Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny nie mogię :lol2:

Magda a daj przepis na zupę, bo mam zamrożoną dynię, zupa wyszła dobra ale nic mi nie urwała :rolleyes:

jak to po co girlanda? :p do ozdoby. Mamy mega skład apostolski w środkowym, a ja pracuję aby go wreszcie uporządkować. Chwilowo to nasz kolejny gościnny tylko w gorszym standardzie, jak jest więcej nocujących gości ;)

Fra mebli jeszcze nie robię, ale kminiałam z mężem nad przerobieniem regału Billy z IKEA, ukradłam teściom ze świątyni synka (męża) po wyprowadzce. Chcę go przemalować na biało, tylko najpierw zmatowić (jest w takiej rudej okleinie :sick: ) i plecy zrobić w tkaninie może z gwoździami a może nie, jeszcze nie wiem. Kiedyś staną na nim zabawki ;)

Ananek mam wrażenie, że jesteś adwokatem swojego męża.... dosłownie Takimi sloganami piszesz, że głowa mała... od oceniania dowodów jest sąd - a adwokatowi nic do tego...

Venus - składniki już robię na oko - ale podstawa to wywar warzywny ( dużo warzyw okopowych) liśc laurowy, ziele angielskie - jak się wszystko ugotuje dodaję pokrojoną dynie i dalej gotuję do miękkości dyni. Blenduję wszystko razem w garze - dodaje mleczko kokosowe - wg uznania - na duży garnek daję większą połowę i obowiązkowo doprawić solą, piperzem - ale też wyostrzyć smak imbirem. Wszystko zalezy od tego ile się wleje mleka kokosoweg - to imbir doprawić pod smak. Wszystko posypuje świeżą pietruszką jak już jest na talerzu ( wcześniej pocukrowana co by zmiękła) i do tego robię albo bagietkę z serem albo grzanki. Kuzynka dodaje też curry ale ja nie lubię. Za to Albinosek uwielbia tą zupę bo nie musi nic gryźć :) no i nie ma białka więc i niemowlakowi można dać bo imbir jest zdrowy:)

Edytowane przez Magda_lena85

Fra mebli jeszcze nie robię, ale kminiałam z mężem nad przerobieniem regału Billy z IKEA, ukradłam teściom ze świątyni synka (męża) po wyprowadzce. Chcę go przemalować na biało, tylko najpierw zmatowić (jest w takiej rudej okleinie :sick: ) i plecy zrobić w tkaninie może z gwoździami a może nie, jeszcze nie wiem. Kiedyś staną na nim zabawki ;)

noo ja widziałam wyrko kotków:D to co mówisz , że mebli nie robisz:cool:

zmatowić pomalować to rozumiem (choć męża rękoma oczywiście) ale obijać, gwoździe tapicerskie przybijać , stelaże gąbkami obkładać no to już wyższa szkoła jazdy jak dla mnie:yes:

London oo a skąd ta wycena? gdzie żeś była jak Cię nie było?

muszę przetrawić tapetę...tapeta na szafce.... /dalej trawię/

Madziu wycena z ikea:D praca praca ,strasznie dużo roboty:sick:

A tapeta jakaś delikatna jasna z minimalnym wzorem:yes:

Edytowane przez london23

London - ja się przyznam, ze po fotkach jakie wklejałaś z karniszami - zmierzyłam swoje bo coś mi firanka nie pasowała - i ten w jadalni powieszony 15 cm wyżej niż w salonie....jak tylko mąż wróci musi mi poprawić hahha,

Wycena fajna - jaka seria?

ja czekam na nowy katalog ikea ...ma być na dniach.

Ananek a myśl sobie co chcesz - mi to lotto - tylko nie obraź obrażając mnie jeszcze z 10 innych osób, które tu piszą o zakupach.