Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja to mam pecha - auto się posypało i nie wiem teraz co będzie z tarasem w tym roku :cry::cry::cry::cry::cry:

mój mąż mówi że taras zrobimy na wiosnę a ja chcę już :cry::cry::cry: planowaliśmy go robić w październiku, chyba bym się nim długo nie nacieszyła ze względu na późną porę roku, ale ja już się tak napaliłam - cały weekend miałam do du..py

no i chciałam się przywitać

Gość Ananek
ja to mam pecha - auto się posypało i nie wiem teraz co będzie z tarasem w tym roku :cry::cry::cry::cry::cry:

mój mąż mówi że taras zrobimy na wiosnę a ja chcę już :cry::cry::cry: planowaliśmy go robić w październiku, chyba bym się nim długo nie nacieszyła ze względu na późną porę roku, ale ja już się tak napaliłam - cały weekend miałam do du..py

no i chciałam się przywitać

Mohjo - witam w klubie. Nie masz pojęcia jak bardzo Cię rozumiem. Nam też w weekend siadło auto - z tym, że to już tak stary rzęch (jeszcze z czasów kawalerskich męża), że naprawiać nie warto. Wobec tego trzeba kupić nowe i wobec tego z tarasu nici. A taras będzie dopiero za rok. A byłam na etapie wybierania mebli tarasowych i drewna. :bash:

Magda ja wszystkie mam z donicy , tam mam pewność że korzenie nie są ciachnięte przy wykopywaniu z gruntu.

Reni to jest , albo będzie mój taras :cry: mam taki projekt i realizację w połowie zrobioną - mamy elementy betonowe, brakuje jeszcze drzewa

a ja teraz oglądam mini coopery, może takie malutkie auto na najbliższe dwa lata :( fajny jest i nie taki drogi (oczywiście używany), bo jakie inne małe auto nie za drogie i nie za stare?

Gość Ananek
My za to zamawiamy auto, które dopiero będzie w październiku i doprawdy nie wiem, jak będziemy do tego czasu funkcjonować, bo naprawiać stare to po prostu wyrzucanie pieniędzy w błoto. Dziś naprawię to, jutro popsuje się tamto... i tak w kółko...:mad:

Dziewczyny współczuję :hug: natomiast weźcie się w garść, mnie czekanie jeszcze nigdy nie zawiodło, zawsze miałam lepiej i taniej :yes: :popcorn: cierpliwości :yes:

Magda a ja filozofuję? Ty jak masz gości i wiesz że czegoś nie cierpią to włączasz te składniki do menu? :rolleyes:

o thujach nie wiem nic :p

Ja mam nadzieję na następne lato mieć już taras ogarnięty :yes: może nie pod względem mebli ;)

Na długi weekend przyjeżdża moja mama :wiggle: w niedzielę zaproszę teściów na posiadówę obiadową ;)

Myślę co zrobić, ponieważ teść nie lubi czosnku ani szpinaku, zieleniny ogólnie też więc sałatki odpadają :lol2: szwagier z kolei pieczarek, czosnku, grzybów, suszonych pomidorów :lol2: wesoło mam z nimi :lol:

ja mam tak na codzień :bash::

:

Deser na mojej pięknej paterze myślę, że najlepszy będzie sernik czekoladowy na zimno :yes: :rolleyes:

a patera już przyszła , taka ładna jak na fotkach ?

Magda a ja filozofuję? Ty jak masz gości i wiesz że czegoś nie cierpią to włączasz te składniki do menu? :rolleyes:

celowo ich nie włączam - robię to co lubię ja i moja najbliższa rodzina a nie koniecznie teściowa.

Mamy liczną rodzinę jakbym miała każdemu w gust się wkraść to zostałby same suchary - więc robię raczej to co lubię - jak komuś nie pasuje to nie musi jeść - albo robię 2 zestawy i tyle.

Nie rozumiem jak to jest czegoś nie lubić:jawdrop: ale nie jeść czegoś "nie bo nie" przecież - nawet savoir vivre niejako nakazuje spróbowanie wszystkiego jak się jest u kogoś w odwiedzinach.

Z drugiej strony - mojej teściowej i teściu nie ugotowałabym nic...ale to dłuuuuuuuga historia.

Gość Ananek
Ja mam z kolei odwrotnie. U mojej teściowej nie ma, że czegoś nie można nie zjeść. A tam wiadomo... schaboszczaki, czerniny, ziemniory z sosem... :( Ale ogólnie teściowa cud kobieta i narzekać nie mogę.:yes: