Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu tak wiem, że będą wystawać, ale dokładnie tak ma być :yes: u nas drzwi w kasecie (tzw chowane w ścianę) ;)

Jasne, tak się zazwyczaj robi i nie ma w tym nic dziwnego. U mnie też faceci zamontowali drzwi jak bozia przykazała (tzn. z widocznym uchwytem) i git. Sama byłam zaskoczona swoją reakcją, tj. tym, że tak bardzo zaczęło mnie wkurzać, że kawałek drzwi wystaje poza ościeżnicę. Mam kilka takich drobiażdżeczków ;), których nikt poza mną nie widzi, a które jak te natrętne muchy latają mi po głowie. Drzwi chowane w kasecie są super i też takie chciałam u siebie zrobić, ale przeraziła mnie wizja wykuwania otworu na kasetę, kiedy miałam już zrobione ściany i wycyklinowane podłogi. W sumie takie na wierzchu bardzo dobrze u mnie wyglądają, więc nie mam poczucia żalu. A Wy macie już wcześniej przygotowany poszerzony otwór, czy dopiero teraz będziecie kuć?

Jeśli chodzi o pralki, to od 10 lat mam płytkiego (45cm) Boscha ładowanego od frontu, Maxx 4 się nazywa. Jest super i do nowego mieszkania też chyba kupię tę markę, tyle że jakiś model o większym załadunku (też płytki). Wolałabym taki z jak najmniejszą ilością elektroniki (wyświetlacze, czujniki itp.), bo im więcej takich bajerów, tym więcej możliwości usterki. I tym kosztowniejsza ich naprawa.

Edytowane przez barbe-cue

Barbe ja jeszcze zanim dom się zaczął stawiać wiedziałam, że chcę te drzwi, więc od początku wszystko było zaplanowane i nie było żadnego kucia :yes:

Noooo, bo Ty jesteś konkretna dziewczyna! Nie ma to, jak dobry plan.

Jak malujesz blat? Jakiś kolor czy tylko lakier? I co tam będzie docelowo?

identycznie jak u mojej mamy, tez ja zostawili na przetrzymanie jak młody poszedł do przedszkola bo nie chcieli stracic niani jak by sie pojawił jakiś maluch...no i sie pojawiła dwójeczka :lol2:

dwójeczka? o rany... super - duża rodzina extra - tylko czy 3 foteliki mieszczą się w jednym samochodzie z tyłu?

e tam Duś nie wiesz, że "Toyotę mam na wszystkich na drodze sr*m? :lol2: "

robiła któraś z was trwałą na rzęsy?!

ja znam do toyoty inne powiedzonko - w sumie do każdej marki jakieś jest

Duś ja nie robiłam ale korci mnie ta metoda http://www.novalash.pl/galeria.html kosmetyczka ma i chrzestna Albinoska i rewelka - mega naturalnie i co najważniejsze trzymają się zgodnie z obietnicą producenta.

Dziękuję za życzona - ja także życzę miłego i słonecznego weekendu (pewnie i tak będę online :))

Ja z ogłoszeniem jeszcze :cool:

Gdyby któraś chciała/potrzebowała, to w Tchibo pojawiły się pufki :yes: Mała: bordowa, a duże: szara i beziowa :)

http://www.tchibo.pl/pufa-z-dzianiny-antracytowa-duza-p400045736.html

Droższe niż w Biedronce :D Ale może jakość lepsza..? :rolleyes:

Edytowane przez ida2

Dziś malujemy tymczasowy blat do konsoli ;) Fajnie wyszła, nie przytłacza dzięki metalowemu stelażowi a jest mega poręczna :yes:

Wybrałam wstępnie dodatki na nią, oczywiście zamienniki w atrakcyjnych cenach mile widziane :popcorn:

1) zestaw gabinetowy z nożem do otwierania listów na stojaku (!)

tutaj z Almi: zestaw-gabinetowy-baudin.jpg

2) przycisk do papieru - zamiast organizera na listy, tutaj raczej nie będzie problemu

3) szkatuła, która zmieści szczotkę do zbierania sierści

4) jakaś taca (może wezmę z kuchni) na klucze