Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

classic, piszę ostatni raz: moje dziecko nigdy nie jest zostawione samo sobie, nie płacze w swoim łóżeczku aż się zmęczy, co więcej: kiedy płacze jest na moich rękach - zawsze. Nie wiem jaką znasz metodę, która uczy niemowlaki samodzielnego zasypiania, ale podejrzewam, że nie znasz żadnej, tylko coś się obiło o uszy i na tej podstawie oceniasz.

Tak jak pisałam, ja wiem dlaczego on płacze (z przemęczenia) i trudno go uspokoić, jeśli nie odeśpi swojej ilości godzin (a wystarczy mu np. szczekający pies za oknem, żeby się rozbudzić i klops gotowy).

Tak właśnie myślałam, że masz dziewczynkę, nie chłopca, bo prawda jest taka, że chłopiec ma inne potrzeby (pisała o tym niedawno yokasta) i np. ja z Robertem nie mogę trwać w symbiotycznym uścisku, bo on się po prostu po jakimś czasie (dość krótkim zresztą) wyrywa, chce sięgać, szaleć, chodzić, poznawać świat, itp., więc szalejemy razem, a mniej się tulimy.

Kiedy leży np. na moim brzuchu, to dla niego to nie są chwile czułości (nawet jeśli jest zmęczony i położyłam go tak, żeby się rozluźnił, uspokoił, przysnął), ale moment, w którym może oglądać świat z kolejnej perspektywy, podnosi wtedy głowę coraz wyżej, ćwiczy, itp.

Dziewczynki są przylepkami, które pragną czułości na każdym kroku, chłopcy zaznaczają swoją samodzielność.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

IW witam :bye:

Tak, drzwi będą białe, a wiatrołapowe dodatkowo z przeszkleniem i fazą w 4 szybach :yes: wykonawca nie jest z okolic, tylko jeszcze hen za Kielcami. Więcej oczywiście powiem, po montażu ;)

Ilonka a u kotów na odwrót, dziewczynka bardziej samodzielna a chłopiec przylepa jak ich mało :lol2:

Coś Wam powiem ,to oczywiście nie będzie znaczyło że jestem zwolenniczką ,czy przeciwniczką ...ale do sedna......

Od dawien dawna królowe ,księżne i Panie rodziły dzieci i oddawały nianią na wychowanie same spotykały się z dziecmi raz w tygodniu....

Chłopstwo miało po kilkanaścioro dzieci i takie kobiety nie miały czasu każdego tulic itd... trzeba było iśc w pole.... a dzieci chowały dzieci...

było to pokolenie waleczne,śilne kiedy trzeba było iśc na wojnę szli....nasi chłopcy dzisiaj udają wariatów aby nie iśc do wojska(no jeszcze parę lat temu)...

My rodzice zabardzo rozpieszczamy,ułatwiamy,wyręczamy (JA TEŻ i zawsze mam milion wytłumaczen dlaczego tak robie) co się konczy tym że boje się ze moje dziecko będzie jak we mgle za parę lat .....jemu się nawet do szkoły nie chce iśc pieszo 1,5km bo WSZYSCY jeżdżą...znaczy przywożeni są pod same drzwi szkoły przez rodziców.:mad: idt...

Ja drałowałam 3km do szkoły śnieg ,deszcz... i żyję a dzisiaj za daleko,za zimno ,ciężki plecak.......

Edytowane przez london23

Reni, podobało mi się to, co i jak odpowiadałaś Ananek. Ty i MagdaBartek. Podobało mi się, jak pisałyście (logicznie i trafnie) i dlatego się bawiłam przy czytaniu :yes:

Venus_m, z jakiego drewna będą drzwi? Ja mam wstępną wycenę na drewno olchowe.

(W moim nicku są litery LW, to tylko tak gwoli wyjaśnienia)

Edytowane przez **lw**

Reni, podobało mi się to, co i jak odpowiadałaś Ananek. Ty i MagdaBartek. Podobało mi się, jak pisałyście (logicznie i trafnie) i dlatego się bawiłam przy czytaniu :yes:

czyli padło mi już na oczy i rozum, muszę czytać ze zrozumieniem , w każdym razie byłam przekonana , ze nasze wypowiedzi były głupie a przy tym rozbrajająco śmieszne, taki urok pisania:yes::yes::yes:

:hug::hug:

classic, luzik :hug:. Ochłonęłam, jest ok :). Czasami mnie nosi i przeginam :) (ja to ciągle tłumaczę hormonami po porodzie :rolleyes:).

pasie i tu masz rację, już od pierwszych tygodni wiedziałam, że mamy nadwrażliwca (bałam się, że to przez niedotlenienie przy porodzie) - bardzo silnie reaguje na dotyk, światło, hałas, często potrzebuje maksymalnego wyciszenia, odcięcia od bodźców (nie dla niego np. karuzelka nad łóżeczkiem czy wyjście do sklepu, bo płacze wtedy wniebogłosy - jak muszę zrobić zakupy albo iść tam, gdzie jest tłum, to zakrywa się szczelnie pieluchą tetrową i wciska w kąt wózka :rolleyes:). Śpi też w zaciemnionym pokoju i absolutnej ciszy :yes:, więc nie mógł spać z nami, bo budził się co 15 minut :(.

Ok będzie gigant :p

Luiza (tak mogę? ;) ) zastanawiałam się dlaczego w nicku jest I a nie L :lol: zagadka rozwiązana ;)

Drzwi będą z drewna olchowego, mogę spytać jaką masz cenę za drzwi? u nas chyba 1500 komplet, albo 1400 :rolleyes:

Venuska ale jestem ciekawa Twoich drzwi!!! :popcorn:

ja też :lol2: :popcorn:

Ilonko Twój Robercik to chyba typ nadwrażliwca - niestety nie mija z wiekiem :( a ja się ostatnio dowiedziałam, ze zaburzenia snu u dzieci to problem, który się leczy - niestety o 13 lat za późno ;)

milej soboty Kobitki :)

wzajemnie Pasik ;)

Ilona szanuję Cię jako czlowieka. nie mam intencji Cię obrażać. w interesujących mnie kwestiach staram sie dowiedzieć o co chodzi zanim będe w stanie wyrobic swoją opnie .

Cieszę się, że doszłyście do porozumienia :hug: nie ma co się przerzucać wiadomościami, bo magia forum zawsze będzie obecna :yes:

a teraz ..... ponieważ jest to wątek budowlany:lol2: polecam pokrywke szklaną z tchibo :lol2:

https://www.tchibo.pl/pokrywka-do-pieczenia-p400018757.html

mam od kilku miesięcy jestem bardziej niz bardzo zadowolona, kupiłam wlaśnie mamie i tesciowej więc puszczam w eter:D

(to tak w ramach podzięki za info o garnku którego jeszcze nie kupiłam:):lol2:

Tia, najpierw wykupiła ze wszystkich Tchibo w PL a teraz poleca, co za franca :p :P :p żartuję, zaraz zobaczę :D

czyli padło mi już na oczy i rozum, muszę czytać ze zrozumieniem , w każdym razie byłam przekonana , ze nasze wypowiedzi były głupie a przy tym rozbrajająco śmieszne, taki urok pisania:yes::yes::yes:

:hug::hug:

Oj Reni, z tobą to zawsze wesoło :lol2: :hug:

classic, luzik :hug:. Ochłonęłam, jest ok :). Czasami mnie nosi i przeginam :) (ja to ciągle tłumaczę hormonami po porodzie :rolleyes:).

:hug:

Justyna przeleciałam wszystkie gazety w domu i nie znalazłam tego artykułu o tapicerowaniu...ale sądząc po legowisku dla kota, to raczej nie bedziesz miała problemu ze zrobieniem ławeczki:yes:

Hmn...a ja zapomniałam, że czegoś dla mnie szukasz :lol2: dziękuję :hug:

Luiza (tak mogę? ;) no i się wydało

no i się wydało :rotfl:

żartuję, oczywiście! (oczywiście żartuję i oczywiście można)

Drzwi będą z drewna olchowego, mogę spytać jaką masz cenę za drzwi? u nas chyba 1500 komplet, albo 1400 :rolleyes:

O kurka wodna! :eek: No to ja chyba zaczekam. Bo z mojego wyliczenia wychodzi za drzwi białe pełne, jednoskrzydłowe, z opaskami, 1650 ale netto, czyli jeszcze + 220 za montaż i + 8% VAT.

Za drzwi ze szkłem fazowanym, 8 pól (2 x 4) wyszło mi z montażem i VATem ok. 3000zł. Wykonawca z Mławy.

Luiza 3000 ? :o o matko, chyba musisz się sporo nauczyć od mistrza okazji :cool: te z szybami wyjdą drożej, w tym tygodniu będę mieć fianalną wycenę, ale myślę że 2000, już z dopłatą za fazowanie :yes:

Zasadniczo i ja uwielbiam okazje, ale są takie obszary, w których po prostu zupełnie nie mam rozeznania. No i przyznam się bez bicia, że to był jedyny wykonawca, do którego zadzwoniłam z prośbą o wycenę. :oops:

Dużo drzwi zamawiasz? w sensie: ile sztuk? zastanawiam się, jakie jest ich minimum produkcyjne z dostawą do klienta, zza Kielc, że im się opłaca...

(a w ogóle, to po której stronie Wa-wy mieszkasz?)