Venus_m 13.08.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Wiecie jak to jest, denerwuje mnie czasem strasznie...ale ogólnie to i tak mam fajnych teściów i słowa nie dam na nich powiedzieć Dla mnie złotym środkiem jest zachowanie równowagi między tym co oni robią/mówią a tym co ja o tym myślę. Czasem po prostu wpuszczam jednym uchem, drugim wypuszczam, bo po co się denerwować Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) zeliczka, ale teraz układa się dobrze relacja z przyszłą synową? Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.08.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 hi hi Ilonka ja tam mogę rady posłuchać, jak teściowej to pomoże...ale co z tym zrobię to nasza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeliczka 13.08.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 To makabra. moi synowie gotują, nawet dobrze.(jestem z tego dumna bo to był jeden z celów wychowania- bo mój mąż nie umie). Nie jakies tam zupy ale konkretne. Naleśniki również. Zawsze w piątek jak przychodziłam z pracy a oni byli w LO to miałam sterte upieczonych i wiedziałam, że muszę kupić pieczarki to na sobotę będą krokiety. A teraz on piecze a dziewczyna robi farsz np szpinakowy. Jestem zadowolona i nawet poprosiłam o jeden do skosztowania- jak im zostanie, bo wtenczas nie jadłam jeszcze takich a szpinak uwielbiam. No to na drugi dzień mi przyniósł. Stosuje zasadę, że nie ma tematów tabu (bez przesady:) trzeba rozmawiać i nie obrażać się o byle co. Jeżeli coś chcesz to powiedz, (bo ja moęe się nie domyślić) a wtedy postaram się sprostać zadaniu. Dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.08.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Wzajemnie rozmowa = podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.08.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 ech jadę jutro do Trómiasta:wiggle: słońca proszę przywieźć! bo coś kaprysi ostatnio a ja z teściówką-przyszłą żyję dobrze, choć może to dlatego, że ona przyszła teściowa a nie teściowa-teściowa hehe rodzice starego absolutnie się nie wpierdzielają, ale mieszkają 200 km od nas, więc nie ma tak prosto (jakby chcieli, to by znaleźli sposób, teściowa to w gruncie rzeczy szczwana bestia). ale z drugiej strony bywamy u nich na tyle często, że są na stand-by'u. dzwonimy do siebie i co mnie ogromnie cieszy - wcale nie z pominięciem synowej, bo nawet jeśli dzwoni na plotki do synusia, to zawsze poprosi o podanie mi telefonu i wypyta osobiście co i jak. bardzo to doceniam i rewanżuję się tym samym - gdy wiem, że czeka na jakieś wieści albo nam kibicuje, sama wysyłam smsa, żeby czuła, że należy do grona pierwszych poinformowanych. żarcie oczywiście nam "wpycha" i czasem przywozi, ale tylko to, co regionalne i u nas nie osiągalne i to, co wie, że lubimy, czyli jak teść świeżych rybek nałowi albo nazbiera grzybów (on się zna, my nie). a jak proszę o jej konfiturę jeżynową, to dostanę 1 słoik a nie 3. za akt najwyższego zaufania poczytuję powierzeniem nam nadzoru inwestorskiego nad remontem ich chałupy hehehe zgniłego jaja jej w fundamencie nie skitrałam, więc chyba dobrze rokuje oczywiście ona też ma swoje wady - potrafi robić awantury o byle co, fochliwa jest, adhd ma i strasznie dużo gada. ale ponoć podoba jej się, że ja jestem taka do niej podobna, więc okazuje mi sympatię (fochliwa?! ja?! za to powinien dostać w dziób!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.08.2013 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Venusko, czy drzwi przesuwane robisz kryte, w kasecie, czy takie mocowane na wierzchu? Pewnie już o tym pisałaś, ale nie jestem w stanie przebrnąć przez wcześniejszych 300 stron . Jeśli robisz gałkę, to pamiętaj, że przez to kawałek skrzydła (jakieś 10 cm) będzie Ci wystawał poza ramę. Jeśli o tym wiesz i Ci to nie przeszkadza, to spoko. Mnie po jakimś czasie takie wystające drzwi zaczęły strasznie wkurzać (estetycznie) i kazałam przesunąć śrubę ograniczającą, żeby całe skrzydło chowało się po otwarciu. Na szczęście u mnie było to dość proste, bo mam drzwi mocowane na wierzchu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2013 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 hej hej Basiu tak wiem, że będą wystawać, ale dokładnie tak ma być u nas drzwi w kasecie (tzw chowane w ścianę) Ananek każdy ma swoje spojrzenie, dla mnie lekceważeniem jest kiedy ja mówię, że dziękuję bo idziemy robić do jedzenia naleśniki gyros (czyli z mielonym mięsem) a moja teściowa pyta się czy synek nie chcę od niej mielonego mięsa, że co? ja zrobić nie umiem? Mąż obiecał z nią porozmawiać i zaznaczyłam aby użył słowa lekceważenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 14.08.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Hej! Venuska gratulacje .Ja to uzależniona jestem od Twojego forum .Poczytuje od roku anonimowo,potem w końcu założyłam konto i coś z 5 razy naskrobałam:). Szkoda że żadna nie napisała jakie firmy pralek macie i zachwalacie ,ja od wczoraj prześledziłam opinie potem na wizualizacje pralki skoczyłam do sklepu ( sprzęt zawsze zamawiam w necie bo dużo taniej) i jeszcze bardziej nie wiem co zrobić -chyba pozostanie mi pranie na tarze albo po mojemu na rompli . Teściowa i teść to wg. mnie temat woda.Ja moją bardzo lubiłam do czasu aż nie urodziła się moja córcia i do czasu aż nie przeprowadziłam się do tej samej miejscowości:).Ale nie powiem ,że mam jej dosyć poprostu teraz zamiast powiedzieć mam świetną teściową mówie zła nie jest i zawsze sobie myślę ,że są gorsze:D. Do tego czytając Twój wątek przeżyłam załamanie jak pisałyście o kolorach ścian i zaczęło się jak to kiedyś ludzie malowali na brązy i beże ;D.Mieszkam 2 lata i cały dół domu mam w brązie i ecru -bo bardzo lubię te kolory i dobrze się czuje w ich otoczeniu ale teraz wiem że nie na czasie jestem:D .Ściany mogę przemalować ale co z kanapą ,krzesłami ?????.Na wyrzucenie mnie nie stać :)Może pstryknę kiedyś fote i coś podpowiecie , na jednej ścianie wisi " ładny" kabelek i w sumie też nie wiadomo co z nim zrobić miała być zabudowa podświetlona ledem ale jakoś pomysł przycichł i teraz mam taką ozdobę i zero pomysłu na jej wykorzystanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2013 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Mirkamis musiałam przeoczyć Twoje pytanie o pralkę, my mamy Electroluxa za trochę ponad 1300 zł (kupowana 3 lata temu), dużo pierzemy. Dla mnie ważne są programy blokady, jedwabiu, bawełny, krótki, długi, pranie wstępne i 5 kg, bo 7 kg to nie wiem jakbym miała załadować Moim zdaniem nie ważne co modne, bo za tym nie nadążysz tylko to w czym dobrze się czujesz. Ja kolorystycznie mam niemodną łazienkę górną, ale w kolorach ziemi wypoczywamy rewelacyjnie. Ja tej łazienki nie zamieniłabym na żadną inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.08.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 helloł jezusie a co tu dzisiaj takie długie wypowiedzi:eek::eek: dziewczyny jaki miałam dziś sen, studiowałam, byłam piękna i młoda, szalony romans, potem dziecko, on boski i bogaty, no wstać mi się nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 14.08.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No właśnie pralki z eletroluxa i w opiniach uchodzą za najlepsze mnie trochę otwieranie drzwi przeraziło że jakoś słabe jest.Może to kwestia mojego nie przyzwyczajenia, do teraz miałam pralke ładowaną od góry .A i programy ma fajne .Masz też program pranie firanek?? Właśnie w opiniach zachwalają ale mój m stwierdził że te opinie to elektrolux ma chyba sponsorowane . Na 7 kg przyjdzie czas jak dziecko się pojawi Moja górna łazienka to pobija wszystko jest fioletowa i opinie są pozielone jedni się zachwycają a inni mówią że wolą te drugą łazienkę brązową.Płytki mam takie jak Ananek -Trawena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.08.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 mirkamis ja mam pralkę miele,nie wiem ile chcesz przeznaczyć? jest droga, ale złego słowa nie powiem, najbardziej sobie chwalę pranie bez zagnieceń, wogóle to nie prasuję a dużo piorę(2 dzieci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.08.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Hej Laski mi się o teściowych nie chce pisać bo mam zły odruch - w kaszę sobie nie daje dmuchać i nic więcej. dziewczyny jaki miałam dziś sen, studiowałam, byłam piękna i młoda, szalony romans, potem dziecko, on boski i bogaty, no wstać mi się nie chciało jeszcze nam napisz, że orgazm miałaś przez sen :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 14.08.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Właśnie klikłam na ceneo i najtańsza ponad 3000 Tyle nie dam może kiedyś .Pokaże mężowi ,wczoraj pojechał wyprać nasze brudy do teściowej i jak wyciągnął z pralki to zapytał (oczywiście w żartach) to pranie jak z pralki się wyciąga nie poprasowane i nie poskładane jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2013 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 o tak u nas electrolux też ma sporą moc wirowania i właśnie jest jeszcze taki program 15 min na wirowanie, kiedyś tak ustawiłam pranie że wyciągnęłam i woda kapała na podłogę, więc szybko na odwirowanie i pranie prawie suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.08.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Magda no prawie, mimo , ze do pracy na 9 to wstałam 8 :38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2013 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Reni Ty to udana jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 14.08.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 ja dziś prawie zaspałam - pobudka 6.10 a 6.30 w samochodzie siedziałamw między czasie Albinoskowi mleko dobrze, że niania przyszła. No i dziś i urlop.... Ananek - jak moża ( jak nie to zrozumiem) czym zajmujesz się zawodowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.08.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Magda ja też dziś i wolne, ale tylko do wtorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts