Magda_lena85 22.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 hahhaha jutro przeczytam jeszcze raz - rola matki 24 godz na dobę - bez 8 godz w pracy mnie zamęcza.Albinosek jest słodki - szczególnie jak wstanie, oczy zamknięte a już marudzi.... jestem wykończona.Sypiamy do 9 a o 22 jestem nie do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.08.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ech, Magda, ja przy usypianiu stosuję tylko zasady, o których się naczytałam, od samego początku nie było: bujania, usypiania na rękach, usypiania przy mleku, spania z rodzicami, nawet patrzenia w oczy przed snem, itp. Sporadycznie - jak zdarzał się taki dzień jak dzisiaj - wsadzałam młodego w wózek i wykołysałam na spacerze. Czasami suszarka, ale to tylko w pierwszym miesiącu życia jak go brzuch bolał (teraz już mu przeszkadza ten szum). Ogólnie zasypia sam (ze smoczkiem ). Jak płacze, to biorę na ręce, odkładam, kiedy się uspokoi, ale zanim zdąży na rękach usnąć i tak w kółko. Podobno to działa - ale nie na moje dziecko . Piąty miesiąc jestem konsekwentna w tym, co robię. Męczące jest to strasznie, bo o wiele łatwiej byłoby mi go uśpić na rękach/w wózku/leżaczku/moim łóżku/przy butli, ale nie, uwierzyłam, że dziecko można nauczyć samodzielnego zasypiania i teraz mam gehennę przed każdą niemal drzemką, a drzemki są 4 w ciągu dnia, więc średnio staczam 4 prawdziwe walki. Szczerze tego nienawidzę, ale jeszcze się nie łamię. Czekam, aż drzemek będzie mniej . Wieczorem zasypia ładnie, bo tutaj mamy rytuały. W ciągu dnia przed drzemkami też mamy rytuały, ale jakoś na niego nie działają . Musi swoje w tym łóżku przeryczeć, wyskakać się i pada jak jest wycieńczony . Smoczek pomaga, bo wtedy skupia całą energię na ciumkaniu i powoli zasypia, ale nie zawsze tego smoka chce i wtedy wiem, że będzie koszmar . Ciągle wierzę, że kiedyś, kiedyś tam, jeśli tylko będę silna, moje dziecko będzie umiało samo i bez płaczu zasnąć. Zazdroszczę rodzicom dzieci, które przyłożą głowę do poduszki i ich nie ma . Sorki Venus za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 helloł laski Magda moje viviany zaczęły sie wczoraj skracać, kupiłam 4 szt a dwie są poplamione:mad::mad::mad: no co za pech, powiesze 2 a te drugie muszę jechac wymienić Ilonka chciałam ci bardzo podziękować za freya, kupiłam wczoraj, jest super, moje cycki leżą w nim idealnie choć kupiłam 65F:D, a wogóle te staniki były outlet do którego chodze od 7 lat:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Venuska moim zdaniem kinkiety są widoczne ale klamki? raczej tak bardzo nie , zwłaszcza na białych drzwiach, nawet jeśli będzie za bogato to zawsze można coś zabrać i przestawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Reni, u nas też w outlecie, tak na nie trafiłam . Tymczasem idę się drzemnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 oj i ja bym sobie na drzemkę poszła, no nic ja idę na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 puk , puk jest tu kto jeszcze dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2013 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Jestem, tylko mamy awarie netu w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 łoś jak nie urok to ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja już jestem z powrotem . Ale tylko na moment (wypicie kawki) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ilona juz po drzemce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Reni, tak . Dom wysprzątany, obiad dla dziecka gotowy (deser też), mięso dla dorosłych przyprawione w lodówce, ja wyspana, ogólnie czas dzisiaj mam jak z gumy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ale też młody z rana sam się bawił, a potem z tatą, który łaskawie wstał wcześniej (zazwyczaj wstaje tak, że tylko kanapki w locie zabiera, buziak i do pracy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Reni, tak . Dom wysprzątany, obiad dla dziecka gotowy (deser też), mięso dla dorosłych przyprawione w lodówce, ja wyspana, ogólnie czas dzisiaj mam jak z gumy . serio? czy żarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Serio, serio . Od rana zasuwałam, a potem drzemka i jestem świeżynka . Nawet obiad dla dorosłych dzisiaj zrobię na czas, bo wczoraj był na 20 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 fajnie to brzmi obiad dla dorosłych:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ilonka jeszcze rok czy 1,5 i będzie git.... dojdzie ci bieganie i zbieranie okruchów i wycieranie okien z zaschniętych biszkoptów:rotfl::rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Jakbym napisała "obiad był na 20" to podczytujący mogliby pomyśleć, że dziecko głodzę - najpierw piszę, że drze ryja, a potem jeść mu nie daję, wolę zastrzec. Ananek, ja o MG nic nie wiem (nie mój styl, więc nigdy się nie interesowałam, NY Style to mogę sobie w filmach pooglądać , nic poza tym), ale Madzia (szefowa) była tu na forum bardzo aktywna i lubiana . Potem sklep założyła i zniknęła niestety . Fajna babka. A co obsługi, to ja na takie traktowanie jak opisałaś zawsze mówię: "Widocznie mają za dużo klientów i im nie zależy na nowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 23.08.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Aha, ale Madzia zawsze zastrzegała, że nie chce się pakować w sprzedaż internetową, bo tego nie ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.08.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Zgodzę się z Ilonką co do Magdy:yes::yes: ale ta sprawa z Karoliną była nie fair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts