Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda skończenie prawa jako studiów to nie wyczyn, ale bycie specjalistą/ekspertem w swoim zawodzie już tak :yes: takim prawdziwym ;)

dokładnie - ale to już lata pracy i doświadczenia.

Moja patronka ma 60 lat i jest ekspertem mogę śmiało powiedzieć - ale 30 latek ekspertem nie będzie, wszystko trzeba samemu przerobić żeby nim być.

Bo kiedyś chyba konkurencja była mniejsza i ci starsi adwokaci nie musieli aż tak dbać o klienta, a teraz to się zmieniło. Kiedy mój mąż był na apliakcji jeszcze, do jego patrona - adwoakta starej daty - przyszedł klient. I ona tak czekał i czekał, sekretarka mówi: panie mecenasie, tam klient czeka, a ten adwokat siedział ze znajomym przy koniaczki i mówi: "a niech czeka, niech wie, że do adwokata przyszedł, a nie pożal się Boże jakiegoś radcy" (stały konflikt w branży między jednymi a drugimi). Faktem też jest, że ten adwokat cieszy się bardzo dobrą opinią i może klientów nie traktuje dobrze, ale sprawy umie wygrywać i cieszy się dużym szacunkiem. Mimo wszystko. :lol2:

i ja bym od takiego wyszła chama

Niestety aby być dobrym adwokatem trzeba mieć mocną psychikę i nie oceniać przez pryzmat swoich wartości, Klient to Klient masz go wybronić, nieważne czy ukradł gumkę do włosów czy zabił człowieka.

dlatego łatwiej być prokuratorem - tutaj nie ma dylematów co do moralności :)

ale to nudny zawód mimo wszystko.

Reni - ja bym też uciekła :) teraz w sądach obsada Młoda i nie liczy się już tak nazwisko jak 10 lat temu - ale umiejętności.

najgorzej jak widać dziecko - dzieci bez śladu krwi wyglądają jakby spały... to jest okropny widok.

Ananek - teraz żeby się dostać jest zwykły test 150 pytań masz połowę + 1 zdałaś, na aplikacji są poprawki baaa nawet można przenieść egzamin, wziąć urlop itp - trzeba serio nie chcieć żeby nie zdać.

Edytowane przez Magda_lena85