Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech, Magda, ja przy usypianiu stosuję tylko zasady, o których się naczytałam, od samego początku nie było: bujania, usypiania na rękach, usypiania przy mleku, spania z rodzicami, nawet patrzenia w oczy przed snem, itp. Sporadycznie - jak zdarzał się taki dzień jak dzisiaj - wsadzałam młodego w wózek i wykołysałam na spacerze. Czasami suszarka, ale to tylko w pierwszym miesiącu życia jak go brzuch bolał (teraz już mu przeszkadza ten szum).

Ogólnie zasypia sam (ze smoczkiem ;)). Jak płacze, to biorę na ręce, odkładam, kiedy się uspokoi, ale zanim zdąży na rękach usnąć i tak w kółko. Podobno to działa - ale nie na moje dziecko :(. Piąty miesiąc jestem konsekwentna w tym, co robię. Męczące jest to strasznie, bo o wiele łatwiej byłoby mi go uśpić na rękach/w wózku/leżaczku/moim łóżku/przy butli, ale nie, uwierzyłam, że dziecko można nauczyć samodzielnego zasypiania i teraz mam gehennę przed każdą niemal drzemką, a drzemki są 4 w ciągu dnia, więc średnio staczam 4 prawdziwe walki. Szczerze tego nienawidzę, ale jeszcze się nie łamię. Czekam, aż drzemek będzie mniej :cool:.

Wieczorem zasypia ładnie, bo tutaj mamy rytuały. W ciągu dnia przed drzemkami też mamy rytuały, ale jakoś na niego nie działają :(. Musi swoje w tym łóżku przeryczeć, wyskakać się i pada jak jest wycieńczony :(. Smoczek pomaga, bo wtedy skupia całą energię na ciumkaniu i powoli zasypia, ale nie zawsze tego smoka chce i wtedy wiem, że będzie koszmar :(.

Ciągle wierzę, że kiedyś, kiedyś tam, jeśli tylko będę silna, moje dziecko będzie umiało samo i bez płaczu zasnąć. Zazdroszczę rodzicom dzieci, które przyłożą głowę do poduszki i ich nie ma :yes:.

Sorki Venus za OT.

helloł laski

Magda moje viviany zaczęły sie wczoraj skracać, kupiłam 4 szt a dwie są poplamione:mad::mad::mad::mad::mad: no co za pech, powiesze 2 a te drugie muszę jechac wymienić

Ilonka chciałam ci bardzo podziękować za freya, kupiłam wczoraj, jest super, moje cycki leżą w nim idealnie choć kupiłam 65F:D, a wogóle te staniki były outlet do którego chodze od 7 lat:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

:rotfl:

Jakbym napisała "obiad był na 20" to podczytujący mogliby pomyśleć, że dziecko głodzę - najpierw piszę, że drze ryja, a potem jeść mu nie daję, wolę zastrzec.

Ananek, ja o MG nic nie wiem (nie mój styl, więc nigdy się nie interesowałam, NY Style to mogę sobie w filmach pooglądać :cool:, nic poza tym), ale Madzia (szefowa) była tu na forum bardzo aktywna i lubiana :yes:. Potem sklep założyła i zniknęła niestety :(. Fajna babka.

A co obsługi, to ja na takie traktowanie jak opisałaś zawsze mówię: "Widocznie mają za dużo klientów i im nie zależy na nowych".