocy. po godzinach praca naukowa, treningi, przyjaciele. sama gotuję, sprząta, tylko koszule prasuje ostatnio miła pani z sąsiedztwa, bo jak mi się kiedyś 47 nazbierało, to byłam gotowa starego porzucić. wszystkich udaje się zadowolić i jestem w pełni uchwytna dla świata.

(plazing-smażing też wciskam w grafik :))

Duś - masz rację - po arganowym włosy są cudne i uwaga go można nawet na skalp dawać bo odżywia cebulki.

Wersję "fryzjerową" miałam droga tak jak piszesz - ale wg mnie wystarczy taka za 20 zł:)

Arganowy też nadaje się do skóry podobno - ja mam mega suchą i czasem jak mam day spa to robię nim łydki:)

Na twarzy chyba zapycha bo w składzie ma dużo wit. E i omega

Podobny w działaniu jest macadamia chyba jeszcze - 50 ml z pompką w przyzwoitej cenie można kupić.

Te dwa można trzymać na włosach dłuzej.

o proszę, to nie wiedziałam, że aż taki super wszechstronny. kosmetyczka mi ostatnio mówiła, że mój pyszczek się zmienia w kierunku cery suchej, więc wytestuję odrobinę - ten zapach jest po prostu obłędny...

i nadaje się do masażu :p

(mój super-duper-prezent od tego, co widziałam w rossmanie różni się tylko naklejką. zdecydowanie nie ma co przepłacać)

a propos "sezonu na ciążę" - moja mama brzucha nie miała dużego, a i tak zawsze mówiła, że zrobienie sobie dzieciaka z terminem na ferie zimowe to był największy błąd życia. bo weź tu się schyl i zasznuruj buty... latem to przynajmniej bezkarnie w japonkach naginasz ;)

dziewczyny słyszałyscie, drakońskie upały idą

yes! jutro plaża :D

Edytowane przez duś