Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Narendil, ja już pisałam że też nie narzekam,:D. Na spacer i tak chodzimy razem, pieluchy zmienia w nocy i przed pracą :yes: ale małego usypiać nie potrafi :lol2: bo ma za długie ręce i to nie jest jego wykręt :noL, dzisiaj widziałam że faktycznie mały nie lezy jak u mnie :o. No w każdym razie dużo robi, zwłaszcza pierwsze 3 miesiące które spędził ze mną i starał się pracowac w domu ;).

Ale są faceci, którzy mają dwie lewe ręce do dzieci i ... sa matki (znam jedną) które w ogóle się nie potrafią zając, wszystko robi tatuś. Dla mnie masakra :/.

Znowu te włosy, raaaany, może kiedyś doczytam o co biega i sama zrobię.

Buziaki, miłej niedzieli!

Hej Kobitki,

ja tez dziś od rana z olejem na włosach spacerowałam, mam arganowy. To niesamowite jak szybko włosy mi schną odkąd zaczęłam je olejować - Venuska czy to norma?

Mam włosy prawie do połowy pleców i dziś wyschły mi w ciągu półtorej godziny.

Czytałam na którymś blogu odnośnie olejowania że nie ma jednego oleju godnego polecenia - każdy musi dobrać coś dla siebie, chodzi tu głównie o porowatość włosów. Obecnie testuję arganowy ale moim następnym będzie migdałowy.

Pozdrawiam

Magda wypowiesz się o suszeniu i olejowaniu dla Pasi? ;) mnie się wydaje, że skoro musisz to zimnym strumieniem :yes:

Reni to, że nie mam dzieci nie oznacza że nie mam pojęcia. Tak, nie mam pojęcia o miłości rodzicielskiej (ja matka -> dziecko) ale o podkładkach to mnie nie rozśmieszaj. Ja też mam podkładki do jedzenia ale nigdy nie leżą w formie ozdoby. Każdy robi jak uważa, nikomu niczego nie narzucam ale jeszcze raz niech mi ktoś wytknie nie posiadanie dzieci to ukatrupię, trochę szacunku :mad:

też używam suszarki codziennie - i olejuję.

Uważam, ze warto olejować a jak suszarka ma jonziację to z włosami nic się nie stanie złego - byle nie suszyć na max a na koniec zawsze

zimnym powietrzem bo to zamyka łuski. Można na początek jak układa się włosy na szczotce na końce dać jakiś olejek z silikonem - wtedy na 100% nawet z końcówkami nic się nie stanie.

Najważniejsze to dobra suszarka, która nie parzy a suszy.

Pozdrawiam

no wypowiedź i jej początek to Reni, ja luzuję, spoko, i też nie uważam , ze ktoś kto nie ma dzieci to nie wie o czym mówi, ponieważ i dzieci( rodzinę) można dostosować do swoich przyzwyczajeń, u mnie w domu nie widać , ze są dzieci bo zawsze czysto, i one sprzątają i wiedza , ze czysto ma być i koniec, wszystkiego da się nauczyć, gdybym miała gdzieś porządek to i one miały by go gdzieś, a przed znajomymi można mówić , ja mam dzieci to i tak wygląda mój dom, tak też można

więc ty pewno mimo małego brzdąca , nie będziesz miała podkładek a dziecku nie będzie wolno zasiadać do stołu jeśli wcześniej ich nie wyjmie

pewnie tak :)

Reni przepraszam, napisałam to trochę agresywnie :* , ale też tak odebrałam Twoją wypowiedź, że nie mam dzieci to nie mam pojęcia...ah ta magia forum :lol2:

Zrobiłam kącik, czyli to o czym pisałam dla dziecka (jeżeli mamy jakieś w gościach). Przetapicerowałam pufę (średnio wyszła, ustawiłam do zdjęcia ładniejszym bokiem :lol: ), zrobiłam obrazki. Nie są skończone, brakuje im tła ;)

http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/P8258673mniejszy_zps922e66ba.jpg

Potrzebuję jeszcze kredek i kartek do rysowania ;)

u mnie w domu nie widać , ze są dzieci bo zawsze czysto, i one sprzątają i wiedza , ze czysto ma być i koniec, wszystkiego da się nauczyć

reni, przepraszam :hug:, ale nie mogę się powstrzymać :lol2:

Jak tam kozy na kanapie?

:rotfl:

Dziewuszki,

nie odzywam się ostatnio bo jakoś nie mogę się zebrać, żeby w jakiejś dyskusji wziąć udział.

Wydaje mi się jednak, że ostatni tydzień był dość nerwowy nawet na tak liberalnym i goscinnym wątku jakim są Mirabelki:

• sprawa Ananek vel Lana Panana
  • odgrzana sprawa lustra Karoliny
  • i co się wiąże z obydwoma sprawami powyżej najwyraźniej niemożność cieszenia się z sukcesu odniesionego przez kolezankę
  • problem usypiania dzieci
  • a teraz problem jakiś pierdołowatych podkładek.

Nie wiem czemu ostatnio tak często reagujemy agresywnie i bierzemy do siebie wypowiedzi, z którymi nie do końca nam po drodze?

Jest niedziela, Venuska jest niesamowitą gospodynią na swoim wątku (i zakładam w domu też), więc czemu jest ostatnio tak nerwowo?

Bardzo bym chciała, żeby przynajmniej tutaj był taki fajny swojski babiniec jak zawsze. :hug:

Do Narendil:

Nie wiem w którym roku urodził się Andzia Twój mąż, ale myślę, że mój jednak wcześniej. :p

W takim wypadku Twój M jest 9 cudem :rolleyes:, bo 8 cud świata siedzi w moim salonie :lol2:

no wyobraź sobie , opieprzyłam kilka razy a dziś idę do toalety a w niej papier toaletowy a na nim kozy, no już nie będę krzyczeć , ze nie spłukane:D

No to gratulacje :D

Spuszczać też się nauczy.

Do Narendil:

Nie wiem w którym roku urodził się Andzia Twój mąż, ale myślę, że mój jednak wcześniej. :p

W takim wypadku Twój M jest 9 cudem :rolleyes:, bo 8 cud świata siedzi w moim salonie :lol2:

No dobra :p

Odstąpię palmę pierwszeństwa Twojemu.

Mogę mieć i dziewiąty cud świata.

Ale, żeby nie było tak słodko, za uszami też swoje ma.