Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Ilonko to faktycznie ci współczuję, moje tak japy nie darły:eek:

Reni, jak przeoczę jego zmęczenie to czasami tak jest, ale maks godzinę krzyczy, nigdy tak długo jak dzisiaj :(.

On ma problemy z zasypianiem, zawsze dużo roboty przy tym, a jak nie uśnie w ciągu 20-40 minut od pierwszych oznak senności, to wtedy pozamiatane :bash:, mamy histerię.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiesz co Ilonka mi się bardzo podoba twoje normalne podejście do tego, potrafisz napisać , ze ryja drze, bo taka prawda, a inne matki by tak nigdy nie napisały, tylko słodkie sprawy a jednak mimo tego , ze dzieci sie kocha nad życie to przecież potrafia tak wyprowadzic z równowagi , ze hej

Venus, mi tam wszyscy mówili nawet, że kupka własnego dziecka nie śmierdzi - okazało się, ile w tym prawdy :lol2:.

Boże, ile ja mitów na temat macierzyństwa (czy porodu) słyszałam :rolleyes:. Ciekawe po co babki same to sobie robią (tzn. okłamują się)? Czy rzeczywiście potem już się nie pamięta tego, co przykre?

A masz jakieś inspiracje ławki? Twoja stara mi się podoba :cool: :yes:.

Tosiu nie obrażam się, bo mnie się podobają i są idealne ;) nie będę teraz po tokarzach latać :p

Potrzebujesz gąbkę, otulinę, zszywacz tapicerski, klej, tkaninę właściwą i w sumie to tyle ;) gąbkę przyklejasz deski/blatu/stelaża, na to otulina (tego się chyba nie klei tylko nakłada równo), na to materiał i od spodu zszywaczem :cool: + ewentualne wykończenie.

Ilonka, bardzo Ci współczuję. Mojej siostry córeczka budzi się tylko co 3 godziny na karmienie. Moja siostra, póki co, ma dużo czasu dla siebie. A jak oczko Roberta? Macie już coś postanowione w sprawie zabiegu?

Ja też w sumie nie mogę narzekać, chociaż nie powiem, początki były koszmarne :(. Teraz jest tylko problem z zasypianiem i to tylko w ciągu dnia, bo wieczorem po kaszce i kąpieli młody zasypia jak tylko przyłoży głowę do poduszki.

Przeszukaliśmy cały internet i okazało się, że w Poznaniu zabieg wykonuje tylko jedna pani doktor, która wakacjuje do połowy września :cool:. Jest jeszcze klinika św. Jerzego, ale tam zabieg pod narkozą i koszt 1100 zł :sick:, więc czekamy i po staremu masujemy, może błonka sama pęknie (w jednym oku udało się przebić) :yes:.

Hello

Venusko konsolka cudowna aż mi się zachciało :) tylko nie mam gdzie postawić :cry:.

Co do dziecka to pocieszę moja córcia od urodzenia spała pól godzinki i non stop ryk,na spacer z nią wyjść nie szło bo w wózku też ryk i też spanie pół godzinne :( .Co mnie dziwi że w domu wszystko zrobiłam paranie ,sprzątanie gotowanie i mycie okien teraz zastanawiam się jak i kiedy ??

A co do zapachu kupek też myślałam że rady nie dam bo ja na najlżejszy smrodek wymiotami reaguję i mąż żartował całą ciąże że mi maskę gazową z pracy przyniesie .Ale o dziwo kupka własnego dziecka mi nie przeszkadzała ;D:D.Za to teraz nie znoszę zapachu chusteczek nawilżanych pampers bo mi się z tymi kupkami kojarzą.