Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tosia rób boczek w garze :lol:

Ilonka no właśnie coś dla Twojego męża, w czym robisz mu boczek? :D

No właśnie nie robię :oops:.

Sama nie jem, to nie umiem. Może ktoś ma fajny przepis?

Ja ostatnio jestem fanką rękawków :cool: - kupuję folię do zapiekania, mięso (szynka, schab, kurczak, wszystko w sumie mogłoby pasować), przyprawiam (czasami dodaję ząbki czosnku i oliwę jak mięso z tych suchych), zostawiam na noc, na drugi dzień wkładam do rękawka, zawiązuję z dwóch stron i do piekarnika :cool:. Po godzinie/dwóch obiad gotowy bez mojego większego udziału (tylko sałatkę robię na szybko).

Fajnie też nadziać czymś to mięso, np. schaba śliwką, można fetą, pomidorami suszonymi, itp.

i robi się samo

Na tym mi ostatnio zależy :yes:, bo ja gotuję dwa obiady (dla nas i zupkę przecierową dla dziecka) + deserek dla małego.

Młody się dzisiaj zsikał po pachy (tzn. po pachy był mokry) :o nawet nie wiedziałam, że tak można :jawdrop:.

Edytowane przez Ilona Agata

Młody się dzisiaj zsikał po pachy (tzn. po pachy był mokry) :o nawet nie wiedziałam, że tak można :jawdrop:.

Ilonka mój syn jak zrobił zrobił kupe to az szyję musiałam mu myć, tez sie zastanawiałam jak to możliwe - taki starzał :)

można? można :)

Więc dzis o kupie :) hehe

Tosia przypomnij jeszcze raz ten gar z allegro bo ja też z tych co boczek uwielbiają ;)

O, Tosiu, ja mam podobny garnek :lol2:.

To prezent, niestety nie na indukcję, ale zabrałam go do nowego mieszkania, bo to Fisler i szkoda mi było straszliwie, bo pewnie niemało kosztował :(. Mówisz, że do piekarnika się nada? A jak sprawdzić czy pokrywka też? Jest szklana, wygląda podobnie.

Nie no, mój syn tylko raz (no może dwa razy) zrobił taką kupę, że nie było rady, trzeba go było prosto pod kran wsadzać :yes:. Miałam wrażenie, że nawet uszy ma brudne :rotfl:.

hehe dzieci są cudowne!

Mój to takie numery odwalał ze szok!

Za każdym razem zastanawiałam się czyje to dziecko? może podmienili? :)

efi, dzisiaj rzeczywiście wariuje, zaczął po swojemu wyrzekać i przecierać oczka, więc zaniosłam go do łóżeczka, a w niego nagle diabeł wstąpił :o. Nie wiedziałam, czy jest zmęczony czy nie, bo nie chciał smoka i zaczął po całym łóżeczku skakać, kołderkę skopywać, dupkę podnosić, skakał tak przez 10 minut, po czym padł :yes:. Sprawdzam jego czoło, cały spocony, dosłownie ciekło z niego, wyglądał gorzej niż ja po "Killerze" z Chodakowską :lol2:.

Czasami rano przychodzę do pokoju, a on ma głowę tam gdzie nogi zazwyczaj, tak wędruje w nocy :rolleyes:.

włosy, uszy? :o :rotfl: :lol2: chyba zejdę ze śmiechu :lol2:

Gar jest super, kupowałam na allegro 6,3 l z przykrywką, działa też na indukcji (boczek piekłam w piekarniku) i można myć w zmywarce, a mięso w środku mięciutkie, moja mama się zachwycała i wszyscy goście do lazanii dostali kawałek zimnego boczku i każdy mlaskał z zachwytu oprócz mnie bo ja zimnego boczku nie jem :no: :lol2: